lördag 2 september 2017

1464 Pengar att spara

Eftersom jag är medlem i Stora Varuhusets kundklubb får jag då och då mejl om diverse erbjudande. Idag fanns där bland annat en hårborste och en ryggsäck. En ny hårborste kunde ju vara bra och en ny ryggsäck, eftersom min gamla börjar bli sliten.

En liten hund i trä fanns också med bland erbjudandena. Eller rättare sagt en STOR trähund. Hårborsten kostade 689 kr, men så var den också försedd med korkhandtag.


Hårborste med korkhandtag för 689 kr. 

Visst var den tjusig, den här ryggsäcken, men 4399 kr kanske är lite väl mycket för min kassa. Färgen är väl inte heller den allra bästa om man, som jag, använder ryggsäcken i ur och skur och ställer ifrån mig den lite överallt.


Det fanns ett ytterfack i väskan med efter vad jag kunde se inte något innerfack.

Inte för att jag själv behöver en dragleksak just nu, men rätt vad det är är det kanske någon i släkten som får tillökning och då är ju en trähund en utmärkt present. Den här trähunden för 899 kr annonseras som STOR men jag undrar om det ändå inte finns de som är något mindre och billigare.


Håller med om att den är STOR eftersom jag såg den tillsammans med en liten som bara räckte upp till undersidan av kroppen. 

Eftersom jag var nyfiken på om det skulle finnas billigare alternativ googlade jag på hårborste, ryggsäck och dragleksak. Det fanns det. Bra med nätet!

Den här hårborsten kan man få för 19.90 Men så har den förstås inte något handtag i kork.

Den här lilla ärtiga ryggsäcken skulle jag gott kunna tänka mig. Den hade innerfack också. Inte så billig - 549 kr. Men jag skulle i alla fall spara 3850 kr.
Det är klart, det är inte TAXEN, men jycken är charmig och den kan också vifta med svansen. Kostar 129 kr. 

14 kommentarer:

Gerd ♥ sa...

Ja, jösses vad de lurar en. Det står "upp till" 70 % och liknande och dessutom, utgångspriset döljes ganska nogsamt.
Nä, en får vara vaksam.
Trevlig lördag, kram!

Veiken sa...

Du milde vilka priser. Den "äkta" taxen från Brio kan bli din för 149:- En aning skillnad på 899 :- Ha det gott!

Du kan ju kolla
http://www.shopping4net.se/Leksaker/Leksaker/Babylek/Dragleksaker/Tax.htm

Ingrid sa...

Det gäller verkligen att se upp med erbjudandena så att det verkligen är till fördel och att man inte blir lurad.
Jag minns en gång i min ICA-butik när det var extrapris på en storförpackning av ett tvättmedel och givetvis gick jag på det. Men då kom butiksägaren, som var en god vän, glidande upp bakom mig och viskade "det blir billigare om du köper två små" den här gången. Lur, lur, lur! Klart jag trodde att den stora förpackningen till extrapris var ett bra köp. Inte tänkte jag på att kolla priset på den mindre.
Kram, Ingrid

Musikanta sa...

Gerd:
Jag vet inte om det är lurendrejeri - kanske den här rosa ryggsäcken är av ett särskilt märke som man måste ha om man ska vara inne. Men för oss vanliga människor ser den ju ut som vilken liten vanlig ryggsäck som helst, med undantag av att den är rosa. När det gäller hårborsten är jag dock inte så säker på att den borstar bättre än den för 19.90.
Önskar dig en skön fortsättning på helgen!
Kram tillbaka

Musikanta sa...

Veiken:
Jag har också sett den taxen men den är faktiskt avsevärt mindre än den här. Men jag tycker inte det motiverar det jättehöga priset för det.
Kram

Musikanta sa...

Ingrid:
Det var en ärligt och bra butiksföreståndare. Något i den stilen hände mig när jag (för ett halvsekel sen) var en sådan där hemförsäljare (på fritiden) av kosmetiska produkter. Jag kunde till slut inte stå där och försöka sälja en sminkborttagningskräm för 300 kr när jag vet att det gick att köpa en precis lika bra på apoteket för 30 kr (på den tiden). Så jag slutade med försäljningen.
Kram tillbaka

Fjärde året i Hjo sa...

En sådan där tax hade vi till barnen när de var pyttesmå och finns fortfarande kvar. Stor är den inte och knappast dyr, inte som ditt erbjudande. Hiskliga fynd! Massor av pengar att spara, håller jag med om.

ronny sa...

Riktigt kul inlägg! Lite grävande journalistik, om man säger så. Och inte kan jag skryta med att vara helt prismedveten. Fast lyxvarorna har alltid fått vara för min del. :)

Musikanta sa...

Hans:
Bra att taxen finns kvar. Jag vet att den var mycket uppskattad när mina barn var små. Kanske något för Hjalmar?
Ingrid

Musikanta sa...

Ronny:
Haha, har inte tänkt på det. Jag skulle kanske ha valt ett annat yrke. Nej, märkes- och lyxvaror har jag aldrig varit intresserad av. Utmärkta jeans t.ex. finns att köpa på Lidl (då och då) för 99 kr.
Ingrid

Birgitta Malmstedt sa...

Jag skulle köpa Barnens alfapet till ett barnbarn. Gick in i den lokala bokhandeln och tittade. Där kostade det 450 kr. Då gick jag hem och kollade på Pricerunner och hittade ett exakt likadant för 279 kr på Webhallen. De har butik i Stockholm, så jag kunde beställa ett och hämta ut det i butiken. Jag förstår inte hur vår lokala bokhandel skall klara sig när de har sådana överpriser.
Dina exempel är ju ännu mer hårresande. Begriper inte hur de får något sålt alls!

Gunnel sa...

Jag gillar dina biliga alternativ mycket bättre. Så bra och snygga är inte de dyra att jag valt dem i stället. Många gånger får man ju betala dyrt bara för märket. Kram

Musikanta sa...

Birgitta:
Det gör de inte så lång tid till. Men så länge alla inte har tillgång till datorer så går det väl runt. Själv kollar vi alltid på nätet om vi ska göra någon större investering. Senast har vi köpt ny frys och en kamera på webben. Inte nog med att vi sparade pengar, frysen levererades ända hem till dörren också.
Ingrid

Musikanta sa...

Gunnel:
Nej, jag tror inte att du hade fallit för hårborsten i alla fall :-). Man blir ju inte lyckligare av att ha en dyr märkesväska skulle jag tro. Men för vissa kändisar och kungligheter verkar det vara ett måste. Annars skulle det väl inte finnas sådan dyra saker att köpa.
Kram tillbaka