torsdag 23 juni 2016

1293 80-årskalas

Så blev det då det dags för dagen D - min 80-årsdag som jag firade tillsammans med mina närmaste. Vackra blommor fick jag och presenter förstås som var välkomna om en dock med villkor. Tre dukar, akrylfärger och penslar fick jag av sonen Kalle och sambon Anne-sofie som förvaltar vårt eget lilla sommarhus på Äspholm i Sankt Anna skärgård. En färgkopia av huset var också med som det är meningen att bli en tavla av så småningom.


Dagens blomsterskörd. (Bilderna går att klicka större)

Buffén blev lyckad även om jag glömde en ostpaj i ugnen och att ta fram en kartong med skinka. Ostpajen gick att äta dagen därpå sedan vi skalat av den brända ytan. Skinkan har jag ätit nu sen i söndags varje dag till potatissalladen som också blev över.


Långbord på innergården.

Vädrat var strålande och vi kunde sitta ute hela tiden. Det var roligt att så många av barn och barnbarn med respektive kunde komma - det är sällan vi träffas alla tillsammans. Min vän Marianne - Bloggblad på nätet - kom och överraskade med vackra rosor. Annars var det bara släkten och en god vän till Mirren som var med.


Min sonson Oscar med min svägerska Anne Sophie.Kalle i berättartagen.

Efter maten hade jag fixat en tipspromenad som barnbarnen Casimir och Caspar själva satte upp runt huset. Härligt när även de yngsta barnbarnen blir så stora att de kan hjälpa till! De samlade också ihop frågelapparna. Det var lite personliga frågor som t.ex. vad jag ville bli när jag var 9 år - filmstjärna, cirkusartist eller konsertpianist. Det var inget lag som hade mer än 6 rätt av 10. Tipspromenaden kommer i nästa inlägg, kanske mina bloggvänner får bättre resultat :-)...


Det blå laget som deltog i tipspromenaden. Från vänster Marianne, alias Bloggblad, äldsta dottern Anna, Kents bror Janne och min lillebror Gunnar.


Röda laget. Från vänster Cissi, (Johans flickvän) Anne-sofie (Kalles sambo), Oscar och nyblivne studenten Johan med dobbermannen Scilla. 


Den vackra och goda födelsedagstårtan som min vän och körmedlem Asta bakat. Om halsen har jag ett Calvin Kleinhalsband som jag fått av Annas familj.


Caspar och Casimir var dagen till ära klädda i rosa jeans med matchande skjortor. Här ska de just börja sjunga "Kom hör min vackra visa."


Lilla Clarissa som snart fyller fem år sjunger Idas sommarvisa. Videoklipp nedan.Den här underbara buketten kom med posten (lantbrevbäraren) från bloggvännen Kerstin - alias Eleonora. 

Några av gästerna stannade kvar sedan de övriga åkt iväg till Åby respektive Stockholm och lyssnade till en konsert som de yngsta barnen gav till min ära. Här är det lilla Clarissa som sjunger Idas sommarvisa. Hon sjunger bara två verser på bandet men sjöng även den tredje utantill. Hon blir lite sur i slutet när bröderna sjunger med...Lissan, som snart fyller fem, sjunger Idas sommarvisa på min 80-årsdag.

18 kommentarer:

Bloggblad sa...

Det var en härlig söndagseftermiddag! Och lilla Lissan var så söt att jag blev tårögd när hon sjöng.

Musikanta sa...

Bloggblad:
Jag tyckte det var väldigt trevligt själv och lagom med gäster. Glad att du dök upp!
Hon är rätt fantastisk att hon kan sjunga alla verserna på Idas och även alla verserna (5?) på Trollkarlen från Indialand. Önskar att man hade sånt minne...

Ingrid sa...

Så trevligt det ser ut att ha varit. Du har verkligen blivit firad!
Jag önskar dig och de dina en riktigt Glad Midsommar!
Kram, Ingrid

Eleonora sa...

Det var en underbar dag du fick - något fint att minnas. Lilla Lissan är ju för gullig och duktig på att sjunga. Kramar från
Eleonora

Musikanta sa...

Ingrid:
Det var en mycket trevlig och lyckad födelsedag! Önskar dig och de dina en skön fortsättning på midsommarhelgen.
Kram tillbaka från Ingrid

Musikanta sa...

Eleonora:
Ja, Lissan kommer hon också. Nästa är det dags att pröva in till LA så det är bra att hon får träna sig att sjunga upp inför publik. Den här dagen kommer jag ju alltid att minnas som du förstår :-).
Kramar tillbaka från Ingrid

Ditte sa...

Vilken underbar födelsedag! Och så roligt att allt blev så lyckat och att även vädret var med dig denna festliga dag. Roligt att också kunna samla alla nära och kära just eftersom det ibland är svårt att få tillfälle att träffa alla samtidigt. Du själv riktigt strålar!
Så fint du gjort och så mycket god mat! Och blommorna är så vackra!
Roligt att få höra Clarissa sjunga och Idas sommarvisa är ju så fin. Barn har ju lätt för att lära sig utantill och det hade hon verkligen gjort med bravur.
Kram och trevlig midsommar.

olgakatt sa...

Så roligt att du är nöjd med ditt kalas! Vackert väder fick du också, det blir fint minne för alla inblandade. Jag ber att få önska gott nytt år!

Musikanta sa...

Ditte:
Tack för din rara och vänliga kommentar! Önskar dig en skön och trevlig fortsättning på midsommarhelgen.
Kram tillbaka från Ingrid

Musikanta sa...

Olgakatt:
Tack för nyårshälsningen! Nej, mycket har jag glömt och kommer säkert att glömma, men inte denna fina födelsedagsfest. Önskar dig en skön fortsättning på midsommarhelgen!
Ingrid

Veiken sa...

Vilken härlig tjej! Självklart ska storebröderna hålla tyst när lillasyster uppträder så bra! Hon talade verkligen om det för dom också!
En riktig goding, precis som sin mormor! Ännu en sotr Grattiskram från mig!

FREEDOMtravel sa...

Vilket fint firande! Inte minst med sånguppträdande :) Grattis i efterskott!

Musikanta sa...

Veiken:
Hon vet vad hon vill, den lilla fröken. Tack för den rara kommentaren och ha det gott!
Kram tillbaka från Ingrid

Musikanta sa...

FREEDOMtravel:
Hej Helena och Peter och välkommen till min blogg. Tack för efterskottsgrattis. Jag har varit inne och tittat hos er och tycker att ni har en mycket intressant och spännande blogg. Lägger till er blogg till min lista om ni inte har något emot det.
Ingrid

Gunnel sa...

Vilken härlig födelsedagsfest!

Klimakteriehäxan sa...

Fint kalas!

Musikanta sa...

Gunnel:
Det blir ett minne för livet.

Musikanta sa...

Aina:
Ja, det blev väldigt lyckat. Tur med vädret också.