måndag 8 december 2014

1035 Rapport från Stockholm i början av december

Kanske mina trogna bloggläsare har märkt att det var ett tag sen jag skrev något här på bloggen. Det beror på att jag varit uppe i Mälarhöjden och hälsat på yngsta barnbarnen med föräldrar. Även om det var gråmulet och regnet hängde i luften, är Stockholm alltid vackert, tycker jag. Efter att jag lämnat de två små barnen, Caspar och Clarissa på förskolan på torsdagsmorgonen, åkte jag så småningom in till city för att se lite julskyltning och äta lunch med Mirren.

Jag gick av tunnelbanan i Gamla Stan och promenerade sedan hela vägen upp till Bonnierhuset där vi skulle äta lunch på deras restaurang. På Riksbron passerade jag en förfrusen dam - hon var helt vit. Det måste ha varit fruktansvärt kallt att stå där alldeles orörlig i flera timmar i sträck. Hon hade i alla fall rejäla Lovikkavantar på sig. *


Höstanemonerna (?) blommade för fullt på Norra Bantorget.

Efter lunchen åkte jag hem och hämtade barnen på förskolan. Casimir går ju på Lilla Akademien som jag berättat om i tidigare inlägg, så honom får mamma eller pappa hämta inne i stan.


Caspar visar en app för sin lillasyster Clarissa. Paddan är en utmärkt barnvakt när man ska laga middag.

På fredagen hade jag  bestämt träff med en bloggvän på NK. Jag passade också på att titta på julstkytlningen. I år var det lite plottrigt enligt min mening. Inte heller så bra ur tittarsynpunkt, eftersom mängderna av förskolebarn hade mycket svårt att slita sig därifrån. Det fanns ju så väldigt mycket att titta på. Tema Tomtenissar och av dem fanns det hundratals...


Ett jättestort dockskåp med mängder av tomtenissar överallt.

Bloggträffen blev mycket lyckad. Det var första gången vi träffades irl. Vi åt lunch högst upp på NK:s restaurang och där pratade vi oavbrutet i nästan tre timmar. Min bloggvän var en mycket trevlig bekantskap och förhoppningsvis blir det fler möten så småningom. Det är kul med bloggvänner. Även om man aldrig träffats förut så vet man många gånger mer om varandra än om sina vanliga bekanta.


Kön av barn som ville titta på julskyltningen var lång. 

På lördagen firade vi Mirrens födelsedag. Det blir lite bilder och inlägg från kalaset i senare inlägg.

Uppdatering:
Jag har tagit bort bilden på den djupfrysta damen eftersom jag tänker ha med den i Fototrissinlägget som blir nästa inlägg.

10 kommentarer:

cissi sa...

Vilken härlig tripp till Stockholm du verkat haft!! Den vita damen var inte där vid mitt besök, men NK:s tomtar såg jag med.
Måste bara säga att jag tror blomman du fotat är någon sorts näva, det finns hur många olika arter som helst!
Ha det gott!

Hannele på Hisingen sa...

damen vid Riksbron missade vi, fin julskyltning.

Ingrid sa...

På lördagen var syrran och jag också och tittade på julskyltningen vid NK och den var verkligen charmig. Sen slutade dagen inte riktigt som vi tänkt oss, men det blev trevligt ändå.

De övriga dagarna höll vi oss på Lidingö och det finns mycket trevligt att se på där också och att bara få umgås är hur härligt som helst.
Kram, Ingrid

Bloggblad sa...

Du la väl i en slant för att du fick plåta vita frun?

Musikanta sa...

Cissi:
Jag får nog svar från någon annan bloggvän om vilken näva det är i så fall. Det finns alltid någon blomkunnig :-).
Kram

Musikanta sa...

Hannele:
Jag kom på förmiddagen och då var nästan ingenting tänt tyvärr. Inte var Stortorgets julmarknad öppet heller.
Ingrid

Musikanta sa...

Ingid:
Jag har svårt att kommentera när jag är borta -mobilen är för liten text och på paddan är det Mirren som svarar. (Deras nätverk). Men jag har läst dina inlägg från veckan och det kommer kommentarer så småningom.
Kram från Ingrid

Musikanta sa...

Bloggblad:
Eftersom jag bara hade en hundralapp i plånboken och inga andra kontanter gjorde jag inte det. Jag fotade från andra sidan men hon blev förgrymmad naturligtvis. Hoppas hon står kvar om en dryg vecka när jag kommer upp igen så ska jag gottgöra henne. Du må tro jag har haft dåligt samvete :-(.

Annika sa...

Sthlm är alltid så fint! Och i juletid är det underbart fint.
Glad att du hade en bra resa ditupp igen.
Jag vet, jag orkar inte heller kommentera från min iPhone. Känns som om det oftast inte publiceras, nästan alltid är det ngt som går fel.
Kram!

Musikanta sa...

Annika:
Det är så smått och det blir ofta fel. Jag har gett upp.
Åker tillbaka till Stockholm nästa vecka eftersom Casimir ska vara med och sjunga i ett lussetåg torsdag den 18. Skönt med lite storstadsluft. Det är fint med all julskyltning också.
Kram från Ingrid