tisdag 5 september 2017

1466 Andras vänner

Om man inte gillar deckare men ändå vill läsa en bok som är intressant och spännande är den här romanen av Liane Moriarty perfekt. Jag hade svårt att lägga ifrån mig boken när jag väl hade börjat. Det är samma författare som skrivit Öppnas i händelse av min död som jag också tyckte mycket om. Den här boken är ännu vassare enligt min mening.Bilderna går att klicka större.

Boken är otroligt välskriven och jag ångrar att jag inte läste den på originalspråket. Översättningen är förmodligen utmärkt eftersom jag hade sådant nöje av den, men jag blev nyfiken på vissa svenska ord och vilket engelskt ord författaren själv använt i så fall. Berättelsen är sinnrikt ihoppusslad och det finns massor med mindre detaljer och bipersoner i historien som alla visar sig ha en mening i det långa loppet.

Boken innehåller 460 sidor,  men ingenting är förutsägbart utan upplösningen kommer som en överraskning i de sista kapitlen. Så dem ska man INTE läsa i förväg. Om man läser baksidestexten får man knappast någon aning om hur komplex och fängslande berättelsen är och hur dramatiken ökas kapitel för kapitel. Förstår egentligen inte hur författaren lyckats med att hålla intresset vid liv utan att mattas av i 89 kapitel, visserligen korta, men ändå...


Liane Moriarty är australiensiska, född 1966 och bor i Sydney med sin man och sina två barn. Hennes stora genombrott kom med romanen Öppnas i händelse av min död som sålt i över 2 miljoner exemplar världen över. Den boken är på väg att filmas liksom uppföljaren, Stora små lögner. Mer om henne kan man läsa här.

Uppdatering:
Den engelska titeln är Truly Madly Guilty

10 kommentarer:

Gerd ♥ sa...

Tack för tipset, låter ju väldigt intressant!
Tisdagskram, Gerd

Musikanta sa...

Gerd:
Det är en av de bästa böcker som jag läst på länge!
Kram tillbaka

Birgitta Malmstedt sa...

Tack för tipset.

Musikanta sa...

Birgitta:
Jag tror du kommer att gilla den.
Ingrid

Klimakteriehäxan sa...

Gillade "Öppnas i händelse ..." så den här ska jag också läsa!

Musikanta sa...

Aina:
Den här är ännu bättre, enligt min mening. Ska försöka få tag på den på engelska.
Ingrid

Tove Olberg sa...

Instämmer i sången om hennes förträfflighet att skildra oss människor, våra sätt att vara mot oss själva och varann. Små bagateller och större händelser. Hennes överraskande slut klingar nya insikter. Jag har lyssnat på några av hennes böcker och det är ytterligare en upplevelse om en tycker att inläsarrösten och tonfallet stämmer in.
Trevlig helg och kram

Musikanta sa...

Tove:
Kul att du läst boken och även gillar den. Så är jag inte ensam om att tycka den är bra.
Kram tillbaka

Byblixtra sa...

Jag gillar också Liane Moriarty och har läst "I händelse av min död". Ska bli spännande att läsa nästa bok.

Musikanta sa...

Byblixtra:
Då har du några fina timmar framför dig!
Kram