söndag 31 januari 2010

Stockholmsbesök del två

Det var inte bara jobb när jag var i Stockholm och hälsade på Mirrfamiljen, vi roade oss också. På tisdagen, efter det att Lillmirren gått till dagis, åkte Mirren, Minimirren och jag tunnelbana in till city. Jag hade läst om Gudrun Sjödén hos Olgakatt, så jag var nyfiken på hennes (Gudruns) kläder.

Skyltfönstret på Regeringsgatan

Utanför affären

De visade sig passa Mirren bättre än de passade mig. Ja, kanske om jag går ner tio kilo ska jag göra ett besök ännu en gång i denna affär. Mirren inhandlade i alla fall diverse klänningar och en helt underbar regnkappa med matchande stövlar. Det var rea på några av plaggen, men de var ganska dyra ändå, i mitt tycke, som inte brukar handla märkeskläder i vanliga fall.


Jag var med som smakråd och bebishållare. Minimirren var förvånansvärt tålmodig, men eftersom vi satt under en spiraltrappa hade han fullt sjå med att hålla koll på alla de fina damerna som gick upp och ner för denna.


Efteråt gick vi förbi Hötorget där Mirren handlade körsbär och två kilo coctailtomater till halva priset. Tomaterna hade frusit när vi kom hem - de var nog illa däran redan från början - men Mirren gjorde torkade tomater av dem på kvällen.

Mirren bjöd mig sedan på te och smörgås på Vetekatten. Trång och trevligt, varmt och gott. Vi satt en stund i den goda värmen och Mirren passade på att amma Minimirren, som inte fått mat sen Gudrun Sjödén, och byta blöja på honom.

Ingen behöver gå hungrig från Vetekatten

Sen raskt till tunnelbanan med barnvagn och kassar direkt till dagis där Lillmirren väntade på att bli hemkörd i pulka.

12 kommentarer:

Evatina-beth sa...

Åh, Vetekatten är ett mysigt ställe. Dit gick jag ofta när jag gick på sjuksköterskeskolan i Stockholm. Nu är det dock längesedan jag var där. Min svärmor(91 år) köpte en tröja hos Gudrun Sjödin i höstas. Hon tyckte nog att den var lite dyr men väldigt fin.S

Eleonora sa...

Vilken underbart trevlig utflykt du har haft!! Så stor Lillmirren har blivit och så söööt! Men han har ju att brås på.

Tänk vad glad man skulle bli om man fick se Mirren på gatan iklädd den glada kappan och de fina stövlarna. En ljuspunkt!

Ha det gott och stor kram

Christel sa...

Hej!
Jag uppskattar verkligen din blogg, jag har gett den en utmärkelse, läs mer på http://limesmatte.blogspot.com/2010/02/fredagstema-om-te-mm-och-tack-for.html
Kram
Christel

Bloggblad sa...

Mysigt med shoppingutflykt! Men var är snön? Ser ut som en höstdag.

Musikanta sa...

Evatina-beth:
Vetekatten går vi på varje gång vi är i stan, Mirren och jag. Det finns kvar sedan jag bodde i Stockholm på 50-talet, men då låg det på ett annat ställe och serverade bara kaffe och bullar och kakor.

Nej, de kläderna var ingenting för mig. Men visst fanns det mycket vackert stickat. Det var sådana koftor man stickade åt sig förr i tiden. Allt kommer igen!
Varm kram!

Musikanta sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Musikanta sa...

Eleonora:
Jag tror att hon kommer att göra succé även på Stockholms gator med den. Den är riktigt ärtig!

visst är han väldigt söt, Minimirren, men som jag sagt tidigare, Jag är INTE objektiv...

Många varma kramar. En bra och trevlig vecka önskar jag dig/M

Musikanta sa...

Christel:
Så glad jag blev över din kommentar! Det är inte varje dag man får en utmärkelse minsann. Ska tala om det i nästa inlägg.
Många kramar/M

Bloggblad:
Den fanns hemma i Mälarhöjden. Om du läser Mirrens blogg Vardagmedbarn så kan du se hur bilen sitter fast med magen i snövallen. Det hjälpte inte hur mycket vi skottade, den rörde sig inte ur fläcken.

Bloggblad sa...

jag ska kolla. Jag blir nästan svettig när jag läser småbarnsmammors bloggar... tur att man inte kan få barn i min ålder - om man inte är norska och babysugen förstås... vi är lika gamla, jag och hon som var hos Skavlan.

Musikanta sa...

bloggblad:
Kanske lite mer i din smak? En av deltagarna i ett möte jag var på i går kväll hade en tunika på sig från G.S. Hon var jättesnygg i den.

Det är mest att jag inte gillar kvalitén i kläderna. Sladdriga boumullstyger. Men vackra, starka färger om man nu gillar det. Och itne alltför hutlöst dyrt. En klänning går på ca en tusenlapp.

Små flickor är kanske lugnare än små pojkar, men annars behövde jag inte någon extra motion när jag var däruppe. Gick ner ett kilo på den veckan utan ansträngning. Svårt att äta när man samtidigt ska vara "babbishållare". (Casimir säger babbis när han inte säger lilleblol).

olgakatt sa...

Har just på en annan blogg kommenterat minnet av Vetekattens krabbmackor!Det ser misstänkt ut att det är just det Mirren hugger in på...
Kul att Mirren gillade GS-kläderoch hon ser verkligen fin ut i regnkappan och stövlarna.
Det gäller att ha tur på rean, annars blir det litet för dyrt. Man vill ju helst ha några saker som passar ihop!

Musikanta sa...

Olgakatt:
Det var INTE krabbmackan men väl en macka med fetaost och diverse andra ostar. Mirren är nämligen vegetarian - mycket strikt laktovegetarian som sin far.

Äter alltså inte något som lever och andas - innefattar även gälar...
Vet inte vad krabbor andas med men det är väl något liknande i alla fall.

Vad jag främst hade emot GS:s kläder var de sladdriga bomullstygerna. Men man hade kanske tyckt annorlunda om man kommit dit mitt i sommaren :-). Sen är inte skärningarna särskilt vänliga mot min figur, eller brist på sådan...

Mirren som är 41 år yngre än jag och många kilo smalare var jättesöt i kläderna däremot.