söndag 31 augusti 2014

981 Björnen sover med Caspar

Här kommer en ny liten videosnutt med det nyss fyllda femåriga barnbarnet Caspars tolkning av Björnen sover på sin tvärflöjt. Tvärflöjten är helt riktig i storlek, men den är böjd i ena änden där man håller den så att han ska ha chans att se de små fingrarna när han spelar utan att behöva vrida sitt huvud så långt.

Caspar valde tvärflöjt som sitt instrument eftersom han tycker att den glittrar så vackert. Storebror Casimir har börjat i skolan på Lilla Akademien i Stockholm och Caspar vill gärna gå där också i förskoleklass nästa år. Då ska man helst spela ett instrument redan för att ha chans att komma in eftersom det är många som söker.


15 kommentarer:

Första året i Hjo sa...

Vilka barnbarnskillar du har! Jättebra!

Musikanta sa...

Hans:
Ja, de är härliga! Men de ryker ihop med jämna mellanrum. Så nu, när jag har haft alla tre barnbarnen hemma ett par dagar är det rätt skönt att komma tillbaka till pensionärstillvaron igen...
Ingrid

Musikanta sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anna/notonmusic sa...

Det där bådar VÄLDIGT gott! Han har fin ton:-) Jag råkar vara flöjtist jag med!

Bloggblad sa...

Riktiga underbarnbarn har du! När kommer en video med Lissans musicerande?

Musikanta sa...

Bloggblad:
Det är inte så mycket dom som är underbarn, mer mamma Mirren som träget övar med dem, var och en i sänder, en halvtimme VARJE dag, vardag som helg. Även under Medeltidshelgen...

Lissan vill spela trumpet så jag hoppas den dagen dröjer. Hoppas hon ändrar till piano - det blir lite lättare eftersom dom redan har ett.

skapa och inreda sa...

Men oj, vad mycket trevligt jag hittar här hos dig. Tack för din vänliga kommentar inne hos mig som gjorde att jag hittade till dig.
Färg och form har alltid intresserat mig, det händer att jag tar fram mina akvarellfärger när andan faller på :)
Önskar dig en riktigt trevlig och solig vecka.
Annika

Veiken sa...

Vilken härlig liten kille. Jag har ett jämngammalt barnbarn. Just nu är det bara bilar som gäller plus en massa varför! Dom är underbara våra små mirakel! Kram

Karin sa...

Skickligt! Fin ton och säker tonträff. Och tvärflöjt som är så svårt! Jag har inte heller fått någon ton när jag försökt.

Annika sa...

Duktigt!!
Hoppas att han också kommer in på LA en dag. Du har verkligen barnbarn som är musikaliska. SÅ KUL!!

Musikanta sa...

Anna:
Tack för rar kommentar. Jag har redan vidarebefordrat den till berörda parter :-).
Kram

Musikanta sa...

Skapa och inreda:
Hej Annika och roligt att du hittade hit och att jag fick en bloggvän till! Kul också att höra att du målar akvarell. Själv målar jag just nu bara i akryl, men när jag var ung var det mest akvarell.

Jag njuter av dina underbara virkade skapelser och hoppas att många av mina bloggvänner hittar till din blogg. Jag har röstat på dig idag också, men det verkar som om det var intressantare att banta tyvärr...
Kram

Musikanta sa...

Veiken:
Jag är så lycklig över att jag har fått en kull barnbarn till som jag kan följa på ett helt annat sätt än när jag hade dubbla jobb både i kyrkan och i skolan.

Femåringen är också mycket intresserad av tåg och bilar, men det är mamma som ser till att han övar varje dag. Annars hade han nog inte gjort det...
Kram

Musikanta sa...

Karin:
Inte ens med noggrann instruktion från femåringen har jag lyckats med att få en och annan väsande ton i flöjten. Så det bådar nog gott för framtiden vad det gäller Caspar, som Anna - själv flöjtist - skrev i kommentaren ovan.
Men utan Mirren skulle han inte öva en sekund...
Ingrid

Musikanta sa...

Annika:
Ja, det är roligt att musikaliteten har gott i arv. Både Mirren och Mirrmaken är musikaliska så det kanske inte är så konstigt.

Sen beror det ju på hur mycket man sjunger och spelar hemma om barnen blir intresserade av musik. De flesta barn är ju musikaliska men deras föräldrar har andra prioriteringar än musik.

Huvudsaken är ju att föräldrarna satsar på sina barns intressen, vad det än må vara. Man blir inte en bra skådespelare,tennis-eller fotbollsspelare, ryttare etc.etc. utan att föräldrarna har uppmuntrat och stöttat (skjutsat och hämtat och ställt upp för övrigt) barnen i deras aktiviteter.

Varm kram från Ingrid som vet hur ni har ställt upp för Karolina så att hon är där hon är idag.