tisdag 26 september 2017

1474 Utställning på Stinsen - Marianne Larsson

Stinsen - biblioteket i Söderköping - har en fin utställningshall på övervåningen där flera lokala förmågor, även jag, har fått möjlighet att ställa ut. Det är helt gratis och man får hjälp med både affischer, annons och att hänga sina tavlor. Fantastiskt fint av kommunen tycker jag.


Blommor, godis och mineralvatten var på plats men inte konstnären. Kent tog bilden. (Bilderna går att klicka större.)

I lördags var Kent och jag och besökte vernissagen med målarkompisen Marianne Larsson. Hon kallar sig själv naturmålare och är särskilt förtjust i att måla fåglar. Tyvärr var hon inte där när vi kom dit på eftermiddagen så jag kunde inte ta något foto av henne. Det får bli det här som jag tagit vid ett tidigare tillfälle.


Marianne framför några av sina tavlor i Vidarlokalen på Munkbrogatan. 

Fotona gör inte tavlorna full rättvisa eftersom väggarna inte är helt vita som i verkligheten. Här kommer i alla fall några exempel på Mariannes måleri. Tavlorna talar för sig själva.


Tavlorna nedan har typiska Söderköpingsmotiv. Från vänster och ner: 1) Rådhuset 2) Drothemskvartern 3) Capella Ekumenica Överst från höger och ner: 4) Väderkvarnen 5) Brunnskyrkan-


Till sist några små akvareller med björnar. Bilden överst har fått en reflex av lysröret i taket.


Här kan man läsa mer om utställningen. Tyvärr står det inte vilket datum den slutar men den pågår åtminstone ett par veckor till.

Här är ett inlägg från min egen utställning på Stinsen vid den här tiden förra året.
Vernissage på Stinsen.

6 kommentarer:

Tove Olberg sa...

Tjusigt!
Ljuvliga färger!
Kram

Gunnel sa...

Vi har samma på vårt bibliotek och jag tycker det är bra att mindre kända konstnärer uppmärksammas. Det brukar vara ganska många som går runt och tittar på tavlorna här. Jag gillar tavlorna med Söderköpingsnotiv. Kram

Klimakteriehäxan sa...

Så sympatiskt att erbjuda lediga väggar för utställning!

Musikanta sa...

Tove:
Jag ska tala om det för henne nästa gång jag träffar henne! Då blir hon glad.
Kram

Musikanta sa...

Gunnel:
Det är många som gillar motiv från just deras hemort. De flesta av de tavlor som jag sålt har just haft Söderköpingsmotiv eller motiv från vår skärgård.
Kram tillbaka

Musikanta sa...

Aina:
Javisst är det fantastiskt. Dessutom bjuder biblioteket både på affisch och annons! Men jag tror att man prioriterar lokala konstnärer. Kändisar är väl för övrigt kanske inte så intresserade.
Ingrid