torsdag 9 juni 2016

1286 Den blomstertid nu kommer

Tror aldrig att jag hört psalmen Den blomstertid nu kommer sjungas så vackert och mäktigt som den gjordes på Lilla Akademiens avslutning i Sankt Matteus kyrka onsdagen den 8 juni. Lyssna och njut! Sopranerna hörs lite i en överstämma i vers två och tre. Det var för övrigt en fantastisk avslutning med sånger som sjöngs från förskoleklassen och ända upp till gymnasiet. Jag ska berätta lite mer om den i nästa inlägg.Den blomstertid nu kommer i Sankt Matteus kyrka onsdagen den 8 juni 2016.

6 kommentarer:

Ölandsvindar sa...

Vackert och högtidligt!
Kram /Kerstin

Musikanta sa...

Kerstin:
Ja, det var otroligt vackert! En fantastisk elev också som spelade orgel.
Kram tillbaka

Pettas sa...

Så oerhört finstämt och vackert!
Skönt att få höra allt detta.
Jag har inte varit på skolavslutning på eviga tider känns det som.

kram

Musikanta sa...

PettasKarin:
Det var ju ett litet stopp på ett par år efter att jag gått i pension, men nu har det tagit fart igen. Jag ser ingen ände på skolavslutningar nu mer än att jag möjligen inte orkar längre :-).
Kram tillbaka

Ditte sa...

Verkligt vackert! Och det blir vädligt högtidligt!
Hoppas till hösten kunnna gå på någon av lilla Akademiens konserter för jag vill gärn ahöra mer.
Jag har hört Adolf Fredriks musikklasser framträda på sommaravslutningar/jula och Lucia i kyrkan och det var också otroligt stämningsfullt och mycket vackert.
Fina minnen att ha kvar.
Kram!

Musikanta sa...

Ditte:
Du kan ju gå in på Lilla Akademiens hemsida, där står det när det är konserter. Det brukar vara i Riddarhuset eller på Musikaliska. Men man får hänga på låset när det gäller biljetter.
Avslutningarna på Adolf Fredrik måste ju också vara otroligt stämningsfulla. Men det är roligt med LA eftersom barnen redan börjar där när de är 6 år. Adolf Fredrik tar ju inte in elever förrän från åk 4.
Klart att jag måste dokumentera så jag har någonting att se tillbaka på då och då :-).
Kram tillbaka.