torsdag 1 december 2016

1356 Adventshelg i Mälarhöjden

Även adventshelgen tillbringade jag i Mälarhöjden med Mirrfamiljen. Det var ju bara en vecka sedan jag var däruppe eftersom jag då ville vara med på Caspars oboekonsert på Lilla Akademien Den har jag berättat om här. Den här gången var det tre evenemang som drog.

På lördagen var det julbasar på Lilla Akademien och dessutom skulle jag få vara med på Casimirs orgellektion. På söndagen skulle Mirrens kör sjunga på en adventskonsert i Frustuna kyrka i Gnesta och på måndagen var det dags för Casimir att ha gitarrkonsert på Lilla Akademien. Jag skulle också passa på att träffa min bloggvän Eleonora på tisdagen innan jag åkte hem.

Mirrens goda vän Johan kom och hämtade mig på City-terminalen och tillsammans åkte vi till skolan för att sammanstråla med Mirren och barnen. Man serverade fika i matsalen med hembakat bröd och hembakade kakor som föräldrarna hade tagit med sig till basaren. Även utomhus hade man ett litet stånd med försäljning av diverse julsaker.


Massor av godsaker till försäljning i matsalen på Lilla Akademien. (Bilderna går att klicka större.)


Även utomhus var det full kommers.

Pojkarna hade fullt upp med att jämföra sina pokémonfigurer med varandra medan vi väntade. Klockan ett var det dags för Casimirs orgellektion som jag skulle få vara med på. Som lärare har han en av Sveriges förnämsta diplomorganister och jag lärde mig en hel del bara på den korta stunden jag var med. Mathias är även en duktig pedagog och dessutom mycket rar och trevlig. Jag gratulerar Casimir till att ha fått en sådan lärare.


Casimir, Vilgot och Caspar jämför sina pokémonfigurer.


Mathias visar Casimir hur man ska spela ett stycke.

17 kommentarer:

Bloggblad sa...

Det måste ha varit fantastiskt! Så mycket fin musik med barn och barnbarn.

Ölandsvindar sa...

Det handlar mycket om musik så här års. När hembygdsföreningen bjöd på kaffe efter adventsgudstjänsten här i Böda ställde sig delar av kyrkokören spontant upp och sjöng en tack-för-kaffetvisa. Det blev ett extra russin i lussekatten för alla besökare och så trevligt.
Kram /Kerstin

Musikanta sa...

Bloggblad:
Ja, det är härligt att kunna vara med nu när jag inte har kören längre. Det hade varit omöjligt tidigare.

Musikanta sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anna/notonmusic sa...

Vilken lycka att få gratis studiebesök via sina barnbarn! Det är så roligt att läsa om dina besök på akademien och all musikalisk stimulans dina småttingar får så tidigt i livet. Glad i hjärtat! Kram

Klimakteriehäxan sa...

Du fick till en fin header med NK:s hjälp! Fast årets upplaga var ingen höjdarskyltning tycker jag.

Eleonora sa...

Dessa underbara barn får glädje och nytta av allt som kommer till dem. Kram till Casimir!

Annika sa...

Så härligt, Ingrid.
L.A verkar vara en fantastisk skola. Roligt att dina barnbarn går just där.
Kramar!

Musikanta sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Musikanta sa...

Kerstin:
Det är härligt när sången kommer spontant. Jag har hört att bägge klasserna där pojkarna går har sjungit sånger på tunnelbanan när de är på väg någonstans tillsammans - till allas förnöjelse. Till och med så folk tittade upp från sina mobiler :-).
Kram tillbaka från Ingrid

Musikanta sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Musikanta sa...

Anna:
Tack för din rara kommentar - trevligt att höra att du uppskattar mina inlägg om barnen och musiken och inte tycker det blir tjatigt :-). Men det är ju min största lycka just nu och jag vill ju gärna dela med mig av den.
Kram tillbaka från Ingrid

Musikanta sa...

Aina:
Jag tyckte tvärtom att skyltningen var helt fantastisk - men så är det väl musiken förstås som spelar in, haha. Ja, rubriken passade utmärkt till bilden med svamparna.
Ingrid

Musikanta sa...

Eleonora:
Ja, de är åtminstone helt underbara när man hör dem på konsert, haha.
Kram tillbaka från Ingrid

Musikanta sa...

Annika:
Ja, både familjen och vi andra är jättenöjda med skolan. Det är en så fin sammanhållning mellan alla barn som går där. Till exempel har Casimir en mentor som övar gitarr med honom som går på gymnasiet. Nu är det Lissan kvar som ska pröva in till förskoleklassen i februari. Man får hålla tummarna att hon kommer in, det brukar vara över 300 som söker till 28 platse.
Kram tillbaka från Ingrid

Vi i Kasperian sa...

En så fin helg! Och så härliga barnbarn, duktiga också. Vad månde bliva... :)
Frustuna kyrka i Gnesta - praktiskt taget nästgårds, jag far förbi där väldigt, väldigt ofta. Önskar jag varit på plats och lyssnat. :)
Berit E

Musikanta sa...

Berit:
Som jag skrev i kommentaren till nästa inlägg lovar jag att höra av mig om kören ska sjunga i Frustuna igen.
Ingrid