torsdag 12 oktober 2017

1479 Månadens illustratör oktober 2017 - Neil Hourihan

Vi prenumererar på Allers, Kent och jag, eftersom vi gillar att lösa korsord. Allers har, enligt min mening, de bästa och flesta korsorden av alla veckotidningar som jag prövat. De är av olika svårighetsgrad från mycket lätta till ganska svåra. Jag brukar lösa de lättare och Kent de svårare.

Ofta hjälps vi åt eftersom mitt ordförråd är lite annorlunda än hans och vice versa. Kent glömmer aldrig ett ord men det gör jag. Ofta får Kent hjälpa mig med ord som nan = indiskt bröd, namn på gamla asar och olika valutor och vad Tokyo hette förr i tiden och som jag glömmer mellan varven.

Min favoritillustratör av alla korsordsillustratörer är Neil Hourihan, som är fantastisk på att hitta på bilder till korsorden. Jag ser också på nätet att han även varit knuten till Hemmets Journal där jag hittade den här bilden skapad av honom. Inte nog med att han kan teckna, han är väldigt humoristisk samtidigt. Här nedan är några exempel på hans humor och hans skicklighet. Han har även illustrerat barnböcker baserade på bibliska texter.


Lösningen i korsordet med hjälp av bilden var: Bättre nu än sent att få riktigt rent. Allers nr 36 2017. (Bilderna går att klicka större.)


Det är ganska uppenbart att han sovit färdigt snart. Allers nr 36 2017.


Att vara många är bäst när man bär på en häst. Allers nr 36 2017.

Kryssbilagan börja alltid med en Rivstart som Hourihan alltid illustrerar på sitt eget humoristiska sätt. Krysset är medelsvårt vilket framgår att de tre figurerna. För övrigt brukar bilagan innehålla uppemot 50 kryss och Sudoku varje vecka. Jag löser bara kryssen, hoppar över de lättaste och även sudokun. Korsorden ger mig i alla fall lite kunskaper om olika saker när jag letar på nätet. Matte har jag heller aldrig varit särskilt intresserad av.


Sockerbagare i farten. Allers nr 38 2017.


Fallet ute gjorde att han blev inne. 


Sätter färg på tillvaron. Allers nr 39 2017


Att bli huggen i baken föll inte juryn i smaken. Allers nr 39 2027.


Här är det ett flertal ord som är lösning till bilden. MODDLARBLASK, TOTALRENOVERING, FILHANTERARE, SKUMTVÄTT, BREDSPACKLAT, STARK I NYPORNA, FÖRSJUNKEN I DYN, GROVHYVLING. Allers nr 39 2017.

De här orden ovan tycker jag är fina exempel på Hourihans skickliga och humoristiska tolkning av orden som han fått med krysset. För de måste väl vara färdiga INNAN man ger dem till illustratören?


Här får de hålla i när de på linan far förbi. 

Korsorden skänker oss många trevliga stunder tillsammans och till en stor del är det Neil Hourihans förtjänst för min del.


Visst är nog gruppens melodi stora flaskor med mycket i. Allers nr 38 2017.

4 kommentarer:

Ingrid sa...

Jag köper ju aldrig veckotidningar annat än när jag är ute och reser. Då kan det vara bra med lite förströelse.
Jag nöjer mig med korsorden och sudokun i GA, men jag förstår att det är en skicklig illustratör som ritar korsorden i Allers.
Kram, Ingrid

Musikanta sa...

Ingrid:
Jag kommer i en korsordsbölja av och till och då är det bra att ha tillgång till många. Kent löser alltid korsordet i Norrköpings Tidningar till kaffet på morgonen. Det brukar ta honom tio minuter ungefär.
Han är inte bara skicklig, Neil Hourihan, utan rolig också.
Kram tillbaka

Pettas sa...

Varje fredagskväll i sen timme har vi möjlighet att printa ut Ålandstidningens veckokryss och så blir det fest! Sedan sitter vi tillsammans över det och hjälps åt att få det löst. Det är roligt och avslappnande att lösa korsord och dessutom lär man sig en massa ord. Ibland känns de förstås lite krystade men också det lär man sig.
Trevligt inlägg. Ett korsord sitter alltid rätt och i all synnerhet på resor.

Ha en fin fredag!

Musikanta sa...

PettasKarin:
Både Kent och jag tycker att det är roligt att lösa korsord. Som du skriver lär man sig en del nya ord och det är många diskussioner som uppstår under lösningens gång. Jag är alltid mycket imponerad över hur korsordsmakarna kan få ihop det och dessutom hitta på roliga kommentarer till alla ord.
Önskar dig också en fin fredag trots att det är den 13:de.
Kram från Ingrid