lördag 2 augusti 2014

971 Fredagshängning på Ateljé Glädjen.Kent tog denna bild (för övrigt alla bilder i det här inlägget) genom fönsterrutan. Där har jag två sommartavlor, Kuggviksskärs fyr och Stegeborgs fästningstorn som jag målade färdigt igår. (Bilderna går att klicka större.)

I går kväll var det dags att hänga upp mina tavlor i Ängens blommors f.d. lokal som nu står tom sedan blomsteraffären flyttat ett kvarter bort för att få det större. Lokalen är utomordentligt lämpad för konstutställning med sina vita väggar och två stora skyltfönster ut mot gatan. Vilken skillnad det är att se sina tavlor mot den bakgrunden - förstår nu varför innefolket, som har råd att köpa dyr konst, vitmålar alla sina väggar. Åtminstone i de lägenheter som man ser i annonserna i Svenska Dagbladet.


Gunillas tavlor från Söderköping till vänster. Ramunderberget speglar sig i fönstret.


Här är Ninas fönster.

Gunilla och Nina har en permanent utställning av sina alster - permanent vill säga så länge det inte kommer någon som vill hyra lokalen. Det är också de som har fixat de vita väggarna. I morgon och på söndag är det de som håller ställningarna, på måndag har jag lovat att vara där.


En av väggarna med mina tavlor. Väggen är ljusgul på bilden men i verkligheten är den helt vit.


Gunillas tavlor till vänster om mina rutiga. De har fått en svart ram nu - tips från min bloggvän Ronny.

Så om det är någon av mina vänner som har vägarna förbi på måndag är ni välkomna på en pratstund. Jag räknar som vanligt inte med att få några tavlor sålda, men det är kul ändå att få visa dem. Och att träffa lite folk och turister, som det är gott om just nu i lilla Söderköping. Jag kommer också att vara där fler gånger under nästa vecka, vi har bara inte bestämt när än, Nina och jag. Gunilla ska fara iväg till Berlin.


 Ninas underbara trädknoppisar som också har blivit till kort som barn i skolan och förskolan kan använda när de är ute i naturen på våren. Här kan man läsa mer om dem. Jag kände skam till sägandes bara igen nummer två överst från vänster och nummer tre i mitten längst ner...

13 kommentarer:

Tove Olberg sa...

Detta är roligt att se; verkligen härliga bilder du målar, bilderna av tjejerna och damen,rutorna nu med svart ram och de övriga.
En ögonfröjd för sinnet så här på söndagsrundan bland text och bild!
Grattis till detta, och till den fina utställningslokalen.

Dina målande medutställare förtjänar också en hälsning.

Med nöje har jag tittat som sagt.

Musikanta sa...

Tove:
Du är så härligt positiv att det är en fröjd att få kommentarer från dig! Inspirerar till förnyat bloggande :-).
Kram

Bloggblad sa...

Vad roligt att de låter er ha lokalen tills vidare, det ser så dött och trist ut med tomma fönster mitt i centrum.

Man ser ju det mesta utifrån också, vi gick förbi efter kl 21 igår och fick ju se alla tavlor.

Anonym sa...

På måndag kommer jag förbi och drillar dig på knoppisarna... Jag lovar dig, innan veckan är slut kommer du att känna igen de vanligaste knopparna! ;-)

Veiken sa...

Jag tycker om dina tavlor. Dom handlar ju mycket om kust och hav, vilket ligger mig så varmt om hjärtat! Hoppas att utställningen blir till belåtenhet! Kram

Veiken sa...

Jag tycker om dina tavlor. Dom handlar ju mycket om kust och hav, vilket ligger mig så varmt om hjärtat! Hoppas att utställningen blir till belåtenhet! Kram

Musikanta sa...

Bloggblad:
Kul att tavlorna syns genom fönstret också. Finns det ingen konstsponsor att hitta här i stan? Man kunde ju använda lokalen till studiecirklar och annat också! Det är ju många som inte har plats hemma med alla målargrejor.

Musikanta sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Musikanta sa...

Nina:
Det är väl klart att jag skulle kunna lära mig knoppisarna - sen om jag skulle komma ihåg dem också är inte så säkert!

Musikanta sa...

Solveig:
Det är inte så lätt att måla vatten, men jag tycker det går bättre och bättre. Man ser i alla fall skillnad på himmel och hav numera tycker jag :-).
Kram

Anna/notonmusic sa...

Vad härligt för alla fina tavlor att få en massa åskådare! Konst är verkligen till för att ses! Var på en utställning norrut i går och njöt av all kreativitet. Det ser jättefint ut i fönstret:-) Hoppas ni får fina dagar!

Musikanta sa...

Anna:
Det är roligt att träffa vänner och ha en pratstund. Igår fick jag ingenting gjort under tre timmar på lokalen trots att jag tagit med mig både bok och skissblock. Det var några vänner som tittade in...
Kram

Suss sa...

Jag tycker att du är jätteduktig, jag kan möjligen rita en katt, så att det syns att det är det jag menar. Jag blir alltid imponerad av er som kan så bra. Lycka till och hoppas du fått/får sälja lite av finheterna. Kram!