lördag 12 december 2015

1209 Lördagstema - En salig blandning

Rubriken på veckans lördagstema är EN SALIG BLANDNING. Det är Annas andra lördagstema för december. De övriga liksom övriga bloggare hittar man på bloggens högra sida. HeLena kommer att vara dirigent för temat i januari och Tove i februari. Och Birgitta Malmstedt har just anmält att hon tar marstemat. April och maj är kvar för den som känner sig hugad.

Min egen blogg är en salig blandning av olika saker. Det finns inte någon som helst röd tråd i mina inlägg under årens lopp. Många andra bloggar som jag läser håller sig ofta inom vissa ramar. Det finns matbloggar, inredningsbloggar, resebloggar, bokbloggar, fotobloggar, livsstilsbloggar och många andra med ett visst genomgående tema.

Den här teckningen ritade Casimir för fyra år sen. Det är ungefär så jag känner mig när det gäller bloggen  - den röda tråden glider undan. (Bilden föreställer en boxare som tränar på en boxboll fick jag veta av Casimir. Bilderna går att klicka större som vanligt.)

En del recept har jag också haft med i bloggen, men de är inte många eftersom jag inte gillar att laga mat. Tyvärr tycker jag om att äta, vilket visar sig när jag bläddrar igenom mina inlägg genom åren som hastigast. Jag har definitivt växt på bredden sedan jag började blogga år 2007.


Det här receptet på den franska morotssalladen. Enkel och god.

Musiken utgör en stor del av mitt liv, som mina bloggvänner vet vid det här laget. Många inlägg tidigare har handlat om mitt liv som kantor. Numera spelar jag inte så mycket i kyrkan som tidigare, men under julhelgen spelar jag både på midnattsmässan i Mogata kyrka och på julottan i Rönö kyrka på Vikbolandet. Förhoppningsvis är de stulna men återfunna träskulpturerna fastsatta på altartavlan igen. 


Altartavlan i Rönö kyrka innan träskulpturerna bröts loss och stals. 

Några resor för några år sen till franska Rivieran har jag berättat om också. Framför allt är det Menton som jag besökte med min familj när jag var ung som står mig närmast. Här är minnen från denna resa.  


Menton i egenhändig akryltappning.

När jag hade bloggat i fyra-fem år fick jag för mig att samla på gamla veckotidningar. Med baktanke på bloggen förstås. I början köpte jag lite vad som helst som var gammalt men på senare år har jag bara försökt få tag på Bonniers Veckotidning. Dels för det kulturella innehållet och annonserna och dels för de fantastiska omslagssidorna i färg av tidens kända konstnärer och illustratörer. 


Omslag till Bonniers Veckotidning nr 35 1924 av A. Ohlsson.

Det varav hjärtat är fullt talar munnen, säger det gamla ordspråket. Och de yngsta barnbarnen har fått mycket plats i bloggen. Det händer så mycket när jag hälsar på dem i Stockholm, framför allt nu när båda pojkarna går på Lilla Akademiens musikskola. Det är många konserter som jag har fått vara med på, den här till exempel.

Många promenader i Mogata, Söderköping och Norrköping har blivit dokumenterade i bloggen. Rätt kul att ha bilder på eftersom man just nu bygger om industrilandskapet i Norrköping en hel del. 


Till höger om Strykjärnet, som den vackra industribyggnaden kallas, byggs det moderna fyravåningshus med utsikt över vattnet. De smälter förvånansvärt väl in i omgivningen.

Många veckor på om somrarna har vi tillbringat, Kent och jag, tillsammans med barnbarnen i Mirrfamiljens sommarhus på Öland. I somras var det en hisnande upplevelse när vi gjorde utflykt till Byrums Raukar. Naturligtvis har jag dokumenterat detta på bloggen. En bild av utsikten från sommarhusets vardagsrum får avsluta denna saliga blandning av inlägg på min blogg. 

29 kommentarer:

Karin sa...

Ja, vilken salig blandning! Jag får ibland frågan vad jag har för slags blogg och i början var jag svarslös. Det var ju – tja, typ... sånt som jag gillade. Eller ogillade. Men med tiden har jag förstått att det är en pyttipanna-blogg. Eller som din, en salig-blandning-blogg!

PS. Mentontavlan är underbar!

Pettas sa...

En salig blandning-blogg är alltid intressant och rolig att läsa, så tack för att du "pyttipannar" som du gör Ingrid! :)
Uppriktigt sagt så har jag inte tänkt på vilken slags blogg jag själv har men inser att den också är salig blandning. Undrar om vi inte har det allihopa, vi som temabloggar.

Ja, jag håller med, Mentontavlan är fin, jättefin!

kram

Musikanta sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Musikanta sa...

Karin:
Kanske vi ska hitta på något namn till våra bloggar? Allmänblogg? Vardagsblogg? Fast då kan vi ju inte skriva vad vi gör på lör- och söndagar. Pytti-panna-blogg är inte så dumt namn. Då måste ju folk förstå direkt vad vi menar.
Tack för snäll kommentar om min tavla - jag ska kanske börja måla igen. Det har varit lite si och så med motivationen på sistone.
Ha en skön helg önskar
Ingrid

Musikanta sa...

PettasKarin:
Det stämmer nog det du säger att vi lördagsbloggare har en salig blandning när det gäller våra inlägg. Jag skriver lite om vad som faller mig in - om det som händer i min tillvaro. Och om barnbarnen förstås. Det var kul att skumma igenom inläggen under åren när jag letade efter några länkar till tidigare inlägg som kunde passa. Fantastiskt att barnen har växt så mycket sen jag började blogga! Det är bara jag som stannat i åldern men tyvärr inte i växten, som jag skrev i inlägget.
Jag önskar dig en skön 3:e Adventshelg.
Kram tillbaka från Ingrid

Bloggblad sa...

Jag har aldrig gillat det där med tema, reagerade redan när det blev poppis i skolan med temaveckor. Man hinner ju kräks på temat innan man målat, sjungit, läst, räknat och spelat teater om samma grej under en vecka.

Livet är ju inte i temaform, som väl är. IRL blandas allt huller om buller, även om ens intressen går som en röd tråd, men frivillig, genom livet och bliggen.

kariogjon sa...

Ja det hjertet er fullt av....Barnebarn blir ofte benyttet i mine bloggeinnlegg også. Og for meg er det heller ikke viktig å ha en emneblogg. Bloggen er mer som en dagbok, reisebrev i mellom. Du får ha en velsignet adventstid. Hilsen Kari

Ditte sa...

Vad roligt att läsa om denna saliga blandning. Tack för detta! Jag har ju inte följt dig så länge med vet att musiken är viktig i ditt liv och likaså barnbarnen och resor.
Just i Menton har jag varit i olika omgångar och roligt att läsa om att du också varit där.
Min svärmor bor i Norrköping så husen där är välbekanta för mig.
Jag tycker det är roligt med variation på bloggarna likväl som jag också gärna läser resebloggar och annat .
Roligt att få höra om dina veckotidningar och det intresset.
Så visst är det fint med blandningar och givande för oss läsare.
Kram!

olgakatt sa...

Det är ju variationen som gör det roligt att läsa olika bloggar. Sen märker man ju så småningom om en viss författare har specialintressen. Man lär sig också en hel del av varandra, det tycker jag är kul.
Jag kan konstatera att jag mest gillar dina målningar med hus! Jag har nog en svaghet just för hus på målningar, har faktiskt flera stycken utan att jag reflekterat särskilt över det förut.

Veiken sa...

Jag tillhör väl också den spretiga sorten och det gillar jag! Det är både roligt och nyttigt att läsa om olika saker! :) Kram

Musikanta sa...

Bloggblad:
Intressant kommentar - jag har inte tänkt på det men det stämmer ju. Sen är det ju så mycket annat som man måste avstå från om man strikt ska hålla sig till ett tema. Min blogg var ju tänkt som en sorts dokumentation eller dagbok från början men det har ju farit iväg åt alla håll sen jag började med den. Och jag, och uppenbarligen en del av mina bloggvänner också, trivs med det.

Musikanta sa...

Kari:
Jag har ju sett av ditt senaste inlägg i Fototriss att dina barnbarn har en stor plats i ditt hjärta. Helt underbara bilder! Det är roligt att inte föräldrarna har något emot att jag lägger ut bilder på bloggen - kul att kunna följa barnbarnen i sin utveckling här på bloggen. Jag ser ju hur de har växt sedan jag började blogga 2007! Och hur mycket de har lärt sig och varit med om.
Jag önskar dig en välsignad adventstid också!
Kram från Ingrid

Musikanta sa...

Ditte:
Vi måste träffas någon gång när du är nere och hälsar på din svärmor. Vi är ju inne i Norrköping varje vecka. Ta en fika på stan och prata. Vi har ju mycket gemensamt.

Naturligtvis är det roligt att läsa t.ex. andras bokbloggar, där jag alltid får tips om böcker men själv har jag bara haft en enda temablogg under några veckor - Banta med Musikanta :-). Men det blev alldeles för jobbigt att ha två bloggar på gång och det blev inte heller den respons som jag hade trott. Så jag återgick snart till denna min enda. Den tar nog med tid!
Kram tillbaka från Ingrid

Musikanta sa...

Olgakatt:
Roligt att du gillar mina hus. Jag tyckte det var kul att experimentera med färger av olika valörer på samma färgton. Har en på gång sedan länge som jag kanske målar färdigt rätt var det är. Motivationen att måla går i vågor - den har varit låg en tid kanske beroende på att det blir mörkt så fort. Sen har det ju varit mycket med kören nu i december.
Håller absolut med dig om att det är roligare att läsa "pytt-i-panna"-bloggar som Karin på Åland har döpt dem till. Och visst lär man sig väldigt mycket. Vår vän Karin är en fena på att informera oss om alla möjliga saker här i världen som jag inte hade någon aning om tidigare.
Ingrid

Musikanta sa...

Veiken:
Håller absolut med dig. Som jag skrev till Olgakatt, man lär sig mycket genom att läsa andras bloggar. I synnerhet "spretiga" sådana som du säger :-)!
Kram tillbaka från Ingrid

TantGlad sa...

Här va det en salig blandning. Men det är väl så livet är.
Det finns många olika bloggar . Tur är det. Det finns nåt för alla.
Själv vill jag inte hamna i nåt sorts fack. Min blogg ska vara varierande med allt vad livet innehåller. Bloggen ska vara lika levande som jag själv

Ha nu en GLAD LUCIA.

Anki sa...

Gillar din saliga blandning! Jag har ju också en blogg som kan handla om både det ena och det andra... känns bäst så, tycker jag :)
Är så imponerad av dina konstnärliga alster... som den här från Menton... wow... suveränt!
Ha det gott!
Kram

Musikanta sa...

TantGlad:
Det var en fin definition av bloggandet du gav. En spegel av själva livet. Så är det åtminstone för mig.
Kram från Ingrid som också önskar dig en glad Lucia.

Musikanta sa...

Anki:
Tack för din rara kommentar - jag får väl sätta igång och måla igen efter alla snälla kommentarer om min tavla. Det har varit lite dåligt med det på sistone - har inte haft någon inspiration. Men om man sätter sig till så brukar den komma...
Din blogg är så fin framför allt har du alltid så underbara bilder! Jag njuter alltid av dem.
Kram tillbaka från Ingrid

englundskan sa...

Idag blir det fransk morotssallad till middagen. Tack för det receptet

Musikanta sa...

englundskan:
Kul att jag kunde bidra med något i er vardagsmeny!
Ingrid

Ölandsvindar sa...

Mitt tema är nog norra Öland i stort och smått. Jag gör väl en och annan avvikelse ibland men de är knappast värda att nämnas. Just nu är det ju högsäsong för återblickar och jag går igenom årets foton ibland när jag får en stund över. Några tusen går att radera bort, sörjda och saknade av ingen.
Kram /Kerstin

Gunnel sa...

Jag gillar bloggar som består av en salig blandning. Inne hos dig blir man alltid överraskad. Du har så mycket att berätta och visa bilder av. Kram

Anna/notonmusic sa...

Härlig bild av Casimir! Och härlig tolkning av dig :-) Det där med röd tråd känner jag igen, att den liksom glider undan för det man i stunden helt enkelt får lust att skriva om. Pytt-i-panna-bloggarna ansluter jag mig till direkt! Ha en fin vecka!

Musikanta sa...

Kerstin:
Jag är så glad att du skriver om det vackra Öland och lägger ut så fina bilder, som ju kommer till användning ibland :-). Nu har jag inte målat på länge, det blir mörkt så fort och jag har inte samma inspiration som tidigare. Det blir bättre framåt våren förhoppningsvis.
Kram från Ingrid

Musikanta sa...

Gunnel:
Samma får jag säga om din blogg - att man aldrig vet vad man kan hitta för roligt och intressant där när man kikar in. Ibland har du ju så många kommentatorer så att jag bara suckar och avstår från att kommentera...
Kram tillbaka

Musikanta sa...

Anna:
De flesta av mina bloggvänner är "pytt-i-panna"bloggare och det tycker jag också är kul. Man lär känna sina bloggvänner lite bättre när de skriver om sitt vardagsliv och om händelser som de upplevt och kanske om barn och barnbarn. När jag träffade Eleonora första gången var det som om vi känt varandra hela livet.
Imorgon åker jag till Stockholm för att vara med på julkonsert med Stockholms Gosskör. Casimir sjunger i preparandkören. Det ser jag verkligen fram emot.

Tove Olberg sa...

En salig blandning på bloggen, min egen och andras är helt min röda tråd!
Så tjorvar den sig - tråden alltså - och då händer det ju också något ....
Din blogg har jag nu följt sedan mer eller mindre sedan mars 2014 ..och salig blir jag här och där i inläggen :-)Som tidigare sagt här ovan så lär en sig saker på bloggar - läsa andras bloggar är halva mitt eget skriv.
Bloggkram av röda trådar, veckotidningar mm.

Musikanta sa...

Tove:
Så roligt att du inte har tröttnat på min blogg. Håller med dig om att man lär sig mycket av att läsa andras bloggar. Tips på allt möjligt får man också titt som tätt.
Varm bloggkram tillbaka från Ingrid