torsdag 5 mars 2015

1082 Sankt Ragnhildskören i Valdemarsvik

I tisdags blev det ingen körrepetition på förmiddagen eftersom Sankt Ragnhildskören skulle underhålla cafégästerna på Tisdagscaféet i Valdemarsviks församlingshem på eftermiddagen. Det var vår första stora uppsjungning den här terminen.


Vårt internprogram. Jag skrev lunchträff av gammal vana men här bjöds vi på kaffe med dopp.

Vi var där redan klockan ett för att sjunga igenom vårt program. Träffen började klockan två med en mycket kort andakt av Peter, min vän prästen, som jag känner sedan långt tillbaka då jag vikarierade i de kyrkor där han var kyrkoherde då, i Ringarums och Gusums församlingar.


Min gode vän, Peter S., komminister i Valdemarsviks församling. Kent tog alla bilder som går att klicka större.

Vi började med att sjunga den gamla fina Lina Sandellpsalmen Jesus för världen - den som ALLA, enligt Peter, kunde utantill sedan de gick i skolan. Det visade sig att han hade helt rätt.


Sankt Ragnhildskören före framträdandet. Det var ändå fem som inte var med, så vi är rätt många numera. Och vi har plats för fler...(Kent tog alla bilder och spelade även in flera av sångerna som vi sjöng.)

Programmet delades upp i två delar med kaffe och hembakade kakor emellan. Alla sjöng med i allsångerna av hjärtans lust, vilket alltid är extra roligt. Efter att vårt program var slut vidtog lottdragning. Lotterier är alltid ett måste vid sådana här tillfällen.


Det var fullsatt i församlingshemmet - själva kören upptar ju många platser förstås.

Själva drog vi oss tillbaka, Kent och jag och två körmedlemmar som åkte med oss, före dragningen. Jag kände att jag behövde komma hem och koppla av. Även om man har rutin är det alltid lite pirrigt att uppträda. Man vet ju aldrig hur det kommer att tas emot. Med tanke på de varma applåderna verkade körsången uppskattad i alla fall.

Här nere har jag lagt in två videosnuttar som Kent spelade in. Den första är den kända Taubevisan Pepita dansar och den andra är Roslagsvår med text av Alf Henriksson och med musik av Hugo Alfvén. Jag brukar ha trumackompanjemang av Mia (hon som brukar hjälpa till med avslappningsövningarna före repetitionerna) till Pepita, men tyvärr kunde hon inte vara med
igår.Pepita dansar med Sankt Ragnhildskören. Nedan Roslagsvår med musik av Hugo Alfvén och text av Alf Henriksson. 

8 kommentarer:

Gunnel sa...

Så trevligt det låter med sångunderhållning och fika däremellan. Förstår att det var uppskattat. Kram

Anna/notonmusic sa...

Vad roligt att höra din kör Ingrid! Det hörs att de har en duktig körledare :-) Sjunger väldigt samstämt och exakta punkteringar i Tamborito så man får det rätta svänget! Underbart pianokomp dessutom! Tack för god lunchunderhållning! Kram

Musikanta sa...

Gunnel:
Ja, VI hade väldigt roligt i alla fall :-).
Kram tillbaka

Musikanta sa...

Anna:
Så glad jag blev av beröm från en "riktig" musiker. Jag förvånar mig också över att de är så relativt samstämda eftersom de aldrig har någon dirigent. Jag ska hälsa dem från dig :-)!

Sen återstår det mycket jobb med att få dem att lyfta ögonen från pärmen - några håller den så tätt att man knappt ser ansiktet. Och att se glada ut när de sjunger...

Det är lättare sagt än gjort. Man behöver ju inte se ut som om man var på väg till sin egen begravning när man sjunger "tamborito, tamborito" t.ex. Suck!
Kram tillbaka från Ingrid

cissi sa...

Körer är riktiga glädjespridare....och er är verkligen inget undantag!
Ni verkar ha det trevligt ihop.

Musikanta sa...

cissi:
Ja, det är både ett givande och tagande. Mest roar vi kanske oss själva! :-)
Kram

Andra året i Hjo sa...

Ni ser ut att trivas bra i kören.
Till Valdemarsvik skulle kunna tänkas ställa min kosa, men mest för att det var därifrån Nisse Liedholm var. Fotbollseleganten, om ha är bekant?

Musikanta sa...

Hans:
OM jag vet vem NL är! Har väl varit med på IFK-matcherna när han spelade tillsammans med Nordahlarna och Bajdoff bl.a. i Norrköping. Det var tider det!
Ingrid