måndag 30 april 2012

Mogata Marken 2012

I lördags var det så åter dags för årets största begivenhet i vår lilla by – Mogata Marken. Vädret var det bästa tänkbara med solsken på förmiddagen när kommersen var som hetast.  Stundtals var det svårt att komma fram bland alla människor på den lilla vägen mellan kyrkan och skolan.  

Parkeringsplatsen framför kyrkan är full av knallar och marknadsbesökare. (bilderna går att klicka större.)


MM i samspråk med Rune, pensionerad kyrkvaktmästare som jag jobbat med i många år.


På den smala vägen mellan kyrkan och skolan var det stundtals svårt att ta sig fram.


 Det gamla vackra tingshuset som tidigare var församlingshem har nu gjort om till fritidshem. Synd!

Eftersom kyrkan var öppen och Eva bjöd på kaffe såg sig kyrkvärden MM föranleden även han att gå på marknaden. Min bror, som är präst och missionär har kommit hem från Tanzania efter en lång tids tjänstgöring. Han är numera också pensionär  och vikarierar som jag – nu sålde han prästost i kyrkan.

Min bror Gunnar med en bilt prästost i handen och Eva i Mogata kyrka.
Klockan elva  bjöd vår organist Charlotte på ett fint och omväxlande program från orgeln på läktaren. Bl.a. spelade hon en av mina älsklingsmelodier – Monica Dominiques Tillägnan. Låter helt underbar på orgeln! Sen blev det både Bach och Stanley och Caesar Frank.  

I år blev det inget handlat, det var dåligt med loppisstånd. Det enda jag hittade var ett där min gamla ”elev” i en franskcirkel och hennes kompis Kerstin stod och sålde gamla kära ting.

Lena och Kerstin i loppisståndet.

Hade jag vägt 20 kg mindre så kanske...

Tydligen samma tivoli som förr om åren - jag tycker jag känner igen de stora kopparna. I bakgrunden är en del av skolan. Den allra äldsta delen skymtar bakom trädet.

6 kommentarer:

Pettas sa...

Så mycket trevligt på en och samma gång. Roligt också med en präst som säljer prästost:)
Jag skulle absolut åka kopp

En trevlig Valborgshelg!

kram
Karin

olgakatt sa...

Lycka är det när vädret gynnar byns utomhusbegivenheter! Vår bys julmarknad regnade inne senast, alla fick packa ihop och åka hem redan på förmiddagen. Om några veckor är det vårmarknad även här och jag hoppas vi får lika fint väder som Mogata ser ut att ha haft!

Musikanta sa...

Pettaskarin:
Har aldrig åkt kopp eller någon annan karusell eller berg-ochdalbana sedan jag var 10 år. Den sistnämnda var ett av mitt livs hemskaste upplevelser.
Ha en skön första maj - här har vi strålande sol just för tillfället.
Kramar!

Musikanta sa...

Olgakatt:
Ja, vädret är nästan helt det som avgör om en utomhusbegivenhet (bra ord förresten - jag lägger till det till min privata vokabulär!)ska bli lyckad. Vet att valborgsmässofirandet i Söderköping för några år sedan fick ställas in p.g.a. hällregn.
Ha en skön fortsättning på första maj!

Karin sa...

Härlig marknad! Vad kul med med din bror som prästostförsäljande präst. Hälsa honom "kuwakaribisha nyumbani". Du kan öva in frasen som betyder "välkommen hem" på swahili (betoning på näst sista stavelsen i båda orden) och överraska honom vid lämpligt tillfälle!

Musikanta sa...

Karin E:
Jag ska försöka lära mig uttrycket - lättare i alla fall än kinesiska. Här kan man ju i alla fall associera till något!
Ingrid