onsdag 11 januari 2017

1376 Januariquiz 2017

Dags för ett litet quiz nu så här i början på januari. I inlägget finns det sex bilder av berömda svenska manliga författare - ingen av dem lever idag. Det gäller att para ihop dessa med bilderna som också finns med i inlägget. Jag publicerar lösningen på först på torsdag här på bloggen även om det är någon som skulle gissa rätt omedelbart. (Alla bilder utom A, C och E från nätet. Flera går att klicka större.)7 kommentarer:

Fjärde året i Hjo sa...

Gokväll, här kommer resultatet från Hjo:

Viktor Rydberg - E Tomten
Hjalmar Söderberg - Doktor Glas
Vilhelm Moberg - D Raskens
Pär Lagerkvist - B Dvärgen
Harry Martinson - F Nässlorna blomma
Strindberg - Karlsson=Hemsöborna

Maggan sa...

Hans har rätt! Jag kom inte på Harry Martinsson, men resten prickade jag in! Rolig quiz, Ingrid! Det kommer väl en med kvinnliga författare också?
Hälsningar från Laxå

Musikanta sa...

Hans:
Tack för kommentaren!Jag låter din gissning stå tills i morgon.
Ingrid

Musikanta sa...

Maggan:
Vi får se om lösningen är rätt i morgon :-)!
Kram från Ingrid

Musikanta sa...

Maggan igen:
Du missade tydligen att jag hade ett quiz med kvinnliga författare i november 2016. Här kan du titta på det. http://musikanta.blogspot.se/2016/11/1349-litet-novemberquiz-2016.html. Lösningen har jag i inlägget efter.
Kram!

Bloggblad sa...

Hemsöborna missade jag - ochh dvärgen. Jag är inte så beläst....:)

Musikanta sa...

Bloggblad:
Alla de här böcker tror jag ingick i läslistan för svenska på gymnasiet. Tomten deklamerade jag UTANTILL alla verser på när jag gick i fjärde klass på någon julavslutning. Jag kommer i bara ihåg första versen idag. Dvärgen kommer jag inte ihåg mer av än att den var otäck och sorglig.