tisdag 3 januari 2017

1372 Nyårsafton 2016

För vår del blev det en mycket stillsam nyårsafton med skogspromenad på förmiddagen och nyårsbön i Sankt Laurentii kyrka på kvällen. Den främsta anledningen att vi åkte iväg de 10 kilometerna in till Söderköping var att Sankt Anna Vokalensemble skulle sjunga under nyårsbönen. I kören ingår nämligen både min bror Gunnar och min svägerska Anne Sophie samt mångåriga vännen Marianne alias Bloggblad.


Sankt Anna Vokalensemble väntar på att nyårsbönen ska börja. Nytt ljusspel i Sankt Laurentii kyrka lyser upp med olika pastellfärger. (Bilderna går att klicka större.)

Hon hade berättat att kören skulle sjunga den sång som hon skrivit texten till och som är min favorit, nämligen Himlen kommer så nära. Den kan man höra på videoklippet i slutet. Tyvärr fungerade inte mikrofonen så det första solot, som Yrsa sjöng, hördes knappast alls.


Den vackra julkrubban.

Kvällen var varm för att vara i slutet av december och en hel del människor hade kommit till kyrkan. Kören sjöng vackert och avslutade med den underbara All Bells in Paradise av John Rutter.


Gunnar och Bernt som också ingår i kören kom inte med på fotot. Min vän Marianne längst till höger och Anne Sophie i mitten. Kent tog bilden.

Efter nyårsbönen gick vi till Rådhustorget där det var nyårsfirande på gång med ljusinstallation och sång och musik. Det blåste dock så hårt att alla ljusinstallationens marschaller hade slocknat så det blev ingen bild från installationen. Däremot tog jag ett foto på Östergötlands nya stjärnskott i pop-branschen, Elsa Göransson, när hon sjöng en egenhändigt komponerad låt till ackompanjemang av sin gitarr.


Rådhuset vackert upplyst. Kent tog bilden.


Elsa Göransson sjunger till eget gitarrackompanjemang. Gerd Aronsson till vänster har just hälsat välkommen. 


Himlen kommer så nära med text av Marianne Bokblad och musik av Bo Wastesson. Solot i början hörs knappast alls tyvärr eftersom micken strulade.

18 kommentarer:

Fjärde året i Hjo sa...

Stillsamt. Så var det här också, god mat med barn och barnbarn. Det är så roligt att kunna skriva barnbarn. Stillsamt - man har röjt färdigt vid det här laget.
God fortsättning!

Musikanta sa...

Hans:
Jag har bara "röjt" en enda gång och firat nyårsafton på en restaurang med kompisar. Det var inte roligt trots att jag bara var 18 år. Jag var ju van vid de stillsamma nyårsaftnarna i mitt föräldrahem med Sverige, Sverige på radion och utsändningen av alla domkyrkoklockorna efter det. Jag saknar den inofficella nationalsången på TV numera. Det var väl två år sen de tog bort den och ersatte den med pop.
God fortsättning själv!
Ingrid

Geddfish ♥ sa...

Vacker sång!
Här var också stillsamt. Min önskan vore naturligtvis att hela stora familjen vore samlad, men det fungerar inte så.
Jag är också uppväxt stillsamt. Har bara firat nyår på restaurang en enda gång och det var i ungdomens dagar och inte speciellt kul.
Gottnyttårskram, Gerd ♥

Bloggblad sa...

Det blev ju riktigt bra, jag har lyssnat med hörlurar i mobilen. Tack! Jag ska dela den på min facebooksida. Det första solot hördes böttre än vad det hördes bakifrån.

Musikanta sa...

Gerd:
Du kanske kan läsa vad jag skrev i kommentaren ovan om stillsamma nyårsaftnar :-). Det fungerar inte heller med hela stora familjen hos oss. Men vi har ju varandra än så länge och det räcker. Sen kan man gå ut på trappan och titta på alla raketer som grannarna skjuter upp.
Nyårskram tillbaka från Ingrid

Ditte sa...

Jag önskar dig en god fortsättning på 2017 och hoppas att det blir ett bra år. Och ofta blir ju saker och ting vad man själv gör dem till,men påverka världsläget kan man tyvärr inte. Jag skulle gärna göra det.
Vacker sång var det och ni verkade ha haft en fin kväll.
Jag var på jobbresa i Göteborg och såg på kvällen en mycket bra föreställning av Carmen på Göteborgspoeran och vi såg också GPs fantastiskt vackra fyrverkerier.
Fin supé på hotellet och vid 12.slagwr såg vi dels firandet på Skansen på storbildstv och del såkte vi upp på hotellets takterrass och såg ett läckert fyrverkeri.
Sammanfattningsvis en väldigt fin nyårasafton.
Kram!
Ölandsvindar sa...

Så fint med all denna musik runt julhelgerna. Jag har varit på två konserter med kamera och penna i högsta hugg för reportage till Ölandsbladet. Trots "arbetet" var det fina och givande stunder med så många duktiga sångare och musikanter i alla åldrar.
God fortsättning önskar Kerstin

Gunnel sa...

Jag firar hellre nyårsafton hemma än på restaurang. Det är betydligt mysigare. God fortsättning.

Musikanta sa...

Bloggblad:
Ja, jag tyckte att solot hördes något bättre på klippet än i bänken. Det var ju bra. Roligt att du delar det!

Musikanta sa...

Ditte:
God fortsättning själv önskar jag dig. Carmen var den först operaföreställning jag såg i mitt liv. Det var på den tiden man gjorde skolresor från Norrköping till Stockholm för sådana evenemang. Jag glömmer det aldrig!
Förstår att du måste ha haft en underbara nyårsafton med god mat och fina fyrverkerier. Sådant minns man med glädje.
Kram tillbaka från Ingrid

Musikanta sa...

Kerstin:
Det är faktiskt roligt att skriva om musikevenemang. Man lyssnar lite extra noga då tycker åtminstone jag. Kul att du skriver för Ölandsbladet!
Kram från Ingrid som önskar dig en god fortsättning på året.

Musikanta sa...

Gunnel:
Det var den enda gången i mitt liv som jag firat nyårsafton på restaurang och jag vill aldrig göra om det. Nej, det är skönare att vara hemma i lugn och ro eller tillsammans med nära och kära.
Kram från Ingrid som önskar dig en god fortsättning på året.

Klimakteriehäxan sa...

God fortsättning Ingrid!

Musikanta sa...

Aina:
Tack detsamma Aina!

husfruns ordskåp och färgpalett sa...

Fint nyårsfirande, knuten till vänner!
Sången är fin och klingar gott!
Mitt nyår friades i stillhet till ackompanjemang av hosta och feber och jag blev vaken länge och skådade raketerna här på området och kunde svar på sms som tickar in från de runt om mig när och fjärran.
Önskar dig ett gott nytt år!
Kram

Musikanta sa...

Tove:
Tack för rar kommentar! Hoppas att du är bättre nu, inte kul att ligga till sängs med feber och hosta på nyårsafton. Tur att det finns sms som hjälper upp humöret.
Kram tillbaka från Ingrid

Annika sa...

Så fin sång, den som Marianne B skrivit. Riktigt FIN!!
Vad fint att det filmades. Så vacker sång och vackert komp!
Jag hade nog en mer "röjig" nyårsafton idag med en massa dansande. Jättekul.
Önskar dig god fortsättning!
Kram!

Musikanta sa...

Annika:
Hon har skrivit väldigt många fina sånger som hon fått utgivna, men den här är min favorit.
Man firar sin nyårsafton som man vill - huvudsaken är att man trivs :-).
Kram och god fortsättning själv.