tisdag 30 december 2014

1044 - Halvårskoll juli-december 2014

Någonting som jag brukar göra varje år är en Halvårskoll. Nu är det ju bara en enda dag kvar tills det blir nytt år, så därför är det hög tid att lägga ut några bilder från året 2014. Ska försöka begränsa mig till två bilder per månad även om det blir svårt. När man blickar tillbaka är det ju så mycket som har hänt mellan juli och december.

Juli

Min bror Gunnar fyller 70 år. Födelsedagen firas på vårt gemensamma sommarställe ute på Äspholm i Sankt Anna skärgård.


Min svägerska Laila längst till vänster, min bror Göran, jag, min svägerska Anne Sophie och lillebror Gunnar. Kent skulle egentligen också vara med men det är han som tar bilden. (Bilderna går att klicka större.)


Alla tre av de yngsta barnbarnen fyller år i samma vecka i juli. Från vänster Clarissa 3, Caspar 5 och Casimir 7 år. Det är Caspars födelsedag - 8 juli - som firas med tårta på verandan till sommarhuset på Öland. 

Augusti

En tradition är att Sankt Ragnhildskören, som jag leder numera, en lördag i augusti sjunger i Farledskyrkan, som pågår under en vecka i Skällviks vackra gamla kyrka. Än så länge är vi bara 13 stycken i kören men när höstterminen slutar har kören ökat med 8 medlemmar. 


Repetition en timme med Sankt Ragnhildskören före körframträdandet.


Augustibröllop på Capella Ecumenica ute på en liten ö i Sankt Anna skärgård. Jag spelar Mendelssohn in och Gammal bröllopsmarsch från Delsbo ut.

September


Nu har kören satt igång på allvar och redan har det kommit fyra nya medlemmar. Här är vi samlade i Drothems församlingshem i Söderköping där vi sjunger på en lunchträff. Körsånger varvas med allsång, vilket uppskattas mycket.


Sista helgen i september är det Kulturnatt i Norrköping. Hela dagen och halva natten är det framträdande av körer och skådespelare. Museerna är öppna, liksom gallerierna och teatrarna. Även i kyrkorna är det konserter. Här har man illuminerat vattenfallen i Industrilandskapet. Färgerna skiftar hela tiden - rött och orange i nästa fas.

Oktober

Vi brukar alltid göra en höstutflykt i oktober när det är som vackrast. Den här gången tar vi färjan vid Stegeborg över till Vikbolandet och Å kyrka. 


 Färjeläget på Vikbolandssidan vid Stegeborg vid Slätbaken.

Det är många gånger under hösten som jag åkt med Swebus upp till Stockholm för att hälsa på Mirrfamiljen. Den här gången är det lagom till Allhelgonahelgen och jag är här på väg till Mirren för att äta lunch med henne. 


November

Åter i Stockholm för att hälsa på barn och barnbarn. Här är det Clarissa som lägger pussel.


En av Clarissas favoritsysselsättningar är att lägga pussel.

Bloggandet kan få de mest oanade följder. Fredagstemat i slutet av augusti 2011 hade nämligen rubriken "Skördetiden är inne". Eftersom min vän Leif tillsammans med sin bror ägde och drev Söderköpings Elvalskvarn passade jag på att besöka honom i kvarnen, där jag aldrig varit tidigare. Redaktören för Sankt Ragnhilds Gilles i Söderköping årsbok fick av någon anledning tag i mitt inlägg - hur, vet jag fortfarande inte - och tyckte att det kunde passa som artikel i årsboken om jag la till lite historik också. Det fick jag av Leif och så blev det att jag kom med som författare i årsboken 2014. Kvarnen är numera nerlagd efter 80 år så det blev samtidigt en dokumentation över familjeföretaget. 


Här är samtliga författare till artiklar i årsboken samlade på Stinsen, Söderköpings Stadsbibliotek för att presentera årsboken. 

December

Mycket musik har det varit i december både med min egen kör och  med barnbarnen i Stockholm. Men det har jag skrivit så mycket om på bloggen så det hoppar jag över här. Även i lilla Söderköping är det adventsmarknad varje år även om den kanske inte är av samma storlek som i Gamla Stan.


Adventsmarknad på Hagatorget i Söderköping.

Jag avslutar halvårskollen som jag började - med de tre yngsta barnbarnen. Här är de tillsammans i Mogata lördagsmorgonen efter Annandagen.


Alla tre lika fascinerade av Lillefee, filmen som morfar spelat in på sin dator. 

18 kommentarer:

Bloggblad sa...

Ett bra halvår! Och många som jag känner igen på bilderna.

Men... jag hade ju velat se ... näe, det törs jag inte skriva, för då är det säkert någon som undrar varför. Jag vet ju inte vilka som läser här...

Andra året i Hjo sa...

Trevlig skärgård ni verkar ha där i öster. Har jag sagt tidigare. På västkusten är allt så kalt och kargt. Julmarknaden ser ut som här.
Gott Nytt År!

Musikanta sa...

Bloggblad:
Jag frågar på FB. Det har ju hänt så väldigt mycket mer men det blir tjatigt med för många foton. Några resor över dem till Mälarhöjden och en konstresa till Stockholm har det dock inte blivit.

Musikanta sa...

Hans:
Fast västkusten är mer storslagen - här är mer hemtrevligt.
Gott Nytt År önskar jag dig och din familj också.

Ailas sa...

Tack för en trevlig "rapport". Ja, förvisso... ett halvår kan innehålla mycket och det visar du här med så fina bilder. Du har ett rikt liv, med barnbarn, musik och så mycket annat.

Jag tackar dig för detta bloggår och önskar att få ta del av många nya bilder under nästa. Ett riktigt GOTT NYTT ÅR.
Kram!
PS. Tack för din kommentar, har besvarat den nu.

Gerd ♥ sa...

Så, nu tog jag mig lite tid till att läsa din halvårskrönika.
Fina och glada bilder.
Så får jag önska dig ett Gott Nytt och Friskt År 2015!
Kram, Gerd ♥

Musikanta sa...

Aila:
Tack för rar kommentar! Ja, visst har jag ett ovanligt rikt liv - mycket musik och många trevliga människor omkring mig. Framför allt en snäll och förstående och hjälpsam man, snälla barn och underbara barnbarn. (som kan vara nog så jobbiga ibland...)

Det är roligt med bloggvänner även om man inte träffar alla irl. Man lär känna varandra rätt väl ändå. Nya intryck och nya upplevelser och nya tips om saker och ting.
Kram och Gott Nytt År till dig också!

Musikanta sa...

Gerd:
Just nu antar jag att vi båda får önska varandra ett Gott Nytt och Friskt År. Jag tycker i alla fall att jag är mycket bättre bara efter två dagar med antibiotika.
Hoppas du också känner dig bättre och vilar upp dig ordentligt.
Roligt att du gillade min halvårskrönika!
Varm kram från Ingrid

Pettas sa...

Fina bilder från halvåret som tar slut idag. Finast är förstås bilden av tre unga jubilarer som firar sina födelsedagar samma vecka i juli. Vilket festande det måste bli! Härligt!
Önskar dig ett gott slut och ett Gott Nytt År!
Kram

Barbro S sa...

Ett Gott Nytt År till dig också. Vilka härliga bilder i din halvårskoll, glädje och gemenskap i vackra omgivningar, mycket värme o kärlek. Tack för den titten!

Klimakteriehäxan sa...

Ett halvår med mycket musik! Önskar dej ett riktigt gott 2015!

Musikanta sa...

PettsKarin:
Ja, fast det är lite sorg också. Mellanpojken Caspar tycker det är fruktansvärt orättvist att hans lillasyster, som är yngre än han, fyller tre dagar före...
Önskar också dig och Uffe ett riktigt Gott Nytt År!
Kram från Ingrid

Musikanta sa...

Barbro:
Tack för rar kommentar! Roligt att du uppskattade halvårskollen.
Ja, det har varit ett härligt halvår med många händelser och trevliga upplevelser tillsammans med både familj och kör. Mycket musik förstås!
Gott Nytt År önskar Ingrid

Musikanta sa...

Aina:
Önskar dig också ett Gott Nytt År med fortsatt framgång för dina böcker.
Kram

Tove Olberg sa...

Bland de där huset i headern är det fint att gå ... glada hus!
Härligt halvår du haft --- musicerande barnbarn, och själv har du öppna famnen när du leder kören ser jag! Mendelson in och delbo ut torde bli lycka för de som vigdes på en sådan vacker plat dessutom. Lägg därtill födelsedagar och annat. Gott nytt Käflingsdamen! :) kram

Musikanta sa...

Tove:
Kanske inte fullt så glada i verkligheten, ser jag. Men i alla fall - jag älskar den här gatstumpen.

Ja, jag har haft ett väldigt gott och trevligt år - höjdpunkten var väl när vår Casimir kom in på sin älskade skola. Så mycket som det har fört med sig med musik och fina konserter. Nu får vi hålla tummarna för lille Caspar som ska söka in till förskoleklassen i vår.
Kram från Ingrid som önskar dig en god fortsättning på det nya året.

Veiken sa...

Ett mycket trevligt inlägg!
Jag blir imponerad av att du kunde begränsa dig till bara två bilder per månad!
Jag önskar dig en toppenfin fortsättning av 2015! Nyårskram

Musikanta sa...

Veiken:
Tack! Roligt att du uppskattade det. Jag fick lite tips från Maggans blogg, så nu vet jag hur jag ska lägga upp halvårskollen nästa gång så jag får med lite mer.
Kram från Ingrid