lördag 16 maj 2020

1758 Fem en fredag vecka 20 - Nummer två

Det är ElisaMatilda som varje fredag kommer med fem frågor som hon tycker vi ska svara på. Vecka 20 är rubriken - NUMMER TVÅ. Fler som antagit utmaningen hittar man på hennes hemsida. För mig blir det fem en lördag i stället. 

1. Vad köpte du senast i andra hand. 
I Söderköping finns det en secondhand-affär som heter Återvinningen. Där köpte jag keramikvasen som jag målat av här med en bukett blåklint, för några tior. Men det var ett tag sen. 


2. Vilken rätt tar du gärna en andra portion av?
Var i Menton i Frankrike för ett antal år sen och smakade då för första gången på tiramisu. Det var nästan det godaste jag ätit så jag skulle gärna ta en portion till av det. Har inte ätit det sen dess.

3. Vad är något du har dubbel uppsättning av?
Ganska mycket tyvärr. Har t.ex. fyra olika kaffeserviser. Allra mest förargligt är när jag har kommit hem från bokrean med en bok som jag sedan hittat i min bokhylla och glömt bort att jag hade. 

4. Vilken uppföljare är bättre än originalfilmen. 
Ser väldigt sällan på film så det kan jag inte svara på.

5. När kom du senast tvåa i någonting.
Läratidningen hade en limericktävling 1995 med en resa till London för två personer som första pris. Andra pris var en bok om poeten Seamus Heaney, som det året hade fått nobelpris. Jag letade nu förgäves efter boken i mina bokhyllor, men hittade den inte. Men jag kommer väl ihåg hur den såg ut. Kommer också ihåg att jag aldrig läste någonting i den...


Fotot från nätet. 

13 kommentarer:

BP sa...

Tiramisú är en absolut höjdare. Äter så gott som inget sött, men Tiramisú kan jag inte få för mycket av - så himla gott!
Å det där med böcker som man redan har känner jag mycket väl igen. Är inte ökänd men nästintill hos Akademibokhandeln i centrum när jag kommer tillbaka med boken som jag köpt men redan har. Men jag har alltid fått byta. Ganska schysst faktiskt.

Musikanta sa...

BP:
Det värsta är att jag inte brukar hitta dubbletten förrän flera år senare.
Ha det gott önskar
Ingrid

Hanneles bokparadis sa...

serviser har vi inte, jag gillar att duka med udda kaffekoppar, maken gillar udda vinglas... Heaney är intressant, han finns i min bokhylla tillsammans med andra irländare.

Lena i Wales sa...

Kul frågor och svar.
Second hand var längesedan jag köpte något från. Här är alla dess typer av affärer stängda, annars hade det säkert kommit hem något därifrån lite då och då. Min typ av handel.
Ha det bra!

Musikanta sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Musikanta sa...

Hannele:
Använder också alltid en mugg till kaffet. Jag är ledsen att jag inte hittar boken, men den finns någonstans i mina bokhyllor så det är en anledning att börja städa ordentligt där. (Såg att den kostade 700 kr begagnad på Ad Libris...)
Ingrid

Musikanta sa...

Lena i Wales:
Jag går numera aldrig in på en secondhandaffär och undviker marknader - åtminstone hemma i Sverige. Det finns alltid något spännande som man inte behöver att hitta där.
Önskar dig en fortsatt skön söndag. Jag fick avbryta min eftermiddagspromenad eftersom det började spöregna.
Ingrid

Ingrid sa...

Med italienare i släkten så har det blivit en och annan Tiramisu genom åren. Evas yngste son fick med sig en fästmö från Sicilien och hon är specialist på den goda efterrätten. Nu är hon inte hans fästmö längre, men har introducerat Tiramisu på Fröjel Resort där hon jobbade några år.
Ha en skön söndagskväll!
Kram, Ingrid

Åsa sa...

Ja, filmfrågan var knepig, dessutom brukar väl oftast uppföljarna inte vara bättre, utan tvärtom.

Musikanta sa...

Ingrid:
Jag har inte ätit det sedan dess, brukar ju inte äta efterrätt om jag någon gång är på en restaurang. Det verkar aningen krångligt att laga tycker jag mig se på recepten.
Kram tillbaka från Ingrid

Musikanta sa...

Åsa:
Hade kanske varit lättare att svara på frågan om det hade gällt boken, som filmen eventuellt var baserad på istället :-).
Ingrid

Bloggblad sa...

Hahaha! Den boken vann jag i en tävling, samma år förmodligen, men jag tror det var när jag var på nån bokmässa... har minne av tävlingen. Jag läste nog någon sida, men det var inget som fastnade. Förmodligen har den gått tillÅtervinningen för länge sedan. Jag samlar inte på böcker,
Tiramisu har jag ätit i England. Supergott!

Musikanta sa...

Bloggblad:
Jag blev bara så förvånad när jag såg att de sålde den begagnad på Ad Libris för 700 kr. Man hade ju kunnat sålt den om inte annat. Var det en limericktävling du vann också. I så fall var det kanske massor av andrapristagare. :-)