måndag 8 juni 2015

1124 Bellas examensfest

I ett tidigare inlägg presenterade jag mitt näst äldsta barnbarn Isabelle, vanligtvis kallad Bella och som utgör en tredjedel av gruppen Mash Up, för bloggvännerna. Här kan man läsa om showen jag var på för ett tag sen på Skandiateatern i Norrköping.

I lördags - på Nationaldagen - var vi bjudna på examensfest i Bellas föräldrahem på Vikbolandet. Anledningen var att Bella avlagt sin civilekonomexamen några dagar tidigare. Inte nog med att hon tagit examen med bra betyg och även showar av och till - hon har också jobbat under hela studietiden. Bland annat på polisen, Forex och på Flamman vid Linköpings universitet.   Stolt och glad pappa Kalle med den nybakade civilekonomen.(Bilderna går att klicka större.)


Mirren, min yngsta dotter, åkte fram och tillbaka från Stockholm för att vara med på festen. Mamma Mari i svart-vitt i bakgrunden.


Vädret var blåsigt men ganska varmt. Här väntar gästerna på att examensbarnet ska öppna presenterna. 


Uppenbarligen var Bella nöjd med presenterna på bordet. Där låg också många kuvert.


Den finaste presenten stod nog David med familj för. En ny cykel...

Vi var väl ett fyrtiotal gäster, släktingar, gamla kompisar och även nya studentkompisar som firade Bella. David, Bellas pojkvän, var naturligtvis där och hade bland annat fixat tipspromenad och diverse tävlingar. Det var också roligt att träffa Davids föräldrar med respektive, som vi inte träffat tidigare. 


Pojkvännen David var toastmaster och lekledare.

Festen inleddes med mousserande dryck och snittar och efter det blev det tipspromenad runt i trädgården. Frågorna gällde ekonomi i allmänhet och vi var glada för att Mirren, som också är ekonom, var med i vårt lag. Även Kent kunde en hel del och vårt lag kom på delad andraplats. Jag bidrog med ett svar på tolv tipsfrågor...


Buffén med mat också från grillen var mycket uppskattad. 

Trots att det blåste friskt blåste inte partytältet omkull. Väl bänkade därinne åt vi god mat och sen vidtog fler roliga tävlingar där det räckte med vanligt sunt bondförnuft för att kunna gissa rätt svar på frågorna. Till exempel löd en fråga: Vilken stad är detta? Järnkobbe. Några av Bellas kurskamrater visste inte vad "kobbe" betydde, så för dem var det ju inte lätt att lösa. Vi som bor nära kusten kunde ju svaret direkt: Malmö.Under middagen underhöll Bella och Linn oss med sånger från sin show Mash Up.


Två tredjedelar av gruppen Mash Up. Linn och Bella.

Under hela måltiden underhöll Bella och Linn med sång. Linns bror, Adam, dansare och sångare och en tredjedel av Mash Up, hade tyvärr blivit sjuk och var tvungen att stanna hemma. Det märktes inte så mycket - tjejerna var fantastiska! Bellas pappa - min son Kalle - hade fixat bakgrundsmusiken som funkade perfekt.

I den sista tävlingen deltog en representant för varje tipslag. Allehanda verktyg delas ut som en rasp, ett rivjärn, en hyvel, en gaffel, en hovtång etc. etc. Med detta verktyg skulle man skala en potatis. Den som först blev färdig vann. Mirren var tydligen den som var mest van vid att skala potatis...


Potatisskalningstävling. Från vänster Bellas lillebror Oscar, Kalle, Mirren, Davids lillebror Adam, Jennie, Davids pappa Henry,(som hade det jobbigt när han skulle skala potatisen med en plastgaffel) och Adams flickvän Evelina. David och Bella övervakar det hela.

Festen började klockan fem och vi drog oss tillbaka vid tiotiden. Mamma Mari berättade att ungdomarna hade hållit igång till tre på natten...

Här sjunger Linn och Bella Take me home på Bellas examensfest på Nationaldagen 6 juni 2015.
(Håller man muspekaren lite ovanför bilden kan man se hela tjejerna.)

Till sist önskar alla mina bloggvänner en fin och VARM vecka. Själv tar jag bloggpaus veckan ut för att åka upp till Stockholm och bland annat vara med på Casimirs avslutning på Lilla Akademien. Återkommer nästa måndag med rapport därifrån.

24 kommentarer:

Eleonora sa...

Det är inte klokt vad begåvade barnbarn du har. Dels dom tre småiga och så Bella - denna jättesöta flicka som avlagt en så hedervärd examen. Jag ser på bilderna att ni har haft en kul och härlig fest. Och söt är du i dina fina svarta kläder.
Kram vännen från
Eleonora

Hanneles bokparadis sa...

Mysigt ♥

Pettas sa...

Tack för att du delar med dig av allt ni har att fira i familjen/släkten. Roligt tycks ni ha när ni träffas!
Ha det skönt tillsammans med de små på Mälarhöjden!
Kram

Musikanta sa...

Eleonora:
Ja, Bella är inte bara begåvad - hon är väldigt ambitiös också. Och snäll och rar dessutom. Inte minst viktigt!
Man blir ju lite mindre i svart - inte minst viktigt haha. Jag får ta ett tag i dieten när jag kommer hem från Mälarhöjden.
Varm kram tillbaka från vännen Ingrid

Musikanta sa...

Hannele:
Ja, det var en härlig fest!

Musikanta sa...

PettasKarin:
Ja, jag tycker att det är roligt att dokumentera de här familjehögtiderna. Varken examensbarn eller föräldrar har ju tid att skriva och fota, så det blir farmor/mormor som får göra det istället. Sen kan det ju bli ett litet minne för framtiden...

Det är alltid roligt att byta ut lugnet här i Mogata mot några dagar i storstaden. Sen är det skönt att komma hem igen.
Kram tillbaka från Ingrid

Musikanta sa...

PettasKarin:
Ja, jag tycker att det är roligt att dokumentera de här familjehögtiderna. Varken examensbarn eller föräldrar har ju tid att skriva och fota, så det blir farmor/mormor som får göra det istället. Sen kan det ju bli ett litet minne för framtiden...

Det är alltid roligt att byta ut lugnet här i Mogata mot några dagar i storstaden. Sen är det skönt att komma hem igen.
Kram tillbaka från Ingrid

Annika sa...

Vilken supertrevlig fest!!
Så roligt att ni firade så efter examen. KUL för alla!
Säger som ngn ovan, det är inte KLOKT vilka begåvade barnbarn du HAR! WOW!
ha så roligt i Sthlm nu.
Kramar!!

Veiken sa...

Först och främst ett stort grattis till den otroligt duktiga tjejen so tagit sin examen!'
Jag förstår att det var en väldigt trevlig examensfest! Något för alla att minnas! Kramar

Aila Evertsdotter sa...

Tack för ett härligt inlägg som fullkomligt strålar av glädje och trivsel. Vilken glädje att ha en så fin familj omkring sig

Önskar dig några härliga dagar i Stockholm. Kanske kommer det en rapport så småningom? :)

Kramar

Krönikören sa...

Härlig fest med idel leenden!

Det där med att skala potatis med verktyg verkar kul, den leken måste jag komma ihåg. Vilket verktyg hade vinnaren?

Ha det så bra i Stockholm!

Marie i Skrifvarstugan sa...

Härliga bilder från examensfesten ! Tack för att du delade med dig av den glädje som finns i bilderna. Hela livet ligger framför dom nu.
Jag önskar dig en riktigt TREVLIG HELG !
Kram

Andra året i Hjo sa...

Fullt upp som vanligt. Det är väl så det ska vara med barn och barnbarn. Ha det bra i Sthlm.

Tove Olberg sa...

Ännu mer BELLA! Det är härligt, svängigt fullt av glädje och familjelycka, och grattis till hennes examen!! Hon och kärleken hennes!
Nu är du i Stockholm och fortsätter yran där!
Då blir det mer på bloggen här.
kram

Ingrid sa...

Vilken härlig examensfest!
Här har det också varit examensfest, men av det enklare slaget, men inte mindre trevligt för det.
Ha en härlig helg!
Kram, Ingrid

Musikanta sa...

Annika:
Tack! Jag är så tacksam över att mina barnbarn är så fina alla - en tröst på ålderns höst som det heter. Det är också roligt att musiken lever vidare genom dem.
Jag hade några fina dagar i Stockholm - rapport så småningom när jag hämtat mig...
Kramar tillbaka från Ingrid.

Musikanta sa...

Veiken:
Det är roligt att ha inlägget på bloggen som minne faktiskt. Det är ju mest därför jag skriver om detta. Man glömmer så lätt i min ålder, haha!
Kramar tillbaka från Ingrid.

Musikanta sa...

aila:
Tack! Visst ska det komma rapport så småningom när jag har hämtat mig från Stockholmsvistelsen...
Kramar tillbaka från Ingrid.

Musikanta sa...

Lotta:
Tack! Mirren hade en hammare att skala potatisen med.
Jag har haft några härliga men intensiva dagar i huvudstaden.
Ha det gott!
Ingrid

Musikanta sa...

Marie:
Tack för rar kommentar!
Önskar dig en skön vecka med mycket sol och värme.
Kram tillbaka från Ingrid.

Musikanta sa...

Hans:
Jag har fullt upp även utan barnbarn... Men när man är tillsammans med dem blir det ingen tid över vare sig till bloggande, spelande eller målande. Man får väl ta igen det senare :-).
Ingrid

Musikanta sa...

Tove:
Det dröjer nog med inlägg på bloggen. Just nu har jag förutom maken sällskap av en mycket vetgirig snart åttaåring som vill ha mormor som kompis helst hela dagen. I morgon ska vi till badet och (han ska) bada och sen blir det väl Fia och kortspel och pussel och rita och måla och öva gitarr en timma som mamma gör varje dag med honom. Kanske jag hinner med ett inlägg på midsommarafton för då ska Mirrfamiljen åka till Astrid Lindgrens värld och jag ska pusta ut...
Kram från Ingrid

Musikanta sa...

Ingrid:
Tack! Jag ska in och kika på din blogg så snart jag får tillfälle. (Läs gärna kommentaren till Tove här ovan.)
Kram tillbaka från Ingrid.

Ölandsvindar sa...

Åh, vad mysigt ni har det! Flickornas sångglädje är så härlig. Just nu bär jag med mig ingångsmusiken på det kungliga bröllopet. Athair ar Neamh av Enya. Jättevackert!
Kram /Kerstin PS Gillar verkligen din målning högst upp på sidan.DS