tisdag 10 november 2015

1194 Veckans Casimir

Jag har blivit förärad två fåglar av mitt barnbarn Casimir, 8 år, som jag gärna vill dela med mig till mina bloggvänner. Han har ritat fåglarna på fri hand. Först en minimalistisk hackspett.
Det är förmodligen den hackspetten som brukar sitta i eken utanför fönstret hemma i Mälarhöjden  som Casimir har ritat av. (Bilderna går att klicka större.)

Sen kommer en fågel som ser ut som om den vore svensk, men som säkert bor någon annanstans i världen. Det verkar vara en insektsätande fågel av näbben att döma.
Karin på Åland gissar på en talgoxe och jag tycker också att fågeln påminner om den.

Uppdatering:
Kerstin på Öland  har kommit med svaret på vad det är för fågel. Det är en KUNGSFISKARE. Tyvärr finns inte den blågröna färgen som vingarna borde haft bland Casimirs färgpennor, annars hade han säkert använt denna. 

25 kommentarer:

Annika sa...

Måste säga att Casmir är otrolig. SÅ duktig på att teckna. WOW!
DET har han fått efter dig!
Kramar!!

Annika sa...

Jättefina! De får du rama in och sätta på väggen! Hackspetten påminner lite om skatorna som Maria Öqvist Öhman gör ibland. Har du läst hennes blogg "Jag Blommar"? http://www.jagblommar.se/ Om inte måste du göra det - obändig kreativitet - precis som du och Casimir. Kram!

Pettas sa...

Han har fått till det riktigt bra Casimir. Undrar ändå om inte fågel nummer två ska föreställa en talgoxe? En riktigt svensk talgoxe....

kram

Musikanta sa...

Annika:
Hans mamma är inte så dum hon heller :-). Men han har väl ärvt glädjen över att måla och rita från oss. Han ritar och målar jämt så det är klart att han tränar upp sig. Jag gav väl honom en liten push som fyraåring genom att lära honom rita en igelkott av en halvcirkel som man satte nos, ben och taggar på. Sen dess har han bara ritat och ritat.
Kram från Ingrid

Musikanta sa...

Annika CA:
Jag har redan fullt med inramade målningar - de yngre barnbarnen ska ju också ha sina alster inramade. Men de här fåglarna kommer nog att hänga på någon vägg någonstans hemma.
Tack för bloggtipset. Jag ska gå in och kika. Har det blivit några fler vackra färgläggningar på sistone?
Kram tillbaka

Musikanta sa...

PettasKarin:
Jag gissade först på det men jag tyckte inte huvudet stämde riktigt. Men näbben är väl riktig?
Kram tillbaka från Ingrid

Vi i Kasperian sa...

Den andra fågeln är i den lyckliga omständigheten att inte behöva bestämma sig. :) Talgoxe eller blåmes som fångar insekter eller typ kolibri som suger nektar med sin långa näbb. :D
Vore intressant att se vad fine Casimir skulle åstadkomma med vattenfärg. :)
Berit E

Bloggblad sa...

Helt klart en talang även på det området!

Gunnel sa...

Det kanske är en blåmes med tanke å färgen? Fast då stämmer väl knappast näbben in. Vi får nog leta vidare i fågelböckerna. Ha det gott.

Musikanta sa...

Berit:
Det blir nog akryl i så fall nästa gång. Är själv dålig på akvarell. Den unge herrn själv kanske har svar på vilken fågel det rör sig om. Ska fråga honom nästa vecka när jag åker upp till Mälarhöjden och hälsar på.
Ingrid

Musikanta sa...

Bloggblad:
Ja, han är lite speciell, Casimir. En estet helt visst som är glad över färger och musik. Han är extra förtjust i fåglar, drakar och skelett, som han ritar med stor noggrannhet och detaljrikedom.

Musikanta sa...

Bloggblad:
Jag glömde hans faiblesse för fladdermöss och ugglor, fast de är ju fåglar också förstås.

Musikanta sa...

Gunnel:
Som sagt, jag får fråga honom vilken fågel han har tänkt sig när jag åker upp och hälsar på nästa vecka. Iofs finns det många talgoxar utanför fönstret hemma hos honom.
Kram tillbaka från Ingrid

Gerd ♥ sa...

Ett fantastiskt skickligt barnbarn till att teckna och måla! Han har säkert ärvt din konstnärlighet. Vad kul!
Ha det gott, kram, Gerd ♥ Ljus och Kärlek ♥

Musikanta sa...

Gerd:
Så tränar han ju jämt också. Jag tror inte så mycket på arv - mer så om man tidigt visar barnet hur man kan göra enkla teckningar eller t.ex. be dem rita av något. Det kan vara vad som helst, ett äpple eller ett djur eller en blomvas. Roligt är det att det finns många appar nu som har tips hur man ritar och målar olika djur med enkla figurer som cirklar och kvadrater. Viktigt är att en vuxen sitter med och ritar och målar också.
Ljus och kärlek tillbaka från
Ingrid

Karin sa...

Den där hackspetten är ju helt suverän! vad spännande att få följa hans teckningar vartefter! Och det är nog precis som du skriver i en kommentarkommentar att det bästa tricket är att hålla på. Och gärna tillsammans med någon vuxen som också tycker att det är kul.

Veiken sa...

Otroligt vilken talanng det bor i Casimir! Jag satsar på en blåmes på den andra bilden! :) KRamar

Musikanta sa...

Karin:
Ja, vi ska sätta oss och rita när jag kommer upp nästa gång så jag får se hur han gör när han ritar fåglar. Övning ger färdighet som bekant. Lite talang och väldigt mycket övning - det gäller ju allting.

Musikanta sa...

Veiken:
Ja, Casimir har faktiskt ett ovanligt bildminne. Han kan rita av någonting nästan korrekt som han har sett för flera dagar sedan. När han var ett och ett halvt år och inte kunde prata skrek han och gestikulerade när vi gick förbi nedgången till tunnelbanan på Centralen i Stockholm, Mirren och jag. Vi missade den eftersom vi pratade så mycket. Han hade varit med och hämtat mig vid bussen ett par gånger tidigare.
Jag ska fråga om det är en fantasifågel eller en riktig när jag kommer upp nästa gång.
Kramar tillbaka

Ölandsvindar sa...

Jättefina teckningar! Den andra ser ut som en kungsfiskare tycker jag.
Kram /Kerstin

Musikanta sa...

Kerstin:
Ja, du som är fågelkännare borde väl veta! Nu har jag googlat och jag håller helt med dig. Han målar ju med färgpennor och den blågröna färgen finns inte bland de pennorna.
Kram från Ingrid

Tove Olberg sa...

Denna Casimir som rymmer så mycket som kommer ut i musik och ritningar ...
Fågeln frihet må lysa över denna unga man!
kram

Ditte sa...

Vilka fina, detaljrika teckningar! Casimir är verkligen duktig på att teckna och det märks tydligt att han har både stor talang och intresse.
Tack för att du delar med dig.
Kram!

Musikanta sa...

Tove:
Denne unge man har en dragning åt det estetiska hållet utan tvekan. Ivrigt påhejade av Mirren och mig :-)!
Kram från Ingrid

Musikanta sa...

Ditte:
Har inte sett din kommentar förrän nu. Intresset är mycket stort och övning ger färdighet som vi skrivit om i senaste lördagsbloggen. Framför allt tycker alla barnen väldigt mycket om att rita och måla. Den äldste ritar något och sen ritar de två andra efter - det är kul att se.
Kram tillbaka från Ingrid