onsdag 25 november 2015

1201 Hos Myrorna i Skärholmen

Bara fem minuters bilresa från Mälarhöjden ligger Skärholmens centrum. Egentligen finns det ingen anledning att åka in till city eftersom det finns nästan allt i Skärholmen. Mirren berättade att Clarissa och hon hade varit i Myrornas butik där för någon vecka sedan och hittat vackra handblåsta glas för en billig penning. Lissan hade också valt två söta velourklänningar som såg ut som nya och som passade perfekt.


Möbler i massor och mängder av tavlor på väggarna. Mycket hötorgskonst men några av dem skulle jag inte ha något emot att ha på väggen. (Bilderna går att klicka större.)

Åsa var hemma med Lissan på torsdagen så hon och jag och Lissan åkte till Skärholmen eftersom jag var väldigt nyfiken på Myrornas butik som jag hade hört så mycket om. Att den var så gigantisk hade jag dock ingen aning om. Jag hade inte sett affären tidigare eftersom jag brukar komma med tunnelbanan när jag är ensam och Myrornas butik ligger bakom kyrkan som jag passerar på framsidan.


En del av Myrornas bibliotek som är lika stort som ett ordinärt mindre landsortsbibliotek.

Jag var inte intresserad av böcker den här gången eftersom jag hade ont om plats i min rullväska. Hade jag vetat då att jag skulle få åka hem med Mirrmaken, som skulle till Öland, på fredagskvällen istället för att åka Swebus på lördagseftermiddagen hade jag nog försett mig med några. (Bra att jag hade betalt avbokningsavgift!) Men det lär bli fler tillfällen. 


En imponerande samling adventsstakar till försäljning. Efter vad jag hört måste allting som säljs fungera. 


Har man brist på julpynt eller en glöggservis är detta ett eldorado.

Vad som förvånade mig också var att det var så snyggt och rent överallt. I vanliga second handaffärer kan det vara lite si och så med detta. Allting var prydligt uppsatt på hyllor och även i klädavdelningen såg ut det ut ungefär som i vilken modebutik som helst. Men allra mest förvånad blev jag när jag kom till ställningen med pälsar. Där trängdes exklusiva minkpälsar för någon tusenlapp med fina persianpälsar med nertzkrage för 5-600 kr. 


Här en bisamjacka för några hundralappar.


Pälsen som är uppsatt längst till vänster är en elegant  minkpäls och på ställningen bakom de andra pälsarna hänger det snygga läderjackor. 

Jag kunde inte se att något var slitet heller. En del verkade helt oanvänt. Men det är definitivt inte inne med päls längre tydligen. Skor, väskor, byxor, kjolar och jackor av skinn går bra att använda fortfarande men har man en päls på sig kan man förvänta sig diverse påhopp från förbipasserande ungdomar, som "mördare" t.ex. vilket min bloggvän, som jag träffade på fredagen, berättade. Jag vet vart jag ska gå i alla fall om jag någon gång skulle få för mig att köpa en elegant päls. 

Clarissa visste var barnkläderna fanns och hittade ytterligare en prinsessklänning för några tior. 


Här står Clarissa med sin fina glitterklänning framför ställningen med pälsar.


Nöjd Clarissa hemma i köket. Klänningen ska hon ha på avslutningen på lördag på Lilla Akademiens lördagsverksamhet. 

Själv köpte jag två tröjor för det facila priset av 230 kr. En av dessa var hemstickad av ren ull - bara garnet till denna kostade väl det tredubbla -  och en var hälften mohaire/ull och hälften annat. Det är inte sista gången jag går till Myrorna i Skärholmen. Nästa gång ska jag ha lite mer tid på mig. En fantastisk presentaffär när det gäller glas, porslin och hushållsredskap också. 


Den hemstickade ylletröjan kostade 145 kr.

15 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

alla stora loppis har rent och snyggt, ofta saker färgsorterat, böckerna i alfabetisk ordning.

husfruns ordskåp och färgpalett sa...

Trevligt reportage med personlig familiär touch! Myrorna och andra secondhand butiker fyller en stor funktion i våra dagar med tanke på återbruk. Att det dessutom ger möjligheter för personer med ekonomi sämre eller ingen ekonomi alls att få kläder på kroppen.

Kram

Gunnel sa...

Det var en ordentligt stor loppis och det såg ut att vara lätt och hitta där. Jag förstår att Clarissa blev nöjd med klänningen. Hon liknar en riktig prinsessa. Kram

Musikanta sa...

Hannele:
Jag förstod det när jag såg butiken. Ska titta extra på böckerna nästa gång jag kommer dit. Mitt bibliotek har har aldrig några böcker inne som jag vill läsa utan jag får ständigt vänta i kö på dem.
Ingrid

Musikanta sa...

Tove:
Tack för rar kommentar (som vanligt). Dels kan man ju köpa saker och kläder billigt och dels vet man att mycket av överskottet skänks av Frälsningsarmén till behövande. Men jag blev förvånad att det fanns så mycket som var snyggt där.
Kram tillbaka från Ingrid

Musikanta sa...

Gunnel:
Ja, det var faktiskt en ny upplevelse att gå där och titta. Några av tavlorna var av hög kvalitet också, men jag behöver inga fler hemma...
Lissan vet precis vad hon vill och klänningarna som hon valt ut var verkligen söta och passade perfekt. Ungar växer ju ur kläder så fort och jag tror att flickor inte sliter lika mycket på sina kläder som pojkar. De här klänningarna såg helt oanvända ut.
Kram till baka från Ingrid

Äventyret framtiden sa...

Så söt Clarissa är! :)
Det är fint att de finns alla secondhandaffärer.
Det är inte alls om har råd att köpa nytt och som kanske helt enkelt inte vill. Det finns ett bra miljötänk i att återanvända och man kan göra riktigt bra fynd. Här hos oss finns Emmaus och som jag går till allra först om jag är ute efter någon jumper eller dylikt.

Kram

Musikanta sa...

PettasKarin:
Våra second handaffärer här i Söderköping är mest fulla av gammalt och slitet och jag upplever dem som ganska skräpiga. Åtminstone vad gäller kläderna. Vet inte om de alltid tvättas heller innan de hängs upp. Så därför var det en överraskning att se Myrornas jättelika affär i Skärholmen där allt var så snyggt, rent och prydligt. Ljust och fint också. Håller med dig om att det är bra att sådana affärer finns. Jag kommer absolut att gå dit igen.
Kram tillbaka från Ingrid

Eleonora sa...

Kul att se på bild allt det du berättade för mig. Å lilla Clarissa är ju hur söt som helst i sin fina sagoklänning. Så stor hon har blivit förresten.

Ja vi får väl göra Skärholmen nästa gång, eller?

Ha nu en god Första Advent kära du och kram till dig och kär make.

Eleonora

Ditte sa...

Vilken trevlig bekantskap detta var! Och du har verkligen berättat så trevligt att jag så småningom kommer at åka dit. Jag har vetat om butiken länge, men nu när jag inte har bil så blir det inte ens besök på IKEA i Skärholmen. Men till myrorna ska jag alltså ta mig. En liten "Myrbutik" har jag i närheten, här på Götgatan och där tittar jag in då och då, men jag har mest lämnat in saker.
Clarissa är så fin och extra fin i sin prinsessklänning.
Roligt att du bor hyfsat när och kan komma upp till barnbarnen lite nu och då.
Kram!

Musikanta sa...

Eleonora:
Clarissa är stora damen nu, hon fyllde fyra i somras. Tiden går så snabbt att man skulle vilja stoppa den.

Det är väl en bra utflykt för oss nästa gång vi ses. Det finns flera trevlig restauranger och caféer där. Och många andra affärer att besöka. En alldeles utmärkt turkisk frisör (snygg också) har jag varit och klippt mig hos några gånger också.

Jag har varit dålig några dar och snorat och hostat och haft feber men idag känner jag mig bättre. Kanske det blir adventsmarknad i Söderköping i morgon. Stan är ju så liten så det är ju massor av folk man känner så man kan få en extra pratstund också. Stor adventskram till dig från vännen Ingrid

Musikanta sa...

Ditte:
Ja, Myrorna var verkligen en överraskning. Det är ju enkelt att ta sig dit med T-banan. Stationen ligger nästan vid entrén till gallerian. Men, som sagt, jag upptäckte inte butiken eftersom den ligger bakom kyrkan vid torget.

Clarissa var nöjd med sin klänning som du såg, den ska hon ha på sig i morgon när det är avslutning på Lilla Akademiens lördagsverksamhet som innefattar dans, bild och musik.

Det tar inte så lång tid med bussen som väl är, bara drygt två timmar. Och jag har alltid en bok med mig som jag läser i. Sen är det ju en halvtimme med T-banan innan jag är framme och tio minuters väg därifrån innan jag är framme. Har jag tur kan Mirren hämta mig vid T-banan också. Det är klart att det hade varit roligt att ha barnbarnen ännu närmare.
Kram tillbaka

kariogjon sa...

Sånn en skjønn og stolt liten jente som har fått ny/brukt kjole. Flott å lære ungene at det går fint å handle på second hand. Fortsatt god helg! Kari

Musikanta sa...

Kari:
Förr i världen ärvde ju syskonen alltid kläder. Det är ju ingen större skillnad på att köpa begagnat i stället, tycker jag. Sådana här festklänningar har naturligtvis inte använts särskilt mycket och de går fort att växa ur. Värre är det med pojkkläder - de slits ju på ett helt annat sätt.
Kram och ha en fortsatt skön första advent önskar Ingrid

Krönikören sa...

Men jösses vad stort det är! Dit måste jag åka. Men absolut inte för att köpa päls ;)