onsdag 8 september 2010

Nygammal damkör

Bilderna går att klicka större

Bifrostkören – en damkör med cirka tolv körmedlemmar, har varit vilande i snart två år sedan jag frånsade mig uppdraget som kördirigent. Jag tyckte att det var väldigt bundet med kören var fjortonde dag och förenat med mycket arbete. Jag hade dessutom mycket spelningar i olika kyrkor. Men att få en ny dirigent, som gjorde jobbet nästan gratis, visade sig vara svårt. Även om föreningen försökte med att höja det tidigare minimala arvodet med det dubbla…

Vi återförenades i alla fall igår hos en av körsystrarna, som bjöd på supé och trevlig samvaro. Hur det hela slutade? Jo, naturligtvis med att kören uppstod igen – men nu som en självständig enhet utan inblandning av föreningen, som de flesta av oss inte längre hade något till övers för. Och utan arvoderad körledare av den anledningen.

Vem blev körledare för den nygamla återuppståndna kören? Rätt gissat – jag naturligtvis. Har saknat körkompisarna och våra trevliga sammankomster. Och glömt allt jobb med att hitta lämpliga noter och sånger att sjunga. Sen har ju den ordinarie kantorn tagit över min VIS-kör, som jag hade i Ringarum under ettochetthalvt år. Så det blev plötslig körabstinens …

Gårdagens värdinna bjöd inte bara på god mat utan även på en fantastisk trädgård att beskåda. Här är några bilder att inspireras av för den som har gröna fingrar.
Jag utlyste en tävling om det bästa körnamnet på den nya kören tills nästa gång vi träffas. Kanske någon av mina bloggvänner har något lysande förslag att komma med. Medelåldern på kördamerna lär väl ligga någonstans i mitten av 60+…

12 kommentarer:

Pettas sa...

Oj, så vackert rum och vilken välskött trädgård. Inte utan att jag börjar längta efter pensioneringen och tid för att städa upp:), fast jag har ju förstås förstått att man får mera bråttom än bråttom då..

Körnamnsförslag: Sextiofemman t.ex eller
Glad-iolerna:)
Lycka till med namnet!

Kramar!

Musikanta sa...

Karin:
En del älskar att jobba i trädgården och en del att spela i kyrkor. Men visst är det underbart att se en sån trädgård nån gång! Och alla dessa orkidéer i burspråksfönstret har körsystern alldeles själv drivit upp! Trettiofem stycken räknade en i gänget dem till...

Tack för körnamnsförslaget!!!Utmärkt namn - glad-iolerna - jag skrattade gott när jag läste det. Ska vidarebefordra det till kören nästa gång!

Många kramar från Ingrid

olgakatt sa...

Det hade varit roligt att kunna sjunga, nu är det tyvärr inte så. Men jag njuter av att höra er andra göra det, så tralla på bara!

Vilken fin trädgård!!

Bloggblad sa...

Gladiolerna tycker jag var ett alldeles utmärkt namn! Betydligt trevligare än "Grå pantrarna" eller "Pumorna" som jag hade tänkt föreslå...

Vilken fantastisk trädgård! Men jag som fick tömma plånboken och vrida den ut och in för en ynka bråkdel av de där växterna, inser att det är mer än trädgårdskärlek som krävs...

Jag är inte förvånad över att du lät dig övertalas! Hade jag inte varit nödgad att ha en fast inkomst hade jag gärna fallit för påtryckningarna från några av mina f.d. körsångare. Det är ju jättekul att ha kör!

Musikanta sa...

Olgakatt:
Det är alltid roligt att dela samma intresse. Att utöva musik tillsammans förenar ju ofta människor över åldersgränserna. Att sjunga i kör kräver heller inte en perfekt soloröst!

Det är ju inte bara sång vi ägnar oss åt på våra övningar utan även tedrickning under en timmes tid innan vi sätter igång...

Musikanta sa...

Bloggblad:
Hur har vi det med särskrivningarna? ;-) Du menade väl Gråpantrarna, antar jag! Tack för tipsen, men vi har faktiskt fyra, fem stycken, som (med kosmetisk hjälp) har annan färg på håret än grått...

Jag tycker också att "Gladiolerna" är jättebra! Vi får se om det kommer in fler tips. Vad fick dig att tänka på "Pumorna"?

Har inte ens tänkt på ekonomidelen av den vackra trädgården. Var bara så oerhört imponerad. Men det stämmer kanske. Fast alla hobbyar (heter det faktiskt) kostar ju, pengar. Att ha båt inte minst, haha!

Visst är det kul att ha kör, men ganska mycket jobb som du vet! Men det är ju lättare nu när vi inte har piskan över oss att ha konsert två gånger om året.

Marianne sa...

Grattis till kören! Ni kommer säkert att få lika roligt igen. Gladiolerna tycker jag också var ett toppenförslag!

Fantastisk trädgård.

Kram!

Bloggblad sa...

Nej, jag menar särskrivet, för jag säger grå pantrar, med betoning på både grå och pa-.

Visst är det svindyrt att ha båt, men förutom inköpet kommer ju bensinkostnad m.m. lite pö om pö. Dessutom är det inte jag som betalar det... (ja, jag vet vad du tycker om delad ekonomi, men det har funkat i snart 40 år.)

En puma... men kära nån... du som är gift med en yngre man borde väl känna till begreppet :)

Musikanta sa...

Bloggblad:
Vad gäller delad ekonomi förstår jag inte hur ni klarar av det. Jag har ingenting emot det i sig. Jag tycker bara att livet kan vara nog så krångligt ändå. I så fall skulle jag ju behöva ta reda på vad jag har i pension allra först...

Jag har googlat på "pumor", som jag i min enfald fortfarande trodde var ett stort kattdjur. Men nu ser jag att en puma är en sån som jag, som har en yngre man. Men i kören är det bara jag som har det, så namnet är ju inte aktuellt. Va bra att man lär sig ett och annat nytt ord!

Jag missunnar er verkligen inte båten, i synnerhet inte en sån här varm sommar. Kunde själv nästan tänka mig att ha satt vår snurra i sjön. Ha det gott!

Miss Gillette sa...

musikanta: Bruket kan säkert variera, men jag har bara hört puma användas om ett attraktivt & fräsigt fruntimmer -- om hon är singel eller har karl har inte med saken att göra.

Är mycket imponerad av det blommande burspråket och den tidskriftssnygga trädgården. Mitt temperament tillåter inte att jag själv har det så, men hindrar inte att jag beundrar och njuter av det hos andra. Väldigt smakfullt, verkligen.

Musikanta sa...

Miss Gillette:
I så fall hade det ju passat oss bra, haha!

Men jag är inte säker på att någon som vi skulle sjunga upp för någon gång, verkligen skulle förstå vad det betyder. Det närmaste vi har på programmet är Aktiva seniorers julfest - och den publiken tror jag bara kan kattbetydelsen...

Samma här, när det gäller trädgården!

Västmanländskan sa...

Oj, vilken blomsterprakt!