söndag 28 juni 2015

1132 Födelsedagsfirande gånger två

Lördagen den 13 juni - den dagen det var prinsbröllop - var vädret alldeles underbart. Varmt och med strålande sol hela dagen. Åtminstone i Stockholm där vi var bjudna på två födelsedagskalas.

Det första ägde rum på Sundby gård, ett mycket fint och trevligt värdshus vid sjön Orlången. Det var barnbarnens farfar Bosse, som firade sin 70-årsdag där tillsammans med ett fyrtiotal släkt och vänner. Alla bilder går att klicka större. Hälften av bilderna har Kent tagit.


Värdshuset Sundby gård har egen badbrygga till alla barns glädje som var med på festen.

Festen började med välkomstdrinkar av ofarlig sort och efter det välkomnades vi till en buffé som dignade av allsköns läckerheter. Helt i modern stil bestod denna av massor av små snittar av olika karaktär och innehåll och med många olika såser till. Barnen, som kanske inte uppskattade sill och lax lika mycket som vi andra, bjöds på nygräddade våfflor och sylt. 


Ett fantastiskt buffébord stod uppdukat.


Många av vännerna ville säga några ord - talen var föredömligt korta och trevliga. Jubilaren, som lutar sig bakåt till vänster i bild, lyssnade uppmärksamt till gode vännen. (Kents bild)


Mirren tillsammans med Caspar och kusinerna Lukas och Jakob. (Kents bild).

En tipspromenad före desserten, där vi skulle besvara möjliga och omöjliga frågor med fokus på dagens födelsedagsbarn, blev ett välkommet avbrott i måltiden. Barnen hade sedan länge lämnat denna för badstranden. 


Ingen rädder för vattnet här... (Kents bild.)

Under desserten, som var nästan lika riklig som förrätten och som bestod av massor av små kakor och andra bakverk, spelade Casimir gitarr och sjöng Ute blåser sommarvind. Kusinen Lukas följde efter genom att spela trumpet till mamma Emilies ackompanjemang. Det blev också allsång bl.a. med En vänlig grönskas rika dräkt som verkligen passade att sjunga den här underbara lördagen.


Casimir spelar gitarr och mamma Mirren agerar notställ, vilket verkar ganska onödigt. Kusinen Lukas väntar på sin tur. (Kents bild.)


Kusin Lukas spelar trumpet till mamma Emilies ackompanjemang medan yngsta kusinen Joel går förbi. (Kents bild.)

Efter att vi brutit upp från denna födelsedagsfest så väntade ännu en sådan på Kent och mig. Mitt yngsta av mina fyra äldsta barnbarn - Johan -  firade nämligen sin 18-årsdag samma lördag. I Tullinge, där äldsta dottern Anna bor med sin familj, var festen redan igång när vi kom.


Min svärson Jörgen på väg att sätta sig vid bordet på altanen. (Kents bild.)

Casimir, som skulle följa med oss hem till Mogata ett par dagar följde också med dit.Trots att han badat i sjön tidigare var han inte sen att hoppa i poolen omedelbart. Själv var jag så proppmätt av all mat från föregående födelsedagsfest, så jag orkade inte ens äta en bit av den goda tårtan.


Varmt och gott i poolen.


Tårtan var enligt utsago mycket god.


Johan med flickvännen Cissi.


Min äldsta dotter Anna - som i dagarna har fått en rektorstjänst i Sundbyberg GRATTIS!!!  - tillsammans med maken Jörgen. (Kents bild.)

Vi hann i alla fall vara med om presentöppningen innan vi var tvungna att ge oss iväg hem till Mogata igen. Jag behöver kanske inte behöver berätta att Casimir somnade direkt efter vi hade åkt en liten bit...


Johan fick många presenter - bl.a. pengar, presentkort och den här fina sportväskan. 

6 kommentarer:

Vi i Kasperian sa...

Oj ett sånt party, ja till och med två. :)

Väldigt trevlig rekapitulation av halvåret som är till ända om ett par dagar. Klart det är fullt med barnbarn där! Duhahr tur som har dem så nära.
Berit E

Musikanta sa...

Berit:
Det är visserligen en bit från Söderköping till Mälarhöjden men det tar bara ett par timmar med buss att åka dit så jag är där rätt ofta. Hade ju aldrig tid att träffa mina vuxna barnbarn medan de var små - jag hade dubbla jobb på den tiden - så jag försöker ta igen det nu.
Kram från Ingrid

Eleonora sa...

Jisses vilka fantastiska födelsedagskalas du har varit på. Och så roligt att få träffa så många nära och kära. Vilka härliga barn som kan underhålla de vuxna på fester. Fina bilder har Kent tagit också.

Fortsatt god sommar och kram från
Eleonora

Musikanta sa...

Ja, det var mycket kalas på en dag. Som väl var började inte det andra kalaset lite senare på kvällen. Det var ju bra ändå att det var på samma dag eftersom vi ändå var uppe i Stockholm. Jag har vidarebefordrat berömmet till Kent :-). Han är bra att ha när jag själv inte hinner att ta bilder. (Annars också förstås.) Idag kommer Mirrfamiljen hit på genomresa till Öland. Ska bli trevligt att träffa alla igen.
Kram från Ingrid

Ingrid sa...

Vilka härliga fester du har varit på! Det måste vara underbart att få träffa så många nära och kära på en och samma dag.
Kram, Ingrid

Musikanta sa...

Ingrid:
Trevliga minnen att ha med sig när det blir mörkt och kulet i vinter.
Kram från Ingrid