fredag 26 juni 2015

1131 Halvårskoll januari - juni 2015

Ett återkommande tema i Fredagstemat, som många var med på för några år sen, var Halvårskollen. Där visade vi några bilder från den föregående sexmånadersperioden. Ett exempel på detta kan man kika på hos en av mina äldsta bloggvänner - Annika i Reston - som troget återkommer varje halvår med sin halvårskoll. Fredagstemat lades ner och i stället kom lördagstemat. Detta gör uppehåll tills i september, men då återkommer vi med förnyad energi.

Vad man framför allt lägger märke till när man sitter och försöker plocka ut bilder från halvåret som gått, är hur snabbt tiden flyger iväg. Och hur mycket som har hänt under perioden! Men jag får försöka inskränka mig till två bilder per månad.

I maj och juni var det t.ex. väldigt svårt att bestämma sig för vilka bilder som skulle med. Kören, som både uppträdde på SPF och sjöng och som förärade mig en vacker hortensia när vi hade avslutning, fick inte vara med den här gången.

Å andra sidan är det snart dags för våffelkväll i Västra Husby och allsångskväll i Farledskyrkan i Skällvik  och då ska jag ska skriva om det. Jag måste i alla fall ha med en bild från Mash Up, där Bella, näst äldsta barnbarnet är med och showar. Och även en från barnbarnet Johans födelsedagsfest. Så det får bli tre bilder i maj och i juni.  Alla bilderna går att klicka större.

JANUARI


Favoritträdet en mulen dag i januari.


Mitt yngsta barnbarn, Clarissa eller Lissan i vardagslag. Här är hon precis 3,5 år. Det är hon med husmusen.

FEBRUARI


Min son Kalle med sambon Anne-sofie och hennes son Oscar ute på promenad i Mogata tillsammans med Kent och mig. Deras hund Nelly är med som vanligt.


En stor händelse i mitt liv är när den första egna flygeln kom på plats. Sen dess har jag övat två timmar varje dag utom när jag varit och hälsat på i Mälarhöjden.

MARS


Louise Bourgeoisutställningen på Moderna med Mirren.


På hemväg från Musikaliska där Casimir har varit med på Lilla Akademiens musik- och dansföreställning.  Här kan man läsa om detta evenemang.

APRIL


Avslutning på Lilla Akademiens lördagsverksamhet. Caspar är kanin. Här kan man läsa om denna avslutning. 


Jag vågar inte gå ensam med Lissan till lekparken eftersom jag inte skulle kunna klättra upp och hämta ner Lissan om det skulle behövas. Men hon klättrar ner lika lätt som hon klättrar upp så jag hade inte behövt att oroa mig. Däremot får jag ilningar i benen bara när jag tittar på fotot...

MAJ


Kents 70-årsdag den 8 maj firades i strålande väder. Här har jag skrivit om denna födelsedag.


Utställning på Vidarlokalen i Söderköping när det var Kultur i skymning i Söderköping. Nina, jag och Marianne framför tavlorna. Mina tavlor till höger i bild. Mycket glad och stolt blev jag när bloggvännen Åke köpte Kuggviksskärs fyr bara genom att titta på tavlorna på nätet. Mer om utställningen här


En väldigt trevlig kväll tillbringades tillsammans med gruppen Mash Up med Adam, Linn och  barnbarnet Isabelle i sin show på Skandiateatern i Norrköping. Bella längst till höger. Inslaget sändes senare i lokalteve. 

JUNI


Den största händelsen i juni var avslutningen på Lilla Akademien, dels i klassrummet och dels i Sankt Matteus kyrka i Stockholm. 


Johan är det yngsta av mina fyra äldsta barnbarn. Här firar han sin 18-årsdag på poolkanten några dagar för tidigt. Just den här lördagen - den 13 juni - var det fantastiskt varmt och vackert väder! 


Några dagar fick jag rå om Casimir. Här plockar vi blåklint på ängen en bit från vårt hus i Mogata.

Jag ser att det har blivit mycket barnbarn i det här inlägget - men det är ju med dem som jag har de största och roligaste upplevelserna...

11 kommentarer:

Andra året i Hjo sa...

Fin kanin! I Hjo har vi som bekant en sällsynt svart variant.

Ingrid sa...

Vilken härligt svit av bilder från första halvåret. Det är ju helt naturligt att det blir mycket barnbarn med på bilderna. Det hjärtat är fullt av inte bara talar munnen, utan man fotograferar det också.
Trevlig helg!
Kram, Ingrid

Veiken sa...

Så otroligt trevligt, från snö till blåklint! Barnbarn är ju en stor del av livet, kanske själva livet, så dom måste få stor plats! Kramar

Musikanta sa...

Hans:
Jag har sett den. Den här vita är också en ganska sällsynt variant...
Ingrid

Musikanta sa...

Ingrid:
Som jag skrev, de största upplevelserna har just varit tillsammans med barn och barnbarn. Så det är inte mycket att göra åt att det blir så här...
Kram från Ingrid

Musikanta sa...

Veiken:
Tack för uppmuntrande kommentar! Den värmer. Det är klart det blir tjatigt med ett inlägg med så många barnbarn, men å andra sidan skriver jag ju för dem också. Mitt nästa inlägg, som kommer i morgon har mitt 18-åriga barnbarn t.ex. väntat på länge...
Kram från Ingrid

Barbro S sa...

Ja, jag förstår att det måste vara svårt att välja. En jättefin triss men många härliga stunder och fina bilder. Vilken snygg header du har. Själv klarar jag inte att byta min utan stort besvär, fått hjälp av en datakunnig granne att fixa den jag har. Ha en skön fortsättning på sommaren!

Eleonora sa...

Tack lilla söta rara du för att du visar de fina bilderna ännu en gång. Varav hjärtat är fullt - därav talas munnen och jag förstår mer än väl att du älskar dessa underbara ungar.

Ha en skön sommar och hoppas vi ses framåt höstkanten. Kram kram
från Eleonora

Eleonora sa...

Ja, förlåt nu menade jag inte bara de små barnbarnen utan även de äldre som också är vackra och duktiga - det framgick kanske inte så tydligt av min kommentar. Lycklig är du som har så många fina barnbarn! Kram igen

Musikanta sa...

Barbro S:
Du har ju en så fin header men jag tycker det är lite roligt med omväxling. Med Blogger är det hur lätt som helst att byta. Tydligen svårare med Blogg. Nästa gång din datakunnige granne hjälper dig får du väl skriva upp exakt hur han gör. Annars glömmer man ju bort det.
I januari hände det inte så mycket men i maj var det mycket svårt att välja bilder.
Kram från Ingrid

Musikanta sa...

Kerstin:
Ja, det är verkligen lycka. Och att kunna ägna sig åt dem på ett helt annat sätt nu än tidigare, som jag berättat för dig. Jag har så mycket att ta igen!
Det är klart att vi måste träffas framåt höstkanten, som du skriver. Tiden går så fort så snart är vi där.
Kram från Ingrid