onsdag 7 augusti 2013

827 Öland i slutet av juli - sista dagarna

På torsdagen bestämde vi oss för en promenad, Mirren, Caspar, Lissan och jag. Denna promenad föranleddes av att Mirren skulle betala avgiften för familjens båtplats en bit bort. Damen, som skulle ta emot avgiften hade, enligt Mirren, Norra Ölands vackraste utsikt från sitt sommarhus, så jag var mycket spänd på att se denna.


Naturen är hänförande vacker - i mitt tycke - på norra Ölands östra sida. (Bilderna går att klicka större.)


På promenad med Caspar och Lissan.

På vägen hittade Caspar de första björnbären som var något så när mogna. Solskenet flödade även den här dagen och utsikten över havet och strandängarna gjorde att promenaden tog mycket längre tid än vi hade tänkt oss eftersom jag var tvungen att stanna och fota hela tiden.


Caspar har hittat björnbär.

Utsikten från husets trädgård var verkligen fantastisk. Om det var norra Ölands vackraste kanske man kan diskutera, men om det hade funnits en tio i topplista hade den säkert platsat där. Man såg ända bort till Högby fyr och fyrvaktarbostaden som vi besökte och målade av under den målarkurs jag var på i juni. ( I det inlägget har jag visat fyrvaktarbostaden på närmare håll.)


Norra Ölands vackraste utsikt? Högby fyr och den ståtliga fyrvaktarbostaden. (Jag har zoomat så fyren befinner sig egentligen längre bort än det ser ut på bilden.)


Den tredje roddbåten från vänster tillhör Mirrfamiljen.

Bakom bryggan fanns en liten badplats som passade barnen utmärkt. Här tillbringade vi någon timme eller så innan vi vände hemåt. 


Caspar och Lissan roar sig med att kasta sten medan Mirren kopplar av.


Caspar har hittat en grotta.


Spännande...


Lissan kastar sten. (Eftersom barnen badade nakna visar jag inte några badbilder men de tillbringade en ganska lång tid i vattnet.)


Många fåglar fanns det också att titta på.


Jag blev alldeles lyrisk av alla färger. Himlen syns knappt i det intensiva solljuset. Ingen skulle tro att det var sant om man målade av detta...

6 kommentarer:

Bloggblad sa...

skönheten ligger ju i betraktarens öga... Men visst håller jag med om att det är vackert.
Jag kommer just från det vackraste stället jag vet... Du får se bilder i morgon. Men min kärlek till den orten kommer nog av att jag förknippar den med min ungdom.

Västmanländskan sa...

Det är så fint på Öland. Jag har också varit där några dagar nu i augusti, men vi var bara i Borgholm.

Musikanta sa...

Bloggblad:
Jag ska genast gå in och titta på din blogg.
Jag blir alltid så deprimerad när jag kommer tillbaka hit från Öland - tycker att landskapet är så intetsägande. Men jag vänjer mig.

Skärgården i all ära, men Öland är vänligare på något sätt...

Musikanta sa...

Västmanländskan:
Borgholm är fint också och trevligt att strosa runt i. Vi brukar alltid göra ett besök där när vi är nere.
Kram från Ingrid

Karin sa...

Vilka underbart vackra bilder från en av mina favoritöar! Och bilden som du valt till "huvudet" är ju underbar!

Musikanta sa...

Karin:
Tack! Kul att du håller med mig om "huvudet". Jag gillar bilden skarpt också - tur att jag kunde ta den överhuvudtaget. Caspar är inte still många sekunder...