tisdag 16 juni 2015

1126 Fototriss - Något Nytt

Rubriken på veckans Fototriss är Något nytt. För en gångs skull publicerar jag tre dagsfärska bilder. Övriga fototrissare hittar man på hemsidan. (Jag sticker emellan med det här inlägget innan jag berättar om Lilla Akademiens fantastiska skolavslutning i Sankt Matteus kyrka som jag fick vara med om för en vecka sedan.)


Helt nytt för mig var att se det äldsta av mina yngsta barnbarn, Casimir snart åtta år, spela "Den blomstertid nu kommer" på orgeln i Mogata kyrka. Han tänker välja orgel som sitt andra instrument på Lilla Akademien när han måste välja ett nytt i årskurs tre. I vanliga fall spelar han gitarr. (Bilderna går att klicka större.)


På eftermiddagen var var vi, Kent, Casimir och jag tillsammans med en hel del andra personer, inbjudna att besöka Söderköpings splitternya hus som har byggts för Räddningstjänsten, Östra Götaland. Ännu är det inte riktigt färdigt och varken brandbilar eller ambulans är ännu på plats. Besöket inleddes och avslutades med en rundtur med tuff-tufftåget Tuffe.


Min nya klänning från Gudrun Sjödén som jag ännu inte har haft på mig mer än i provhytten. 

12 kommentarer:

Tove Olberg sa...

Fina färska bilder!
Vad roligt med killens val!
Och en ny Gudrun Sjöden!
Du håller stilen!
kram

Musikanta sa...

Tove:
Ja, vi gick förbi GS av en slump på Söder när vi skulle till en notaffär, Mirren och jag, och då kunde jag ju inte låta bli att gå in där. Mirren köpte en likadan klänning fast på svart botten med blommor i klara färger. Det är farligt för ekonomin att hälsa på i Stockholm.
Casimir får väl lära sig spela piano först - än så länge när han inte ner till pedalen.
Kram tillbaka från Ingrid

Andra året i Hjo sa...

Det är alltid roligt att få kommentarer och då får allt en hel del du också.
Du är stolt över barnbarnen, och det har du all anledning att vara.

Eleonora sa...

Så underbart roligt för dig om Casimir nu väljer orgel !!
Söt sommarklänning! Den kommer du att få mycket roligt i.
Kram från
Eleonora

Bloggblad sa...

Har han inte lvat på din hemmaorgel förut?

Jag köpte en fin klänning på rea idag. Men jag fattar inte hur mycket affärerna lägger på priset. De måste väl ändå tjäna nåt även på rean? Klänningen kostade 1 449:- före rean. Efter 70% rea kostade den 450:-. För den summan hade jag inte kunnat köpa så pass mycket tyg av god kvalitet, foder och dragkedja ... Men jag är väldigt nöjd med fyndet! Hittade ett par billiga och snygga saker till, men klänningen var verkligen ett fynd.

Hanneles bokparadis sa...

snygg klänning av min hovleverantör och duktigt barnbarn.

Musikanta sa...

Hans:
Visst är det trevligt att få kommentarer och även få svar på sina egna. Vill man inte svara kan man ju stänga av kommentarsfunktionen.
Jag är stolt men mest tacksam över att jag har så fina barnbarn. Det är också roligt att kunna ägna sig mer åt dem än jag kunde när jag hade dubbla jobb i skolan och i kyrkan.
Ingrid

Musikanta sa...

Eleonora:
Ja visst är det kul om han väljer piano och orgel - då har jag ju en chans att kunna hjälpa honom. Det är inte så lätt med varken gitarr eller oboe!

Klänningen är fin tycker jag - dessutom är den längre än den förra som jag var tvungen att köpa en underkjol (klänning med axelband) till i samma färg för att den ska bli presentabel. Som tur var hittade jag en i exakt samma blå färg, visserligen med prickar men den såg fin ut tillsammans med tunikan. Också hos GS förstås.
Kram tillbaka från Ingrid

Musikanta sa...

Bloggblad:
Det är klart att han har prövat hemmaorgeln men det är ju inte samma sak som en riktig kyrkorgel där han fick dra ut register och lyssna och titta på piporna.

Grattis till ditt klänningsfynd. Det är väl som det mesta även med kläder - går det så går det. Här gick det tydligen inte med 1000 kr mer för plagget. De tjänar säkert en slant på klänningen ändå, som du skriver.

Musikanta sa...

Hannele:
Den här klänningen var dessutom 100 kronors rabatt på!
Han spelar melodin med ett finger bara - han har ju inte börjat spela piano än. Jag trodde det syntes på bilden :-). Det är ju gitarr som är hans instrument i vanliga fall.

Anna/notonmusic sa...

Jättefin klänning, den kommer att passa dig perfekt! Tur att du har så mycket roligt att gå på så du får använda dina fina kap! Om Casimirs eventuella val av extrainstrument; Heja heja! Instrumentens drottning! Och så ett par passande ordspråk : Äpplet faller inte långt från trädet och var ska sleven vara om inte i grytan! Kram och ha en riktigt härlig midsommar Ingrid :-)

Musikanta sa...

Anna:
Haha, ja jag måste ju variera mig lite. Såg att under ett år hade jag samma klänning på mig på nästan samtliga foton. Kent tar många bilder - inte minst på mig.
Jag tror att piano och orgel kommer att passa honom förträffligt - i synnerhet orgeln där han kan variera styrkan. Han var mycket intresserad av mixturen när vi var uppe och prövade orgeln i Mogata kyrka.

Det är klart att intresset för musik fortplantar sig genom generationerna. Mirren är ju uppväxt med musik och körsång även om hon inte valde musikeryrket själv. Se bara på dina egna barn :-)!
Varm kram tillbaka och ha en skön midsommar själv önskar
Ingrid