fredag 21 augusti 2015

1155 Sommarmorgon med korta meningar.

En av skrivuppgifterna skrivarkursen på Öland i början på juli var att på femton minuter skriva en liten berättelse med bara korta meningar. Så här blev min

Sommarmorgon.
Tidig morgon. Solstrimmor genom det öppna fönstret. Försiktig knackning på dörren. Jag låtsas sova. Ett blont huvud syns i dörröppningen. Ett till och sen ännu ett. Dörren öppnas. Skutt upp i sängen. Varma små armar som omsluter mig.

-  Det är morron mormor, gå upp!

Det hörs tre dunsar ner från sängen. Trippande steg som försvinner. Jag stiger upp. Värmen utanför slår emot mig. På med morgonrocken. Till duschrummet. Duschar och går tillbaka till gäststugan.

Drar på mig trosor, jeans och T-shirt. Ingen B-H, ingen klocka. Frukost på sommarhusets altan. Smultronyoghurt och müsli. Dottern kommer med nybryggt te. En ny dag full av möjligheter. 


Här är det visserligen lunch på altanen men Mirrfamiljen är densamma. Stora C, Clarissa, Casimir, Mirren och Caspar.

22 kommentarer:

Vi i Kasperian sa...

Så fint, ser det hela framför mig. Underbar början på vad som ju bara måste blivit en härlig dag.
Nyttig och rolig övning dessutom. :) hade jag inte noterat.
Förra inlägget - Staffans stollar minns jag med ett leende, men skolstollarna har jag missat. Så tack. :)
Berit E

Krönikören sa...

Bra! Du lyckades förmedla känslan trots de korta, avhuggna meningarna. Applåder!

Vi i Kasperian sa...

Efter uppdatering till Windows 10 kan jag inte koppla bott touchpad-plattan när jag använder mus, så rätt som det är händer de mest märkliga saker. Som i förra kommentaren. Ord och meningar bara flyttar på sig...
Måste kontakta någon kundtjänst nånstans... ;
Berit E

Ingrid sa...

Så bra det blev! Man skulle nog gå på en sån där kurs. Det enda jag brukar tänka på är att en lång mening ska följas av en kort. Det har jag, lärt mig någonstans.
Trevlig helg!
Kram, Ingrid

Musikanta sa...

Berit:
Ja, skolstollarna är verkligen träffande. Roligt att du gillade inlägget!
Dagarna blev härliga, då för några veckor sedan. Strålande sol hela dagarna även om vinden var lite kylig. Men för mig var det perfekt.
Ingrid

Musikanta sa...

Lotta:
Jag tackar och bugar! Det är inte så lätt när det bara är Klara, färdiga, kör och sen 15 minuter utan att ha tänkt efter före...
Ingrid

Musikanta sa...

Berit:
Haha, det märkte jag inte ens. Du ser hur väl den mänskliga hjärnan fungerar. Jag tänker inte uppdatera till W 10 eftersom jag tycker min dator fungerar så bra som den gör.
Ingrid

Musikanta sa...

Ingrid:
Kul att du skriver det. Har aldrig hört det tidigare och det var heller inte någonting som togs upp på den här kursen. Däremot fick vi prov på författare som BARA skriver korta meningar i sin bok och på andra som gör tvärtom.
Kram tillbaka från Ingrid

Andra året i Hjo sa...

Jag tror på det kortfattade. Som bekant. Fortsätt så.

Eleonora sa...

De korta träffsäkra meningarna lämnar liksom en rosa skimmer runt sig. Nästan romantiskt - såå duktig du är min fina Ingrid <3

Musikanta sa...

Hans:
Jag vet. Men det får nog vara lite lagom för mig :-).
Ingrid

Musikanta sa...

Eleonora:
Tack för rar kommentar. Det var väl meningen att den som läser ska läsa mellan raderna. Det har ju du gjort i alla fall :-).
Stor kram från Ingrid

Pettas sa...

Du förmedlar en skön känsla, en kännspak känsla med dina ord.
Sommar, värme, kärlek....allt det goda i familjelivet.

Kram
Karin

Veiken sa...

Du fick verkligen fram mycket med korta meningar! Det är bra att lära sig en viss begränsning. Det är lätt med utsvävningar annars! Kramar

Musikanta sa...

PettasKarin:
Varav hjärtat är fullt...
Kram tillbaka

Musikanta sa...

Veiken:
Ja, man lär så länge man lever. Det GÅR ju att skriva kortare och ändå få fram vad man menar :-). Det är lätt att tangenterna skenar iväg när man skriver så snabbt som jag. Och det är alltid till en nackdel.
Kram tillbaka från Ingrid

Gunnel sa...

Det måste ha varit enormt intressant med alla övningar på skrivarkursen. Kram

Musikanta sa...

Gunnel:
Ja, det var intressant och roligt men lite stressigt. Jag hade en ny portabel dator med mig som jag inte var hemma på så jag fick skriva allt för hand eftersom jag inte klarade av att skriva utan mus. Men det var lärorikt.
Kram tillbaka från Ingrid

Klimakteriehäxan sa...

Hade för mig att jag redan plussat för denna text - men det hade jag nog inte. Hur som helst: du genomförde uppgiften med bravur!!!!

Musikanta sa...

Aina:
Tack för beröm - jag suger åt mig :-).
Ingrid

Tove Olberg sa...

Kort sagt. Gott så. Händelserikt ändå. Bra skriv :-)
Kortaste kramen!

Musikanta sa...

Tove:
Ja, det blev en liten historia trots kort tid och korta meningar :-). Något att tänka på för framtiden - åtminstone för mig.
Kram tillbaka från Ingrid