tisdag 19 september 2017

1471 Gems Weekly Photo Challenge - PLAGG

Ordet som Sanna vill att vi ska illustrera med ett eller flera foton den här veckan är PLAGG. Fler plaggbloggare kan man hitta på hemsidan.

Jag nöjer mig med en enda bild, annars kunde jag nog ha lagt in flera hundra stycken på olika plagg. Det finns väldigt många sådana som jag aldrig använder i mina garderober och klädkammare. Har man flera sådana är det lätt att gömma undan kläder.

De flesta plagg som hänger där oanvända, är sådana som är för små och som jag tror att jag kommer att kunna ha på mig om jag bara går ner så där en tio kg. Ändå har jag gett bort flera sopsäckar med kläder som jag inte kommer i eller kan knäppa igen till Lettland. Jag får ta mig i kragen igen och börja rensa ut och se vilka jag kan skänka bort. Just nu verkar det helt omöjligt att ens gå ner ett enda kilo. Motivationen sviker, det är ju ingen som bryr sig i alla fall. Och jag mår alldeles utmärkt även om jag förmodligen skulle må ännu bättre om jag blev lite smalare.


Helt oanvänd mockapäls som redan var för liten när jag köpte den i en second hand-butik. (Bilden går att klicka större.)

Den här fantastiska oanvända mockapälsen föll jag direkt för i en second hand-butik för ungefär femton år sen. Jag tror jag gav 100 kr för den - som hittat! Felet med den var bara att jag inte kunde knäppa igen den ens då. Men som den optimist jag är skulle det väl inte dröja länge innan jag kunde det om bara jag gick ner några kilo.

Det gjorde jag aldrig - jag tror att pälsen bara är en 38 i storlek och den storleken har jag inte kunnat på trettiofem år. Den är en underbar päls, helt fodrad med mjukt fårskinn och med en krage av äkta bisampäls. Om den dagen kommer när det det eventuellt blir vintagemode igen så kanske lilla Clarissa vill ha den. Det finns inte en fläck på den och ingenting är slitet, som t.ex. knapphålen. Och pälsen är otroligt varm. Jag provade den i morse och då var det tyvärr ett glapp på minst 30 cm mellan knapparna och knapphålsraden. Kanske den i alla fall åker med till Lettland nästa gång - vi får se.

21 kommentarer:

BP sa...

Hahaha! Tycker ditt bidrag till "plagg" fungerar utmärkt som säljannons här i blogglandia. Vem vet en av dina läsare kanske nappar och ger dig mera än en hundring för den;-)

Å du - om du mår bra och trivs så tycker jag att du ska strunta i dina extrakilon. Huvudsaken är att man trivs med sig själv. Det tycker jag iaf!!!

PS. Ett toppen bidrag och en lika roliga story:-) DS.

amo sin blogg sa...

Flott innlegg med fin skinnkåpe.
Kanskje du kan bruke den uten å kneppe knappane ?

Byblixtra sa...

Snygg kappa! Det finns säkert flera som är intresserade av att köpa den.

Musikanta sa...

BP:
Tack för din rara kommentar - den värmer. Jag tror nog att jag skänker den till Lettland - där tror jag inte folk är så oerhört modemedvetna som i det här landet.
Jag har förlikat mig med mina extrakilon utom när jag någon gång står i en provhytt i en affär...
Kram

Musikanta sa...

amo sin blog:
Haha. Då förfryser jag förmodligen magen om det blir väldigt kallt...
Kram

Musikanta sa...

Byblixtra:
Det är känsligt med pälsar - även pälskappor - nu för tiden. Skinnväskor och dito skor går bra men inte pälsar. Fast man tycker ju att om man äter både nöt- och lammkött borde en mockapäls med fårskinnsfoder kunna passera...
Kram

Gunnel sa...

Sådana optimistiska klädköp har jag också gjort....flera gånger. Att man aldrig lär sig! Jag tycker du ska spara den tjusiga kappan till Clarissa. Hon kommer säkert att gilla den. Kram

Musikanta sa...

Gunnel:
Då gör jag det.
Kram

Bevare mig väl sa...

Oj oj oj jaa .... tänka sig att optimismen och i stundenviljan är så framträdande vad gäller plagg och storlekar. Modet är en sak, men det går ju att strunta i, värre då med storleken!
Ja, en har sin storhetstid och gör sina impulsköp :-)
Skönt beskrivet med igenkänningsfaktor och det var tur du valde en bild bara :-)
Kram

Violen sa...

Tråkigt att inte kunna använda ett så fint plagg! En härlig berättelse där jag känner igen mig. När habegäret slår till tror man på guld och gröna skogar men sedan kommer verkligheten smygande. Hoppas du kan göra något med kappan som känns bra!

Musikanta sa...

amo sin blog:
Tyvärr kan jag inte kommentera hos dig så jag får göra det här. Det är skönt att det är modernt med halsduk och mössa men viss fryser tjejerna om benen i de tunna tightsen?
Ingrid

Musikanta sa...

Tove:
Haha. När jag tittar igenom garderoberna så vill jag bara göra som strutsen. Men jag måste försöka rensa. Jag behöver ju åtminstone inte behålla sådant som definitivt inte går om eller jag inte kan komma i.
Kram tillbaka

Musikanta sa...

Violen:
Jag behåller nog den eftersom den är så fin. Jag har två andra kappor som heller inte går att knäppa, så dem ska jag nog skänka bort i alla fall.
Ingrid

Ditte sa...

Vilken fin päls och så varm! Och den lär ju hålla sig om du förvarar den svalt.
Har ett par liknande fårskinnspålsar som är gamla, men de hänger också där. Har dock kunnat använda dem då och då när det varit tillräckligt kallt hemma. Och båda har fårskinn även på kragen. (liksom din men du har annat skinn)

Trevligt att få höra historien om hur pälsen blev din.
Kram!


KajsaLisa sa...

Ha ha,du är inte ensam om att resonera så, sådär brukar jag också säga. Testa blocket för den är ju jättefin.

Anneli - A'la Foto sa...

Ja det där är absolut ett plagg! Jag har lite svårt för pälsen men den är fin!

Musikanta sa...

Ditte:
Ja, den hänger där den hänger ett tag till. Och den har hållit sig lika fin under alla år trots att den har hängt i garderoben. Det är ju ett underbart plagg att ta på dig när det är riktigt kallt!
Kram tillbaka

Musikanta sa...

KajsaLisa:
Ja, det kanske jag kan göra. Tack för tipset!
Kram

Musikanta sa...

Anneli:
Du kanske kan läsa min kommentar till Byblixtra vad gäller pälsar och dess användning. Men jag respekterar din åsikt.
Kram

Susanne ❤️ sa...

Perfekt tolkning och story till ordet PLAGG tack för att du är med och tack för länk
Kram

Musikanta sa...

Sanna:
Tack för rar kommentar.
Kram tillbaka