tisdag 12 januari 2010

Körsång igen

Igår var det en fullspäckad dag. Mycket trevlig dessutom. Först iväg till Ringarum och min VIS-kör med sju nya sånger i bagaget. Det visade sig att kördamerna kände till samtliga. Vi hann dessutom sjunga igenom alla sju och några till och även prata och dricka kaffe. Ack ja! Det blir sju nya till nästa gång. Trevligt har vi i alla fall och tiden bara rinner iväg.

På kvällen var det dags för nästa körträff med min gamla Bifrostkör, denna gång i Norrköping. Min snälla och trofasta make skjutsade dit mig och hämtade mig när det var slut. Han vet att jag inte gillar att köra i mörker. Jag har väldigt svårt att se när folk kör med helljus och inte bländar av förrän i sista stund – ibland inte alls.

Vi söker ju en ny körledare, eftersom jag tackade för mig efter våravslutningen i våras då jag inte ville vara så bunden. Någon ny körledare har inte hittats under hela hösten – men vi fortsätter att träffas då och då och dricker te, pratar och sjunger. Alla hade med sig sina pärmar igår, så vi hittade flera gamla sånger att sjunga trots att själva körsången var oplanerad. Vi bestämde att vi skulle träffas ganska snart igen.

Bifrostkören i Julita

9 kommentarer:

Miss Gillette sa...

Vilken fin kör! På tal om folkdräkter äger jag en som jag vill sälja, men jag vet inte var man bäst gör det. (Som du märker rycker jag i alla trådar jag bara kan få tag på. :-))

Helljushantering tycks vara svårt -- de värsta missdådarna är i mitt tycke de som slaviskt ser till att det aldrig finns en enda mörk fläck mellan de mötande bilarnas strålkastarkäglor, vilket betyder att de slår på helljuset redan innan man har mötts. Att göra det när man ligger jämsides går ju bra, men på det här sättet bländar de en ju så att rent livsfarliga situationer uppstår, mycket farligare än det hade varit med tio mörka meter efter mötet.

Folk, säger jag bara.

olgakatt sa...

Min hemliga dröm är att jag kunde sjunga, men, ack, så är det inte! Men njuta av andras musik är en stor glädje, inte minst körmusik!

(Fö kan meddelas att kjolen nu finns i bild på min blogg.)

Bloggblad sa...

Miss G: Kolla med hembygdsföreningen på orten. Om den kommer därifrån alltså, annars kanske hemslöjden vet. Eller på Blocket/Tradera (som jag varken köpt eller sålt nåt på). Jag väntar på att det ska bli modernt med h-dräkt igen, då ska jag banta 10 kg så jag kommer i min...

Ingrid: Jag anade nog att du skulle bli ombedd att återkomma...

Marianne sa...

Du är oersättlig, så är det. : )

Kram!

Miss Gillette sa...

bloggblad: Lite av problemets natur är nog det att dräkten inte är härifrån. Och jag har haft den ute på Blocket två gånger utan resultat (trots att jag sänkte priset rejält andra gången); jag misstänker att folkdräktsspekulanterna kanske inte hänger jättemycket på nätet. Men tack ändå!

Musikanta sa...

Miss Gillette:
Ta gärna ett kort på dräkten och lägg ut den i din blogg. Man måste ju förstås veta vad det är för hembygdsdräkt och vilken storlek det är och vad du vill ha för den.

NT har varje dag t.ex. en annonssida där man kan lägga ut bild och text om man har något att sälja. Det kostade för något år sedan 100 kr för en dag och 200 för två i följd. Jag tror det är många som läser det. En folkdräkt kostar ju inte mycket att skicka...

Jag tror att jag är mer känslig än MM vad gäller helljus. Kanske det beror på glasögonen (och åldern förstås).

Musikanta sa...

Olgakatt:
Ska genast in och titta i din blogg. Har haft så mycket att göra på sistone så det har varit dålig på att läsa bloggar...
Kram/M

Bloggblad:
Än har jag inte blivit ombedd att återkomma, men jag kanske blir - det lär inte finnas så många körledare som ställer upp mer eller mindre gratis för att leda ett gäng äldre damer...

Marianne:
INGEN är oersättlig, det lärde jag mig en gång av en rektor. Fast, det är klart, folk som kan leda körer och spela piano därtill är det inte så gott om.

Miss Gillette:
Kul när ni diskuterar med varann på min blogg! Om du skickar mig ett foto på dräkten till mitt e-mail ikanta@telia.com/ så ska jag ta med det och visa alla mina damer. Plus upplysningar som jag skrev i kommentaren ovan.

Evatina-beth sa...

Hej, här finns hemsidan till min korsstygnstidning https://www.crosscountrystitching.com/
Hälsn Eva

Musikanta sa...

Evatina-beth:
Tack snälla Eva! Jag ska genast gå in och kika.
Kram/M