måndag 26 juni 2017

1440 Gems weekly photochallenge BAD

Den här veckan tycker Sanna, att vi ska skriva om och illustrera ordet BAD med foton. Det får bli några bilder från mitt fotoarkiv 2015 med barnbarnen, eftersom varken min egen badsäsong eller deras kommit igång än. För mig brukar badsäsongen inskränka sig till ett eller två utomhusbad. För barnbarnen blir det desto fler.


Barnbarnen leker i det långgrunda vattnet. Caspar, Lissan och Casimir. Fotot är också från sommaren 2015. (Bilderna går att klicka större.)

Den första bilden är från yngsta dotterns sommarställe, som såldes förra året. Det är roligt att ha bilder kvar från denna underbart vackra plats på norra Öland. Stranden, som ligger 50 meter från huset ägdes av bonden som var närmaste granne till familjen. Ingen annan hittade dit under de år som familjen bodde där utom en och annan fågelskådare. Därför kunde barnen bada utan baddräkter om de hade lust.


Utflykt till Byrums raukar sommaren 2015.

Vi gjorde några utflykter till Byrums raukar när Kent och jag var och hälsade på. Det har jag har berättat om här.  Här kom dock barnens baddräkter på. För mig är minnena därifrån förknippade med mycken oro eftersom barnen klättrade vilt hit och dit och upp på de högsta raukarna. Jag känner fortfarande hur det ilar i benen på mig när jag tittar på bilderna därifrån. Mirren lugnade mig dock med att de aldrig fallit och gjort sig illa tidigare och att barn i allmänhet har väldigt bra balanssinne. Förhoppningsvis dröjer det länge innan barnbarnen kommer dit igen.


Casimir simmar i poolen hos äldsta dottern i Tullinge på 18-åriga barnbarnet Johans födelsedagskalas. Bilden från 2015.

24 kommentarer:

Violen sa...

Barnbarnen ser ut att gilla vatten och bad! Härliga sommarbilder! Just nu ser badsäsongen ut att vara långt borta! Bra att ha ett arkiv att förlita sig på!
Ha en fin v kommande vecka!

Klimakteriehäxan sa...

Jag älskar att bada i sommarsjö och -hav! Har varit i tre gånger hittills i år. Det är lite.

Byblixtra sa...

Bilden från Byrum raukar är en fin sommarbild. Den blåa himlen, blåa vattnet med grön växlighet vid strandkanten, barnens färgglada badkläder, barnens rörelser och placering i bilden, samt ön i horisonten. Utan den hade bilden blivit "plattare". Bra taget foto!

Musikanta sa...

Violen:
Det blir inte så mycket badbilder från egna utomhusbad nu för tiden. Det får vara ganska varmt i vattnet om jag ska hoppa i.
Önskar dig också en fin kommande vecka!
Kram Ingrid

Musikanta sa...

Aina:
Jag vet många, till och med i min egen ålder, som älskar att bada i sjön eller i havet. En som faktiskt börjar redan när isen gått upp. Starkt att redan ha varit i tre gånger i år. Det måste ha varit ganska kallt...
Ingrid

Musikanta sa...

Byblixtra:
Tack för din rara kommentar om mitt foto. Men för mig är det inte särskilt viktigt att själva bilden blir bra - det är innehållet i fotot som jag är mest intresserad av. Och de minnen bilderna väcker.

Jag trodde inte heller att det här temat var någon sorts tävling i att ta så bra bilder som möjligt. Men jag har ju sett på kommentarerna att man värderar bilderna ur olika synpunkter och ofta talar om vilken man tycker bäst om. Som sagt, jag bryr mig inte det minsta om kvaliteten på själva fotot - mycket beror ju på hur dyr kamera och hur dyra objektiv man har.

Jag får nog avstå från temat i framtiden.
Kram

Beppan sa...

Sommar, sol och badande barn - precis som det ska vara...

Anna/notonmusic sa...

Våra barn kom ganska snart underfund om att det var olika "oros-regler" hos föräldrar/farföräldrar. Just klättring och balansakter löste ut larmet hos farmor o farfar medans att äta karamellströssel o dyl var tillåtet hos dem, men löste ut larmet hos oss föräldrar om de gjorde det på hemmaplan. Vad tråkigt att Mirren m familj har sålt det fantastiska stället på Öland! Jag minns många härliga sommarbilder därifrån som du delat med dig av! Ha en fin sommardag Ingrid! Kram

Musikanta sa...

Beppan:
Ja, visst är det härligt!
Kram

Tove Olberg sa...

Barnbarnsminnen på vackra platser i hav och annat är så goa så!
Aningar av oro hör till livet när det gäller barn och barnbarn. Min Poppe, nu snart 11 år spelade ishockey några säsonger och fy fy för det, andan i halsen om jag var med.
Lugnare med golf då :-
Kram

Musikanta sa...

Anna:
Ja, jag sörjer ibland över att jag aldrig får åka dit mer. Men det var långt för familjen att åka från Stockholm med tre barn varje sommar. Man kan ju inte åka hem heller om det skulle bli dåligt väder en längre tid.

Huset ligger också väldigt isolerat med ett par kilometer till grannar som eventuellt kunde ha barn som barnbarnen kunde leka med. Det blev mycket bilåkande till olika barnaktiviteter med långa bilköer som följd ibland. När barnen blir större räcker det ju inte med att det är vackert och att stranden ligger nära - de vill ha kompisar också.

Sen var det ju oerhört långgrunt också - toppen när barnen var riktigt små. Var sak har sin tid, det är bara att acceptera även för en mormor...
Du kan ju gå in och titta på uppdateringen på mitt förra inlägg om raukarna så kanske du förstår varför jag var så nervös :-). Här: http://musikanta.blogspot.se/2015/08/1147-byrums-raukar.html
Kram från Ingrid

Anneri sa...

Ja hu så nervös jag skulle ha blivit om jag haft klättrande barn med vi Byrums raukar!
Härliga badfoton! Vi får väl hoppas att sommaren här utvecklas till lite mer badvänlig också ;)

Gunnel sa...

Någon badsäsong är det då rakt inte här heller. För mig är det sällan badsäsong om jag ska vara ärlig. Vattnet måste var ljummet om jag ska våga doppa mig. Får nog erkänna att jag är en badkruka. Kram

Musikanta sa...

Tove:
Jätteglad att barnbarnen inte varken spelar ishockey eller rider! Att sjunga i gosskören och spela kyrkorgel och oboe och gitarr är inte så skrämmande för mormor :-).
Men lilla Lissan bröt armen på två ställen häromsistens när hon hoppade studsmatta, så man vet ju aldrig...
Det är underbart att ta fram sina gamla foton och minnas alla härliga somrar!
Kram tillbaka

Musikanta sa...

Anneri:
Skönt att känna att jag inte är ensam om att vara orolig när barnbarnen klättrar i raukarna. Jag känner att det ilar i benen bara jag TÄNKER på det!
För barnen spelar det inte så stor roll om det är badväder - de badar ändå. Men lite varmare kan det ju bli förstås!
Kram

Musikanta sa...

Gunnel:
Jag är inte precis någon badkruka, men jag har ingen större lust att åka ut i skärgården bara för att doppa mig i iskallt vatten, som det är för det mesta. Jag är inte heller intresserad av att åka till varmare länder bara för att sola och bada. men det är väl åldern förstås :-)...
Kram tillbaka

amo sin blogg sa...

Ååå, så herleg for barneborna å få bade.
Det er sommarlivet det ;)

Helén sa...

Så härliga badbilder och jag längtar verkligen till norra Öland när jag ser bilderna och läser din text. Raukarna i Byerum har vi besökt många gånger och vi var nog rätt små första gången. Jag minns aldrig att mina föräldrar var oroliga men det hade jag säkert inte märkt som barn ändå :). Vi badade också vid raukarna ibland, det jag minns därifrån är det härligt mjuka sjögräset på klipporna under vattnet.

Musikanta sa...

amo sin blogg:
Absolut!!! :-)
Kram

Musikanta sa...

Helén:
Jag var hela tiden orolig att något barn skulle ramla ner och slå ihjäl sig så jag kunde inte njuta så mycket som jag borde av den fantastiskt vackra utsikten. Men det blev några fina foton i alla fall. Kul att du fick så fina minnesbilder av inlägget på bloggen!
Kram

Eva Trillian sa...

Det är ju så att man blir lite badsugen av dina bilder! Så fräscht och skönt det ser ut!

Musikanta sa...

Eva:
Hej Eva! Kul att se dig här i kommentarsfältet igen! Jag blir nästan (men bara nästan) badsugen av bilderna. Än så länge är vädret inte sådant att man längtar att doppa sig i sjön eller havet :-).
Kram

Gemsofmylife sa...

Blir så glad av dina bad bilder längtar till vi kan bada här i Stockholm för just nu är det bara regnigt och kallt burr..
Tack för att du är med och tack för länken
Kram

Musikanta sa...

Sanna:
tack för rar kommentar. Här är precis lika kallt och ruggigt. Regnat gjorde det igår hela dagen men idag har det i alla fall varit uppehåll.
Kram tillbaka