söndag 22 oktober 2017

1484 Gems Weekly Photo Challenge - I VÄSKAN

Temat den här veckan i fotoutmaningen Gems Weekly Challenge som Sanna har hittat på är I VÄSKAN. Fler som berättar vad de har i sin väska finns länkade på hemsidan.

Jag står just i begrepp att åka upp till Stockholm och hälsa på mina tre yngsta barnbarn. Mirren bad mig ta med mig hennes Sverigedräkt som hon hade på en avslutning i årskurs fyra i musikklassen i Norrköping. Den är alltså nästan precis 30 år gammal. Men den är bara använd några gånger så den är lika fin som den var när vi köpte den.

Clarissa, som är 6 år, får nog vänta några år tills den passar. Men den kanske går att lägga upp lite? Vi får väl prova när jag kommer dit på tisdag. Det är Lissan som är på fotot som hänger ovanför bilden. Det vore roligt om hon kunde ha den på sig när hon ska spela på sin första oboekonsert på torsdag kväll på Lilla Akademin där hon går i förskoleklassen.


Sverigeklänningen som Mirren hade på sig för nästan 30 år sen ska ner i resväskan. (Bilden går att klicka större.)

32 kommentarer:

Gunnel sa...

Så roligt att klänningen kan användas igen. Den är så vacker. Kram

Musikanta sa...

Gunnel:
Jag hittade flera små klänningar i garderoben som var Mirrens och som har hängt där sedan hon var 6-7 år. Dem ska jag ta med också. En var faktiskt en brudnäbbsklänning efter min äldsta dotter Anna (hon i Frankrike) som är helt intakt. Den hade hon som sexåring så den passar nog Lissan perfekt. Jag ska ta kort på alla när jag har strukit och tvätta dem.
Kram tillbaka

Barbro sa...

Men så vacker, hoppas att den lilla 6-åringen kan använda den.
Spelar oboe i så unga år, hon kommer att gå långt om hon fortsätter.

BP sa...

Vilken vacker dräkt!!! Å att den har 30 år på nacken syns verkligen inte! Hoppas den klarar resan till Stockholm utan att bli alltför skrynklig;)
Ett suveränt och annorlunda bidrag till temat:-)

Violen sa...

Så vacker Sverigedräkten är! Flickan kommer att bli jätteglad när du packar upp klänningen ur väskan! Så fin hon blir!

Byblixtra sa...

Fint arrangerad bild med fotot, klänningen och väskan.

Klimakteriehäxan sa...

Fin sak att ha i väskan!

Tove Olberg sa...

Innehållsrik väska!Mycket innehållsrik väska!!
Kram

Musikanta sa...

Barbro:
Mycket hänger på om hennes mamma orkar öva med henne en timme om dagen som hon gör med de två bröderna. Det blir inte så mycket egentid över när hon jobbar hela dagarna...
Kram

Musikanta sa...

BP:
Man tager vad man haver. När resväskan ändå stod framme så... Klänningen är i sånt tyg som inte skrynklar sig som väl är. Någon bomullsblandning antar jag.
Kram

Musikanta sa...

Violen:
Ja, det återstår att se. Tyvärr är den nog lite för stor ännu. Men jag har packat ner ännu en liten klänning som har 54 år på nacken och som hennes moster hade som sexåring när hon var brudnäbb på ett bröllop. Hoppas inte den är för liten - ska bli spännande att se!
Kram

Musikanta sa...

Byblixtra:
Tack för fint bildberöm!
Kram

Musikanta sa...

Klimakteriehäxan:
Jag har fler klänningar från anno dazumal som jag ska packa ner. Små flickklänningar skiljer sig inte så mycket från varandra trots att det kan vara 54 år emellan som jag skrev ovan.
Ingrid

Musikanta sa...

Tove:
Det blir fler klänningar att stoppa ner innan den blir full - väskan. Jag måste ta några foton på dessa och lägga ut på bloggen så jag inte glömmer bort att de har hängt i garderoben så många år.
Kram tillbaka

Maria sa...

Roligt att ha och roligt att ärva. Vacker!

Musikanta sa...

Maria:
Åren går så fort. Inte trodde man att klänningen en dag skulle passa till det yngsta barnbarnet.
Kram

olgakatt sa...

Min mor hade en Luggude häradsdråkt när hon var liten. Den fick jag en gång för länge sedan. Mor påstod att hon hade haft den när hon var 14 och dansade folkdans. Jag tittade noga på den när systerdotterns var 6-7 och fixade till den. Mor hävdade att den var alldeles för stor till tösen men den passade precis så mor kom nog ihåg några år fel. Nu är den borta, systerdottern och hennes mor spar inte på nåt.

Helén sa...

Så roligt att en så fin klänning kan gå i arv. Det var en rolig sak att packa ner i väskan.

Musikanta sa...

Men varför kunde de inte skänkt dräkten till ett museum istället? Så väldigt synd!!! Jag har t.o.m. sparat min Annas (som ska fylla 60 nästa år) brudnäbbsklänning från det hon var 6 år. Den kommer att passa Lissan perfekt tror jag. Skir sak i organdi som var modernt då.
Ingrid

Musikanta sa...

Helén:
Ja, det är helt underbart att den kommer till användning igen.
Kram

Anki sa...

Så vacker den är Sverigeklänningen ... och så kul att den nu kan gå i arv!

Karin sa...

Vad härligt med kläder som sparas och kan användas av nästa generation! Jag har en Bysockensdräkt som ingen av döttrarna verkar vilja ha, så nu hoppas jag på barnbarnen...

amo sin blogg sa...

Nydeleg drakt.

Musikanta sa...

Karin:
Behåll den - tiden rinner iväg fortare än man kan tro! Som den lilla klänningen Lissan har på sig på sin första oboekonsert (som jag ska skriva om så småningom) som (klänningen) är 53 år gammal. Min äldsta dotter hade den när hon var brudnäbb en gång i tiden.
Kram

Musikanta sa...

amo sin blog:
Tack!
Kram

Karin sa...

Hoppas att du fick mysiga dagar i Stockholm!
Kram Karin

KajsaLisa sa...

Den var riktigt snygg, enkel färgglad och stilren.

Gemsofmylife sa...

Vilken underbar sak att ta med i väskan och jag hoppas att dina dagar i stockholm vart härliga
Kram och tack för att du är med !!!

Musikanta sa...

Karin E:
Det är alltid fint att komma upp och hälsa på barnbarnen. Är det dessutom konsert är det ju extra kul.
Kram

Musikanta sa...

Anki:
Visst är den fin, Sverigedräkten, även på en liten flicka. Man ser den ju mest på de kungliga vuxna tycker jag. Estelle skulle ju kunna ha en sådan dräkt!
Kram

Musikanta sa...

KajsaLisa:
Sverigedräkten är väldigt vacker, tycker jag. Som du skriver, enkel och stilren.
Kram

Musikanta sa...

Sanna:
Jag blev så glad när Mirren ville ha upp klänningen. Clarissa skulle ha den på sig på onsdagen eftersom de skulle fira FN-dagen då och barnen skulle ha med sig kläder som påminde om deras hemländer - om de hade några. Skolan är väldigt internationell så det blev många olika klädedräkter fick jag veta.
Kram