torsdag 9 september 2010

Murre på plats

Murre

Som den minnesgoda bloggläsaren kanske erinrar sig efterlyste jag för någon tid sen en vindkatt - som springer när det blåser. Ingen hade sett eller hört någonting om var man kunde hitta denna katt. Men jag hörde av en granne till Mirren, som hade en sån i sin trädgård, att den skulle finnas i Färjestaden på Öland.

Och där fanns han! I en skojig liten affär inrymd i källarplanet i ett hus i slutet av Köpstadens parkering. Moraklockan heter affären, och det är inte sista gången jag kommer att besöka den. Kanske ett gökur eller en väderkvarn nästa gång. Om man inte vill ha en trädgårdstomte förstås, för det fanns det gott om. Och fantastiska moraklockor av olika slag.

Murre är som en vanlig katt - han får komma in i huset varje kväll. Annars kanske han skulle få för sig att rymma...

10 kommentarer:

Londongirl sa...

Jamen vilken rolig kisse! Klart du ska ta in honom på nätterna, det gör jag med mina katter också. ;-)

Pettas sa...

Vore han min katt så fick han krypa upp i fotändan eller i knävecket och sova...
Skojig kisse!

Kramar!

Musikanta sa...

Londongirl:
Inte nog med att han är rolig, han är väldigt energisk också...
Stackarn, inte kan han vara ute och frysa!

Musikanta sa...

Karin:
Kanske han är lite för hård och kantig för att ha i sängen...Han får sova i tvättkorgen om nätterna.

Jag har önskat mig en sån kisse sen grannarna tvärs över gatan flyttade och tog med sig sin, som jag alltid hade i blickfånget när jag tittade ut genom köksfönstret.

Kramar tillbaka!

PS. Ska läsa bloggar i morgon då MM är borta hela dagen och jag inte har något annat för mig. Det har varit dåligt på sistone.

Mirren sa...

Jag tycker det verkar knäppt att ta in och ut honom varje dag. Men, har man inte nog med jobb så gör man sig! Jag har mycket svårt att tro att någon skulle ta honom- våra grannar har i alla fall haft sin vindkatt i minst de fem år som vi bott här.

Marianne sa...

Vilken rolig katt!

Kram!

Musikanta sa...

Mirren:
Han sitter bara på en järnpinne, så det är ingen konst! Jag tycker inte han ska vara ute när det regnar t.ex. Jag tar ju alltid in både Lisa och Nisse om nätterna...
M&P

Marianne:
Ja, det har jag alltid tyckt också. Blev så glad när jag äntligen hittade honom. Måste ta film någon gång när han springer som värst!
Kramar!

Anna, Fair and True sa...

Haha, vad roligt att du tar in honom till natten :) Men säkert säkrast så!

Musikanta sa...

Anna, Fair and True:
Jag tror inte han är fin så länge om han får stå ute i regn och rusk. Jag tror däremot inte att någon skulle norpa honom, eftersom han mig veterligt är den enda kissen av den sorten som finns i Söderköping. Jag skulle naturligtvis annonsera efter en bortsprungen katt i så fall...

Anna, Fair and True sa...

Fast kanske just därför någon skulle kidnappa honom!