lördag 12 december 2009

Försenat fredagstema Show and Tell – Heja Stjärngossen!


Jag tar mig friheten att ändra lite på rubriken eftersom inlägget kommer att handla om en mycket speciell stjärngosse. I år hade Mirren nämligen bestämt att Lillmirren skulle vara stjärngosse på dagis i stället för tomte, som han varit året innan. Lillmirren är duktig på att sjunga och har både sjungit ”Bälle-lang” och ”Tipp, tapp” hemma de senaste dagarna. (Klicka gärna på bilderna!)

Mammor, pappor, far – och morföräldrar var inbjudna till Luciafest på förskolan där Lillmirren tillbringar fyra dagar i veckan. Vi var inte de enda förväntansfulla åhörarna som hade mött upp – sammanlagt var vi ca femtio vuxna personer. Trångt om saligheten, som kan se på bilden.


En äldre kompis och Lillmirren var de enda stjärngossarna i Luciatåget. Lillmirren var så oerhört tagen av stundens allvar att han under alla sångerna satt rakt upp och ner utan att röra en min eller öppna munnen, krampaktigt hållande i sin stjärna.


Den enda sången som tilldrog sig hans intresse var ”Bjällerklang” som alla barnen fick ackompanjera med bjällror. Och när alla sjöng ”Mössens julafton” stötte han sin stjärna taktfast upp och ner.


Minimirren var också med som tomte. Han var mycket intresserad och öppnade inte heller munnen under hela Luciakonserten. Som väl var, annars hade man inte hört så mycket av sången…

Efteråt serverades
alla glögg och risgrynsgröt, skinka och pepparkakor, som barnen själva bakat.

Det är Nilla som står för fredagstemat i december. Tyvärr kan jag fortfarande inte länka till övriga fredagsbloggare, så gå till Nillas blogg och titta...

20 kommentarer:

Annika sa...

Kul med stjärngossar, de verkar vara ett utdöende släkte tyvärr. Visst är de goa de små liven, det är något visst att se dem.

Musikanta sa...

Annika:
Här hemma lever stjärngossarna faktiskt i högönskelig välmåga. Jag tror det är väl en tio stycken konfirmandfjortonåringar på gång i Ringarums kyrka i morgon bara... De sjunger t.o.m. solo. Så något utdöende släkte är det verkligen inte i detta landet :-)

Kommer förmodligen rapport om detta om jag kan få MM att ta några foton i kyrkan. Själv är jag helt upptagen vid pianot...
Kramar!

Bloggblad sa...

Jättegulligt! Men jag skulle nog råda dig att inte ha namnet på förskolan med när du har bilder - den som googlar kanske hittar och inte gillar att se sitt barn på internet...

Min lilla ska vara pepparkaksgumma på måndag på sin förskola - till allas förvåning.

Fritt ur hjärtat sa...

Eftersom stjärngossar är utrotningshotade säger jag
"Heja Mirren!"
Luciatåget jag såg när jag var i kyrkan på julkonsert i jazzton (finns inlägg) hade stjärngossar i svarta byxor och vi skjorta...vad säger man, fusk.

Musikanta sa...

Bloggblad:
Tack för påpekandet! Jag har genast gått in och ändrat.

Hon vill väl sticka ut lite, alla andra tjejer är väl tärnor, förstår jag. Eller Lucior...

Fritt ur hjärtat:
Har inte hunnit läsa ditt inlägg än men ska göra det omedelbart. Hos oss är stjärngossarna helt traditionellt klädda fortfarande, som väl är...

Grekland nu sa...

Otroligt söt stjärngosse! Förstår att du väljer att skriva honom! Minns hur varmt, trångt och stökigt det var på luciafesterna på dagis - men SÅ mysigt!

Musikanta sa...

Grekland nu:
Det är klart att man inte är opartisk när det gäller sitt lilla barnbarn! Men han är nog den sötaste stjärngosse jag någonsin sett - och den allvarligaste...
Varm kram/M

Fritt ur hjärtat sa...

Musikanta, jag förklarar mig dåligt! Jag har inte några stjärngossar med i mitt inlägg. Det jag beskrev var hur de såg ut på julkonserten jag var på fredag kväll, en upplevelse! Men de är inte närmare nämnt i det inlägget heller, bara jag som svamlar... Fast konserten var makalös.

Musikanta sa...

Fritt ur hjärtat:
Det är jag som läste inlägget lite slarvigt bara. Jag bara fäste mig vid stjärngossarna i kostym... Jag förstår att det även var ett Luciatåg med på julkonserten och det var där kostymerna fanns, precis som hos mina pensionärer...

jag förstår att konsertern var fantastisk med sådana medverkande som du beskriver - sällan man kommer iväg på sånt när man själv jobbar i branschen.
Kram/M

Londongirl sa...

Men åh så gulliga bilder!! Jag sitter här och bara ler stort över hela ansiktet!
Bilden på honom med sin favorittärna är bara för söt! Hon påminner ju förstås om mitt lilla barnbarn den där exotiska lilla tärnan. Ljuvliga bilder! :-)
Kram.

Musikanta sa...

Londongirl:
Roligt att höra att du tyckte om bilderna. Ja, den lilla tjejen är verkligen ljuvligt söt och dessutom snäll och rar. Hon är en av dem på förskolan som Lillmirren tycker allra bäst om...
Kramar!

Marianne sa...

Så högtidligt med lussetåg för de små! Även om de har massor av uppträdanden under året är det något visst med lussetåget.

Han är så söt Lillmirren och vad go hon verkar den lilla tjejen!

Kram!

Musikanta sa...

Londongirl och Marianne:
Jag har tagit bort bilden på den lilla luciatärnan eftersom jag inte visste att hon inte fick vara med på internet...
Kramar till er båda!

Eleonora sa...

Ja se det var en Lucia-fest som heter duga detta! Och så söta och fina barnbarn du har - för att nu inte tala om din vackra dotter!! Vilken liten go familj.
Ha det gott och kramis

Annika sa...

Gulligt!
HEJA stjärngossen!!
Absolut!
Han är så gullig där han står!!
kram!!

Musikanta sa...

Eleonora:
Ja, hon är söt, Mirren och även barnbarnen. Fast man är ju väldigt partisk när man är mamma och mormor förstås :-)
Kramar/M

Annika:
Han är gullig också, den stjärngossen som står, men Lillmirren som sitter på bänken är ju ännu gulligare, tycker förstås jag, haha.
Kram och lycklig resa!

Marianne sa...

Ja det kan vara känsligt med barn, så det är bäst att fråga föräldrarna innan man lägger ut foton.

Kram!

Musikanta sa...

Marianne:
Jag tänkte bara inte på det. Det är klart att jag inser att man måste fråga - men jag skrev ju inte namnet i alla fall. Man ska ju fråga alla innan man lägger ut någon...
Kram/M

Anna, Fair and True sa...

Vilken söt stjärngosse! Och tomte också! :)

Musikanta sa...

Anna Fair and True:
Suck - visst är de söta...
Fast jag är ju väldigt partisk förstås!
Kramar/M