fredag 1 augusti 2014

370 Lösning på sensommarquiz

 
Djuren i den kinesiska tolvårscykeln. (Bilden går att klicka större.)

Det är mycket riktigt katten som ska bort som många har gissat, men inte av rätt orsak. Det beror nämligen på att den inte finns med bland djuren i den kinesiska astrologin. Rätt svar, d.v.s. det svar som jag tänkt ut från början, har jag fått från Kärstin Högbom och Mirren.

Här är de, alla djuren i den kinesiska zodiaken eller astrologin. Det är tolv stycken: råttan, oxen, tigern, haren, draken, ormen, hästen, fåret, apan, tuppen, hunden och grisen. Någon katt finns inte med som synes. Man är olika som människa beroende på i vilket år man är född.

Det finns många positiva saker med alla djuren, men det anses finast att vara född i drakens år med ormen som god tvåa. Här kan man du gå in och läsa om dig själv beroende på i vilket år du är född. När du har kommit in på sidan klickar du på ditt årsdjur så får du en utförlig beskrivning av hur du är som person. Det är väldigt roligt tycker jag, även om man får ta det med en nypa salt.

Jag själv är född i råttans år och det är kul att läsa vilken sorts personlighet man har då. Det stämmer faktiskt ganska bra in på mig, tycker jag själv. Inga av de här djuren har de negativa dragen som vi är vana vid i Europa - alla har sina stora fördelar.

Hästen ska absolut inte bort som många föreslagit eftersom det är hästens år i år i Kina.

TACK alla ni som har gissat och kommenterat. Jag har haft mycket roligt under tiden!

8 kommentarer:

Maggan sa...

Kul med att kolla de kinesiska djurtecknen. Jag var en kanin! Har alltid gillat morötter.

Kram, Margareta

Musikanta sa...

Maggan:
Det stod väl ingenting om morötter, eller? Men du hade väl en massa andra goda egenskaper antar jag. Finns inget djur som inte har en massa positiva egenskaper.
Kram från Ingrid

Tove Olberg sa...

Det var ju en kul lösning på frågan,
hälsning Hästen, blev ju spännande det här!

Musikanta sa...

Tove:
Du har väl kollat vilket år du är född och vilket djur som det året är aktuellt? Det är kul att läsa, tycker i alla fall jag.
Kram

Anna/notonmusic sa...

Vad roligt att läsa! Själv var jag en gris, det tror jag hela familjen kommer att tycka är väldigt roligt. Vi är en hel bondgård här hemma visade det sig, get, tupp, och hund förutom två listiga ormar.

olgakatt sa...

Jag skrev en kommentar men den försvann tydligen.
Egentligen tycker jag att inte heller katten ska bort, det finns ju tigerns år!
Själv är jag tupp.

Musikanta sa...

Anna:
Kul att du gillade horoskopet. Det är väldigt roligt - en del stämmer faktiskt in på personerna. Grisen har väldigt många fina egenskaper så det är inget fel att vara en gris. Som jag skrev - inga djur är bättre eller sämre än andra.

Musikanta sa...

Olgakatt:
Jag räknade med att du och Mirren skulle gissa rätt meddetsamma. Men tigern är INTE en katt. Fråga Olgakatten! Hade nog inte varit så roligt att ha en tiger hemma hos dig.

Inte nog med att Kent och du är födda samma år - ni är tuppar också. Jag är mycket stolt över att jag är en råtta liksom min duktiga och trevliga yngsta svärson.
Ingrid