fredag 22 maj 2020

1760 Fem en fredag vecka 21 2020 - LJUD

Det är ElisaMatilda som varje fredag kommer med fem frågor som hon tycker vi ska svara på. Vecka 21 är rubriken - LJUD. Fler som antagit utmaningen hittar man på hennes hemsida. 

1. Vad har du för ringsignal på din telefon`
Konstellation.

2. Vilket är ditt favoritljud?
Just nu är det ljudet av Gigouts Toccata som barnbarnet Casimir, 12 år, spelar på den stora orgeln i Gustav Vasa kyrka i Stockholm. För att det inte ska bli något missförstånd är han en pojke...3. Vilket ljud gör dig tokig?
Inte för att jag blir tokig precis, men spade mot asfalt ger mig rysningar av obehag.

4. Vad kan du höra just nu?
Min käre make som pysslar i köket.

5. Vad lyssnar du helst på?
Är jag ute och promenerar är det ofta en ljudbok. Just nu Hjärtat fullt av dig av Aliya Dahlgren.

14 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Ditt barnbarn är ju ett underbarn när det gäller musik och hans orgelspel är så fantastiskt! Vilken rikedom att ha den gåvan och jag vet att det ligger arbete bakom.
Trevlig fredag och kram!

Paula sa...

Barnbarnets musicerande måste väl ändå vara ett favoritljud? Han spelar så fint. Trevlig helg

Hanneles bokparadis sa...

inte ofta jag hört spade mot asfalt...

Musikanta sa...

Gerd:
Jag får då och då några videofilmer, även yngsta flickan och mellanpojken spelar orgel. Han kommer med stormsteg också, vill väl komma ifatt storebror kan jag tänka. Det är nästan den enda musik jag lyssnar till förutom mitt eget piano- och orgelspel. Minst en timme om dagen. Det räcker. För övrig älskar jag när det är tyst och lugnt omkring mig. Ha det gott!
Kram tillbaka från Ingrid

Musikanta sa...

Paula:
Det är det definitivt. Jag får även små filmer av den yngsta flickan och mellanpojken som också spelar orgel och kommer med stormsteg. Mycket beroende på deras fantastiska mamma som övar många timmar varje dag med dem.
Ingrid som också önskar dig en trevlig helg.

Musikanta sa...

Hannele:
Haha, men du är inte lika gammal som jag. Det var ganska vanligt när jag växte upp och ljudet har för alltid etsat sig fast i mitt minne.
Ingrid

Mrs Calloway sa...

jag förstår verkligen att barnbarnets orgelspel är ett favoritljud. trevligt när herrarna pysslar i köket. jag promenerar med Ett annat liv av PO Enquist i öronen. författaren läser själv. den är så otroligt bra

BP sa...

Är inget fan av klassisk och/eller orgelmusik, men jag skulle trots att jag är tämligen tondöv säga att Casimir är ett underbarn. Fantastiskt! Och han är ju bara 12 år! Med sitt långa blonda hår påminner han om Robert Wells, som i och för sig inte är blond, men hans Rhapsody in rock gillar till och med jag.

Lena i Wales sa...

Förstår din glädje över barnbarnets musicerande. Fantastiskt!
Trevlig helg!

Karoleen sa...

Otroligt duktig Casimir! Riktigt imponerande! Och häftigt namn!

Musikanta sa...

Mrs Calloway:
Det får bli min nästa bok under mina promenader. Tack för tipset.
Ingrid som önskar dig en fortsatt skön helg.

Musikanta sa...

BP:
Många, många, många timmars övning som ligger bakom även hans mammas envishet. Men visst är han ovanligt duktig ändå. Jag var tvungen att skriva att han var en pojke eftersom många tror att han är en flicka när de har tittat på Youtube. Han har vägrat klippa håret sen han gick i ettan. Mina bloggvänner är väl inte okunniga om det - det är ju inte första gången jag lägger ut något om yngsta barnbarnen på min blogg. Jag tycker det är roligt att följa deras utveckling tillbaka på min blogg.

Om man kan skilja på fågelkvitter och en ångvissla är man inte tondöv, det har jag läst. Om du gillar Robert Wells är du ju det definitivt inte!
Ha det gott önskar
Ingrid

Musikanta sa...

Lena:
Ja, eftersom jag själv är musiker är det ju extra roligt!
Önskar dig också en trevlig helg!
Ingrid

Musikanta sa...

Karoleen
Min dotter var skolkamrat med en mycket fin och trevlig pojke som hette Casimir - ett namn som gått i hans släkt i flera led. Så det var kanske därför namnet hängde med hos dottern. Casimir är ganska unik på alla sätt så namnet passar honom bra. Han är ju också helt ensam om det i den åldern vad jag vet.
Önskar dig en trevlig helg!
Ingrid