söndag 15 mars 2015

1086 Olika lösningar till "Litet marsquiz".

Tack alla kära bloggvänner för alla era kommentarer och förslag till lösningar på "Litet marsquiz". Den här gången svarar jag inte på varje kommentar som jag brukar utan gör en sammanfattning. Precis som jag förutspådde fanns det flera lösningar på problemet, men att det skulle finnas SÅ många hade jag inte kunnat förställa mig.

Jag ska börja med att presentera damerna:

Nr 1 är Rita Haywoorth - berömd filmstjärna i Hollywood på 30- och 40-talen.

Nr 2 är Mrs Wallis Simpson - hon som fick Edvard VII att abdikera som kung av England 1936.

Nr 3 är Jackie Kennedy, känd president- och skeppsredarfru.

Nr 4 är Annifrid Lyngstad - känd sångerska i avsomnade ABBA

Nr 5 är Grace Kelly - berömd filmstjärna i Hollywood på 50-talet.


Nu till lösningarna.

Krönikören är den som kommer med de flesta lösningarna, men inte den som jag själv tänkte på. (Se hennes  kommentar om man vill ta del av samtliga.)

Kerstin på Öland och Gunnel tycker att Annifrid ska bort därför att "hon är den enda som är i livet" respektive "hon är den enda som inte är född i USA".

Att Mrs Simpson ska bort tycker Veiken för att "jag vet inte vem hon är" ungefär samma som en av Krönikörens lösningar. Wiolettan tycker att hon ska bort "därför att ingen annan gissat på henne" och hon "är den enda som har uppsatt hår."

Jackie Kennedy ska bort eftersom "hon är den enda presidentfrun" i skaran, tycker Annika. Och det är ju alldeles riktigt, men inte riktigt det jag tänkte mig! Tove tycker också att Jackie Kennedy ska bort, men hon "vet inte varför". Jackie är den enda som Hans i Hjo känner igen så han tycker också att hon ska bort. PettasKarin föreslår att Jackie ska bort för hon är "den enda som inte har v-ringat!" Vem tänkte på det, haha!

Visst är det Jackie Kennedy som ska bort och den lösning som jag tänkte mig delas av Eleonora, Maggan, Lillan i Cornwall och Hannele. Nämligen att alla damerna, utom Jackie Kennedy var eller är gifta med en kunglig person. Rita Hayworth med prins Aly Khan, Wallis Simpson med f.d. kung Edvard VIII, Annifrid Lyngstad med prins Ruzzo Reuss von Plauen och Grace Kelly med furst Rainier III av Monaco.

Det har varit väldigt roligt att ta del av alla lösningar på detta lilla marsquiz - tack alla som gissat! Alla har ni gissat rätt. Ingrid, det var inte så svårt som du trodde :-). Hoppas att jag inte glömt någon av kommentatorerna, hojta till i så fall!

14 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

jag borde ha känt igen mrs Simson, konstig bild

TantGlad sa...

Har jag hamnat mitt i en frågelek??
Läser om kända människor. Många stora namn.

Ha nu en fin ny vecka.
Kramkram.

Mirren sa...

Det var många roliga lösningar :-). M&P

Tove Olberg sa...

Tusen tack för "lösningen" som var roligt att läsa, minsann! Tänk att vi far iväg för några bilder ... jag kastar mina ben i himmelens höjd . min kunskap vart tog den vägen...
kram

Krönikören sa...

Jag som tyckte jag hade ordentlig bredd i mina svar! Men du är lite som Brasse i Fem myror är fler än fyra elefanter. Fast på ett bra sätt. :)

Ha en fin dag!

Andra året i Hjo sa...

Borde ha sett att det var Annifrid. Hon och Jackie men sedan var det stopp. Nåja, jag är inte lessen för det.

Musikanta sa...

Hannele:
Klicka på länken så får du se att hon faktiskt ser precis likadan ut på (nästan) alla bilder.

Musikanta sa...

Tant Glad:
Du får läsa det tidigare inlägget så får du svaret.
Kram tillbaka

Musikanta sa...

Mirren:
Det är det som är det roligaste med de här quizen som jag hittar på att mina bloggvänner kommer med de mest oväntade lösningar - såna som jag aldrig skulle kommit på själv.
M&P

Musikanta sa...

Tove:
Det är bara det att du är yngre än jag och inte växte upp med de här damerna, med undantag av Annifrid.
Kram tillbaka

Musikanta sa...

Krönikören:
Jag är mycket glad för alla dina svar! Även om det inte var just det JAG tänkte på. Det är ju bara att konstatera att varje problem har många lösningar värda att pröva...
Jag har haft en fin dag och önskar dig en fin måndagskväll!

Musikanta sa...

Hans:
Det är bara att konstatera att du också är yngre än jag och inte har växt upp med de här damerna med undantag av Annifrid. Jackie är ju så känd ändå, men det var väl ett tag sen hon dog i alla fall.
Tur att du inte blev ledsen, haha!

Annika sa...

Det var kul!!
Som sagt, många rätta svar där.
:-)
Kram!

Musikanta sa...

Annika:
Jag tyckte PettasKarins lösning var den bästa, om jag får säga det, haha.
Kram