tisdag 28 juni 2016

1295 Svar på tipspromenad

Haha, det var inte så svårt att dela ut priset på tipspromenaden eftersom det bara var min vän Eleonora och bloggvännen Ronny som gissatDe hade lika många rätt var - fyra stycken. Lotten får avgöra. Här kan man läsa vilka frågorna var.


Jag spelar piano på centercourten i Båstad. Hur de lyckades få dit ett stort svart piano är för mig en gåta. 

Här kommer de rätta svaren.
Fråga 1 = X
Jag har aldrig bott i Uppsala - inte ens varit där mer än en enda gång på studiebesök med skolan (tror jag.)

Fråga 2 = X
Jag tycker det är tråkigast att laga mat.

Fråga 3 = 2
Jag blev själv förvånad när jag fick ihop så många körer som 11. Det beror på att jag vikarierade så mycket efter min pension.

Fråga 4 = 2
Mitt första inlägg hade rubriken Tvätta matta. Det var inte jag som skrivit detta utan yngsta svärsonen, pappa till mina yngsta barnbarn. Här kan man läsa hans nästa inlägg på min blogg och som handlade om hur mycket jag städade och vilka hjälpmedel jag använde. (Han är mycket ordentlig och tyckte väl kanske att jag borde städa mer?) I alla händelser var jag ju tvungen att dementera och tala om att det INTE var jag som skrivit inlägget och sen var jag igång med bloggen.

Fråga 5 = 1
Efter att ha följt med min pappa på golfbanan under en dag och varit tvungen att plocka och leta bollar överallt på golfbanan gav jag upp.

Fråga 6 = 1
Jag har spelat piano - Chopins Fantasiimpromptu - på centercourten i Båstad när jag var nyss fyllda 18. Bodde med föräldrarna där en sommar och vid ett tillfälle var jag på Strand hotell och dansade. Under pausen gick jag upp och spelade lite på flygeln och Lennart Hyland, som också var där, frågade om jag ville spela på en välgörenhetstillställning dagen därpå som skulle äga rum på centercourten och som han -  Hyland -  skulle vara konferencier på.

Andra gäster som skulle svara för underhållningen var bl.a. Nacka Skoglund som också skulle delta i ett i all hast anordnat fotbollslag av kändisar och tennisspelarna som tävlade och som alla bodde på Strand (var annars?) Jag kommer bara ihåg namnet på två av av dem - Staffan Stockenberg och Tony Trabert.  Den senare sa inte så mycket och drack heller ingen alkohol.

Så såg Tony Trabert ut på den tiden det begav sig. Han är 86 år vid det här laget. Bilden från nätet.

Fråga 7 = 2
Jag har aldrig varit i Wien.

Fråga 8 = X
Jag har haft drygt 330 000 sidvisningar sedan jag började blogga år 2007.

Fråga 9 = 2
Jag har jobbade som banktjänsteman under tre år i slutet av 50- talet och i början av 60-talet. Med mindre framgång. Frilansade som journalist i fem år i slutet av 90-talet på Norrköpings Tidningars Söderköpingssida.

Fråga 10 = X
När jag var 10 år ville jag bli cirkusartist.

Rätt rad är alltså XX2 211 2X2 X  

Det var Eleonora som vann boken. Den kommer så småningom.

19 kommentarer:

Eleonora sa...

HURRA för mig - jag brukar aldrig vinna. Så jätteglad jag blev och nu ser jag fram emot när du kommer så jag får krama om för vinsten.

Allt gott hoppas jag
Kram från en glad Eleonora

Ronny sa...

:)
Nej det blev inte så många rätt, men de jag fick ihop är jag stolt över. För de känns särskilt väsentliga. ;) Jag tänkte att eftersom du med din musikaliska bana kanske "borde" ha varit i Wien, så gissade jag att det var där du INTE varit. Helt ologiskt! Och det där med centercourten i Båstad: Ja, det måste ju bara ha varit så. Vilket fint foto!
Ronny

Gerd ♥ sa...

Läste tillbaka lite i din fina blogg.
Skrev en kommentar där någonstans ♥
Förstår att du fyllt jämna år, GRATTIS i efterskott!

Kram, Gerd

Musikanta sa...

Eleonora:
Det var inte så dåligt med fyra rätt - laget som min bror OCH Bloggblad var med i hade bara tre rätt!
Kram tillbaka från Ingrid

Musikanta sa...

Ronny:
Roligt att du gissade och du kan ju läsa kommentaren ovan till Eleonora. Jag har varit i Salzburg men aldrig i Wien tyvärr. Kanske en dag...
Ingrid

Musikanta sa...

Gerd:
Ja, så jämna de kan bli, haha. Roligt att du tagit dig tid att läsa tillbaka på bloggen.
Kram tillbaka från Ingrid

Annika sa...

Grattis säger jag här också! Har ju varit borta från bloggvärlden ett tag nu då jag varit vid havet.
MEN jag såg ju på Facebook hur roligt ni hade på din fest, och även här på bloggen ser jag ju bilderna nu.
Du är en så söt och ungdomlig 80-åring. Skulle aldrig gissat på 80 om jag inte visste det.
Roligt att du hade en så BRA dag!
OCH kul med tipspromenad.
SÅ glad att du fick en sådan fin dag!
Kramar!

Tredje året i Hjo sa...

Jag såg frågorna och avstod. Ingen mening med att gissa om du bott i Uppsala eller varit i Wien. Jag har heller aldrig varit i Wien och blir väl aldrig av heller. I Uppsala "bodde" jag ett antal månader när jag lumpade för undra år sedan.

Musikanta sa...

Annika:
Tack för rar kommentar! Jag är så tacksam över att dagen blev så lyckad, med fint väder och allt. Det blir ett trevligt minne. Men nu är det slut med att fira födelsedagar - kommer aldrig att bli mer än 80, haha.
Kramar tillbaka från Ingrid

Musikanta sa...

Hans:
Du var inte den enda som avstod :-). Du hade nog iofs haft fler rätt än släkten där ett lag bara hade tre rätt! Jag har ju läst i Lund och det har jag berättat om många gånger i bloggen så det var därför jag hade den frågan med. Uppsala är en vit fläck på kartan för mig.
Konstigt att det finns någon mer som inte varit i Wien - där trodde jag alla hade varit...
Ingrid

Karin sa...

Vilka kluriga frågor! Jag upptäckte dem för sent för att delta, men tycker det är kul att läsa svaren. Jösses att du blev upptäckt av Hyland! Till exempel...

Musikanta sa...

Karin:
Några av frågorna kunde man ju hitta på nätet, men de övriga gick väl bara att gissa. Jag la ut frågorna och svaren mest som dokumentation för övriga i släkten och för mina vänner som inte var med :-).

Jag har haft Hyland som konferencier ytterligare en gång i min ungdom, vid en välgörenhetstillställning på Hörsalen i Norrköping där jag också spelade mitt bravurnummer. Men jag tyckte inte han var särskilt trevlig - mycket litet intresserad av någon annan än sig själv som jag uppfattade det. Sa knappt tack när jag hade spelat färdigt.
Ingrid

Ölandsvindar sa...

Du har haft en intensiv och rolig tid nu. Dags för lite semester kanske? Jag förbereder juli månads öppethållande vid hembygdsgården, sedan kommer dotter med en väninna om några dagar, en annan gäst har försökt nå oss några gånger (ser jag på nummerpresentatören) så hon vill nog gärna komma också och dessutom börjar blåbären mogna i skogen. De fick tydligen fart efter senaste regnet så bäst att passa på ifall de torkar bort längre fram. Ingen konst att fylla dygnen.
Kram från Kerstin

Veiken sa...

Jättetrevligt med tipspromenader. Det är inte lätt när det är personliga frågor, men man lär känna varandra på något mirakulöst sätt i bloggvärlden! Kram

Bloggblad sa...

Jodå. Du var på studiebesök i Uppsala. Jag var med!

Musikanta sa...

Kerstin:
Nej, jag har verkligen ingen konst att fylla dygnen heller. Nästa vecka kommer antagligen Casimir hit så då blir det extra mycket som vi ska göra. Vi har måleriet som gemensamt intresse och han har en tavla som han ska göra färdigt bl.a. Så det gör inget om det regnar.
Kram tillbaka från Ingrid

Musikanta sa...

Veiken:
Jag har upplevt att när man träffar en bloggvän som man aldrig har träffat förut är det som om vi känt varandra hela livet. Helt underbart!
Kram tillbaka från Ingrid

Musikanta sa...

bloggblad:
Var vi där tillsammans, tror du? Jag har bara ett svagt minne av Carolina Rediviva och att det var ganska tråkigt.

Klimakteriehäxan sa...

Haha det var ett roligt sätt att börja blogga - med en dementi!!!!