onsdag 7 augusti 2013

826 Öland i slutet av juli - första dagarna

På tisdagen efter det att jag plockat ner mina tavlor från Lilla Kanalmagasinet åkte vi iväg till Öland, MM och jag, för att hälsa på Mirrfamiljen några dagar. Mirrmaken hade just fått hem en friggebod i delar, så MM packade ner sitt blåställ för att vara behjälplig med uppsättningen av boden.Utsikt från sommarhuset på kvällen när vi kom dit. (Bilderna går att klicka större.)

Själv hade jag spänt mig på besöka Artistbutiken i Kalmar att på vägen för att dels inhandla mina hett åtrådda svärdsläpare, som bara finns där i hela Sverige. Dessutom ville jag besöka Ölands folkhögskola, som har sommarkurser för målare av både akvarell, olja och akryl.Vi hann med bägge ställen på vägen till sommarhuset på norra Öland, mer om det i ett senare inlägg.


Dagen därpå hade vi denna utsikt.


Den regniga dagen tillbringades bl.a. med bullbak. Caspar och Casimir i full aktion.


Clarissan alias Lissan älskar smör.

Vädret var vackert när vi anlände på kvällen men dagen därpå öste regnet ner. Lite jobbigt för alla barnen att vara inomhus en hel dag. Visst hade de regnkläder, men efter en liten stund ute i ösregnet var allting genomblött, även stövlarna. Mirren har visserligen tvättmaskin men torktumlare saknas. Eftersom sommarhuset bara ligger femtio meter från havet är tvätten svårtorkad p.g.a. fukten.


Friggeboden måste vara klar och färdigmålad på två dagar. Mirren och MM stöttar väggen på framsidan.


Väggarna på plats. Mirrmaken har bråttom...


Caspar hjälper till att måla väggen.Mirrmaken och Caspar i målartagen.


Sista hand läggs vid målningen

Dagen därpå och alla dagarna därefter sken solen som vanligt och arbetet med friggeboden kunde fortsätta. Mirren, barnen och jag höll oss undan så mycket vi kunde och tillbringade många härliga timmar nere vid stranden. Även jag fick några salta dopp, de första i sommar.


Mirren med Casimir, Caspar och Lissan som just har fyllt sex, fyra och två år. Alla barnen födda i samma vecka i juli.


Till Casimirs stora förtvivlan flög hans drake bort p.g.a. ett missförstånd som Lissan var upphov till. Som väl var hittade MM senare draken bland enarna hos de stora kossorna, deras närmsta grannar.


Mamma är bästa lekkamraten.

För övrigt var det mest matlagning och disk för oss damer som gällde. Frukost, lagad lunch, mellanmål, lagad middag och kvällsmat för sju personer genererar en hel del disk. Jag slapp som vanligt att laga mat, Mirren fixade allt medan jag diskade för hand mellan varven eftersom diskmaskinen tog tre timmar...


 Casimir med ännu en av sina smarta uppfinningar.

Fantastiska dagar att se tillbaka på när hösten och kylan kommer, även om jag ser fram emot lite svalare tider. Om vår promenad till båten berättar jag i mitt nästa inlägg.


Hösten närmar sig obevekligt - rönnbären är snart mogna.

9 kommentarer:

Åsa Käfling sa...

Härligt reportage och fina bilder. Vad gäller "missförståndet" kan jag bidra med uppgiften att det i själva verket var så att Lissan tappade Casimirs drake. Draken var fastsatt med en sten på marken och Lissan lyfte på stenen men var inte snabb nog att få tag på handtaget innan draken flög iväg.
Jag tror aldrig att jag kommer att glömma hur arg Casimir blev... M&P

Annika sa...

MYSIGT och fint hos Mirren.
Gillar verkligen stället.
Så vackra bilder, Ingrid.
WOW, alla tre fyller samma vecka!!
DÅ blir ett gemensamt jättekalas, gissar jag?
Usch, blir lite vemodig över att sommaren snart är slut.
Kram!!!

Musikanta sa...

Mirren:
Jag tror han var mest förtvivlad. Lissan var inte mycket värd då - tur att hon inte begrep så mycket. Eller gjorde hon det kanske?
M&P

Musikanta sa...

Annika:
Till nästa år kanske det blir det! Vi firade Casimirs födelsedag på lördagen eftersom vi var upp i Mälarhöjden då.

Men lillebror Caspar var otröstlig och grät i fyra timmar för att han tyckte att det var orättvist att inte HAN fyllde år först. Inte nog med att Casimir var storebror, han skulle också vara först med födelsedagen. Och Caspar skulle vara den sista! Lissan kom ju emellan.

Det hjälpte inte hur mycket vi försökte övertyga honom om att han hade kvar det bästa till sist...Givetvis fick han och Lissan också presenter, men det hjälpte inte i alla fall!

Vi har haft det så varmt på sistone så jag tycker det ska bli skönt med lite svalare väder.
Kramar från Ingrid

Eleonora sa...

De underbaraste sommarbilder du visar här med de förtjusande små lintottarna!!! Vilken fin Ölands vistelse du och MM har haft.

Soliga och varma kramar från mig.

Karin sa...

Härliga bilder och vilken underbar utsikt det blev när träden kom bort!

Och vilken supersnygg friggebod!

Svärdsläpare låter som något jag använt för länge sedan inom dringsmålning, men jag kanske minns fel? Ska bli spännande att få mer info om detta!

Karin sa...

... ådringsmålning...

Musikanta sa...

Eleonora:
Ja, det blev några helt fantastiska dagar, åtminstone för mig. MM var ju fullt sysselsatt med byggandet av friggeboden. Men han gillade det nog bättre än att vara på stranden med oss :-)...
Kramar från Ingrid

Musikanta sa...

Karin:
Kul att du visste vad det var. Kan tänka mig att de är utmärkta till ådringsmålning! Eftersom jag inte hade en aning om dessa föremål tidigare, tänkte jag hålla det hemligt en stund till. Ska ta foto på dessa utmärkta tingestar i mitt nästa inlägg :-).

Han är duktig, svärsonen som klarar av att sätta upp en friggebod alldeles själv med viss handräckning från Mirren och MM. Grunden och golvet var helt färdigt när vi kom.

Visst är det skönt när den ogenomträngliga bushen kom bort - gick inte att se en enda skymt av havet när de köpte huset. Men jag sörjer några oxlar...