fredag 28 augusti 2015

1158 Tavelvägg

Nu är klockan nio på kvällen och jag har äntligen fått in det sista i mitt arbetsrum som jag utrymde efter lunch. Eller rättare sagt som Kent utrymde. Anledningen till detta var att jag fått en reklamhäfte från Rusta med posten där man bland annat annonserade om tavellister.

Jättebra, tänkte jag. Då kan jag (=Kent) ju smälla upp några sådana i mitt arbetsrum och få en snygg tavelvägg med mina egna alster - lite galleri om man så vill. Jag hade ändå tänkt städa arbetsrummet, det var nog en månad minst sen sist.


Mitt arbetsrum som behövde städas. (Bilderna går att klicka större.)

Vad jag inte räknat med var att Kent är väldigt ordentlig och samvetsgrann. Så innan han gav sig i kast med tavellisterna flyttade han ut allting som stod på skrivbordet. Det vill säga två skrivare, en dator, högtalare och skärm. Jag hade tidigare flyttat ut allt annat som stod UNDER skrivbordet.Tavellisterna är uppsatta och några av mina gamla tavlor har fått plats.

Egentligen är det inte ett skrivbord utan ett rejält matbord från IKEA. Det får plats väldigt mycket UNDER detta. Till exempel en korg - BRANÄS från IKEA med en halvfärdig stickning, en korg med dukar och annat som jag tänker ge till Lettland och en stor gammaldags mjölkback med gamla tidningar. En branäskorg med pussel och annat smått och gott för barnbarnen.

Nu är allting återställt och alla tusen sladdar på plats och alla kartonger och branäskorgar installerade på sina gamla vanliga platser under skrivbordet. Datorn funkar, arbetsrummet är städat och tavellisterna med tavlor på plats. I morgon är det Söderköpings gästabud så det kommer rapport om det så småningom. Livet leker!


Så här blev det efter omändringen. Nu är det rent i hörnen också!

Uppdatering:
Har varit på IKEA idag och sett att tavellisterna där var mycket bättre än de jag köpte på Rusta. Listerna där man skulle ställa tavlorna var hela 1 cm högre vilket gör att man kunnat ställa de tavlor som hade lite tjockare ram där också. Bra att veta till nästa gång...

22 kommentarer:

Bloggblad sa...

Då kanske vi ses på kröningen kl 13? Vokalensemblen ska sjunga - blir spännande, tycker jag.

Bloggblad sa...

Det blev snyggt med tavlorna!

Musikanta sa...

Bloggblad:
Ja, det blev inte så dumt. Sen kan man ju byta och flytta om lite hur som helst.
Ska bli kul att höra er sjunga - lite omväxling. Klart att jag kommer - Kyrkklockan du vet...

Anna/notonmusic sa...

Vad fint det blev med alla tavlorna Ingrid! Det påminner mig om att jag måste städa mitt eget kontor, jag ska ha lite röjardag idag sedan jag har hälsat runt bland alla trevliga bloggar. Jag är ju i en sån där höstperiod när allt sätter igång och tiden räcker inte riktigt till! Du har verkligen många strängar på din lyra måste jag ju tjata om igen! Vad roligt att ha plats för åtminstone en del av sina alster, kan tänka mig att du har ännu fler :-) Kram och ha en fin helg!

Gunnel sa...

Så fint det blev! Visst är det skönt när man får det precis som man tänkt sig. Måste vara kul att få upp tavlorna så du kan se dem lätt. Jag gillar damen med hunden bl.a. Kram

Margaretha sa...

Vilken enormt fin tavelvägg du fick!! Det gäller att man är noga och att tavlorna verkligen hänger rakt. Det finns ingenting man märker så fort som just om något inte stämmer med resten
Vad underbart det måste kännas.

Jag är tillbaka i etern nu efter två månader i Småland. Ingen täckning har gjort att jag har levt som man gjorde förr i den. Nästan.
Ha det så bra.
Kram

Ingrid sa...

Så fint blev i dit arbetsrum med den där tavelväggen!
Söderköping förresten - vi har fått en ny boende här i vår förening som kommer från den stan. En väldigt trevlig dam på 87 år, hur pigg och fin som helst. Jag måste kolla om hon känner till dig och ditt musicerande.

Trevlig helg!
Kram, Ingrid

Musikanta sa...

Anna:
Tack för rar kommentar! Bra att städa "kontoret". Jag hittade en liten fransk ordbok som jag förgäves har letat efter i alla mina bokhyllor. Jag hade behövt den för tre år sen när vi skulle åka till Frankrike men den var spårlöst försvunnen. Den återfanns under en massa tidningsurklipp som jag någon gång skulle klistra in i en för detta speciella ändamål anskaffad urklippsbok - men som så mycket annat inte har blivit av...

Än har jag inte satt igång med kören men jag har ändå en del färdigt som jag ska sjunga med dem. Det gäller att ha lite nytt för att intresset ska hålla i sig.
Lycka till med städningen och ha en skön fortsättning på helgen!
Kram från Ingrid

Musikanta sa...

Gunnel:
Ja, den här gången stämde det faktiskt. Det är det inte alltid det gör! Perfekt med tavellister så man kan placera om dem eller ta bort om man vill. Men det gick inte med de tavlor som hade lite bredare ramar. De tippade över.
Kul att du gillade hunddamen!
Kram från Ingrid

Musikanta sa...

Margaretha:
Det kan nog vara rätt skönt när det inte är täckning så man kan leva som förr i världen. Då blev det mer gjort i alla fall av praktiska saker. Sitter man vid datorn rinner bara tiden iväg. Fler böcker lästa också.
Kent är noga så det blev ordentligt med vattenpass och allt. Jag hade mätt uppifrån taket på några ställen, men det var inte riktigt rakt, visade sig. Tur att jag inte skruvade upp listerna själv.
Kram från Ingrid som önskar dig en skön fortsättning på helgen.

Musikanta sa...

Ingrid:
Så roligt att det har kommit en Söderköpingsbo till er förening! Du får hälsa till henne oavsett om hon vet vem jag är eller inte.
Jag blev så glad när listerna passade perfekt och tavlorna fick plats både på längd och höjd. Det är inte alltid det stämmer annars när man ger sig på något. Sen är det bra att ha dem framför ögonen - man märker om det är något man ska ändra på eller åtminstone tänka på tills nästa gång man målar.
Kram från Ingrid som önskar dig en skön fortsättning på helgen.

Klimakteriehäxan sa...

Har samma typ av tavellist fast från Ikea. Funkar kanonbra och snyggt blir det ju också! Fint arbetsrum du har!

Klimakteriehäxan sa...

PS kul att du har adventsstjärnan kvar!

TantGlad sa...

Det vart ju jättefint. Roligt att fixa lite.

Kramiz.

Andra året i Hjo sa...

Trevligt arbetsrum. Mycket. Och tavlorna gör sig bra på väggen.

Musikanta sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Musikanta sa...

Aina igen:
Du är inte den första som anmärkt på det. Anledningen är att jag ville ha en ljuspunkt i fönstret och inte vågade hänga upp någon liten lampa av glas som kunde slå hål i det när jag öppnade fönstret. Den här stjärnan är ju av hyvelspån så det gör ju ingenting om man öppnar fönstret oförsiktigt.

Musikanta sa...

Tant Glad:
Ja man blir faktiskt glad när man får ändra om lite och det blir bra. Sen kan jag ju flytta om tavlorna hur som helst eller ta bort om jag vill.

Musikanta sa...

Hans:
Tack för vänlig kommentar!
Ha det gott därborta i Hjo önskar Ingrid

Musikanta sa...

Aina:
Jag stavade fel på ditt namn så det var därför jag tog bort kommentaren ovan. Nu kommer den här på fel ställe igen.

Har varit på IKEA idag och sett att tavellisterna där var mycket bättre än de jag köpte. Listerna där man skulle ställa tavlorna var 1 cm högre än de jag köpte på Rusta vilket gör att man kunnat ställa de tavlor som hade lite tjockare ram där också. Bra att veta till nästa gång.

Eleonora sa...

Men lilla hjärtat vad du har fått fint!! Skönt att Kent kunde vara delaktig och göra så mycket. All hjälp man kan få är ju gladhjälp!

Så fint det blev med dina tavlor. Flera av dem gillar jag skarpt. Tänk vilken fantasi om jag skulle kunna få till det på liknande sätt - om hundra år alltså. Här gäller det att vara produktiv. Och eftersom jag nu är nybörjare igen så lär det ta lång tid att överhuvud bli aktiv.

Ha det gott och kram även till kompisen som bidrag med så mycket.
Din vän
Eleonora

Musikanta sa...

eleonora:
Det var inget fel på din fina tavla - härliga färger, lite fantasi där också. Jag får ta itu med målningen nu i höst - den har legat i träda hela våren. Svårt att få tid när jag både har bestämt mig för att promenera och helst spela två timmar varje dag. Sen finns det ju lite att göra hemma också mellan varven...
Jag ska krama Kent från dig.
Varm kram från Ingrid som saknar dig ibland.