fredag 9 april 2010

Fredagstema Show and Tell – Naglar

Alla bilderna från nätet

Taina står för fredagstemat i april. Övriga fredagsbloggare finns förhoppningsvis länkade hos henne.

NAGLAR – tja, vad ska man skriva om det när man inga har och aldrig har haft. D.v.s. inga långa, eleganta, rödlackerade sådana i alla fall. Min inställning till dessa skapelser är något ambivalent. Ibland, när naglarna har vuxit någon millimeter ovanför fingertoppen, får jag dock för mig att måla dem.


Nagellack har jag några stycken flaskor inköpta när det var rea på dessa. Helst färger i gammaldags chockrosa ungefär som på bilden ovan. När jag så har lyckats att måla alla – svårt med dem på höger hand – är det dags för torkning.

Efter en evighet tror jag att färgen på alla naglarna har torkat, men det har den inte, utan färgen rynkar sig konstigt när jag råkar nudda naglarna vid något. Då är det bara att ta fram acetonen och ta bort alltihop och göra om the same procedure. För det mesta ger jag upp efter andra gången när samma sak händer.

Och förresten – varför ska vi kvinnor egentligen ha långa naglar när inte karlarna behöver ha det för att vara snygga. Jag tror att det är en rest från den tiden då det ansågs fint att visa sin omgivning att man inte behövde hålla på med hushållsarbete. För hur många handtvättar eller handdiskar eller badande av ungar håller vällackerade naglar för? I mitt fall inte för någon alls innan färgen på naglarna börjar flagna av.

För mig som är musiker är det också helt omöjligt att ha långa naglar eftersom det skulle tillföra ett extra klapper på tangenterna som inte vore önskvärt. Jag brukar ibland tänka när jag ser någon med extra långa och välmanikurerade naglar, att hon (för det är alltid en hon) spelar i alla fall inte något instrument…

Och hur bär man sig åt att byta blöjor på en bebis eller krama sin man om man har naglar som sticker ut en centimeter ovanför fingertopparna?

17 kommentarer:

Bloggblad sa...

Monica på stickebloggen klarar livhanken med centimeterlånga naglar... och kan sticka med dem!

Jag är periodare, målar och sköter ibland och struntar i dem däremellan.

Men du, det finns snabbtorkande överlack! Snustorrt på ca 2 minuter. Pröva!

Taina sa...

Du fick ju till det riktigt bra! Jag kan tänka mig att det blir besvärligt med långa naglar om man spelar ett instrument. Inte trummor då för där kan det ju knappast spela någon roll.

Jag har faktiskt sett män på manikyr på flygplatser! Inte för att de kanske målar sina naglar men de sköter dem ändå. Sedan finns det en del unga killar som faktiskt målar sina naglar...och visst känns det ovant att se det.

Hoppas du får en trevlig helg och mycket sol nu!

Kram

Musikanta sa...

Bloggblad:
Jag har kommit i den åldern att jag inte önskar mer uppmärksamhet på mina händer än absolut nödvändigt. Trots snabbtorkande lack. På gamla rynkiga händer biter inget smink :-(. Så det får räcka med att peta naglarna...

Taina:
Visst finns det män med välmanikurerade naglar - men inte med långa och målade dock. I alla fall inte om de är över 30 och "normala" d.v.s. inte hippies o. dyl.
Ha en trevlig helg själv!
Många kramar/M

Marianne sa...

Jag är just nu inne i en mycket sällsynt långa-naglar-med-nagellack-period : ) Normalt är det kortklippt som gäller här också.

Kram!

Musikanta sa...

Marianne:
Men så spelar du väl inte piano heller :-)...
Stor kram/M

Eleonora sa...

En pianist kan ju inte ha långa naglar ... minns hus spelfröken sa att "det klapprade" mot tangenterna.

Långa naglar trodde jag var ute?
För mig gäller korta, välskötta och lack utan färg.

Om man nu vill ha färgat lack - så finns det alldeles för många att välja bland! Men en bra kvalitet, som torkar snabbt, brukar sitta både länge och bra.

Skön söndag

HeLena sa...

Ser man en man med långa naglar brukar jag alltid kolla vilken hand och är det endast höger hand kan man nästan vara säker på att han är gitarrist. Men annars funkar inga lång naglar då man musicerar...
Naglarna på dina bilder tycker jag är fasansfulla.... urrrrk....

Musikanta sa...

Eleonora:
Jag har tydligen haft otur - eller har jag bara köpt billiga nagellack - eftersom aldrig något sitter mer än några timmar...
Så jag sällar mig till sådana som du som föredrar korta och välskötta naglar utan färgat lack.
Varm kram/M

Musikanta sa...

HeLena:
Jag tänkte faktiskt på det när jag skrev, att gitarrister ofta har långa naglar på sin högerhand. Men det brukar väl inte vara rödlackerade om de är manliga...

Jag undrar också hur någon överhuvudtaget någon kan fungera med sådana naglar, toalettbesök t.ex....

Marianne sa...

Nä, men jag skriver på tangentbordet, och när man ska lägga in en hel bok är det rätt störigt : )

Kram!

Evatina-beth sa...

Jag lyckas inte heller med nagellack. Jag har gett upp sådana projekt. Som sjuksköterska kunde jag ju inte heller gå omkring med långa naglar. Lätt att man river en patient vid bäddning eller annat omhändertagande.

Musikanta sa...

Marianne:
Ja, det är ju i princip samma sak!
Många kramar!

Eva:
Det är ju precis det jag menar - man kan knappast röra vid andra människor utan att göra dem illa om man har långa,vassa naglar. Hu man klarar av att byta blöjor t.ex. är mig en gåta...

Dessutom tycker jag att det är förspilld kvinnokraft - den tid man lägger på att måla naglarna kunde man ägna åt något annat intressant (som t.ex. att läsa andras bloggar :-))

Man kanske skulle starta en fan club på facebook - Motståndare till långa, vassa naglar...
Varm kram/M

Saltistjejen sa...

Haha! jag är sen med mitt tema idag och har just postat just ageltemat...
Hm, håller med dig om att riktigt långa naglar är både opraktiskt och faktiskt inte ens snyggt. De blir så klolika då och det tycker jag är läskigt.
Ang män och vkinnor och det här med att göra sig fin så har det ju faktiskt börjat ändras en del. Vet dock inte ifall det är på gott eller ont. Men många unga killar/män fixar sig ju rätt mycket idag och är mer utseendefixerade än tidigare. Vissa sminkar sig ju och jag vet att en del t o m använder nagellack. Men det senare är nog fortfarande ändå ganska ovanligt. När jag var ung var det ju i stort sett bara "punkare" och "hårdrockare" som faktiskt använde smink och ibland även nagellack. Alltså killar.
Kram!

Musikanta sa...

Saltistjejen:
Man har sina fördomar! Jag tycker att smink ser konstigt ut på en man men inte på en kvinna. Visst är det väl märkligt i detta jämställdhetens tidevarv...

Varför skulle inte männen få unna sig att måla över lite fläckar och skavanker här och där!

Jag vidhåller fortfarande dock att det är väldigt opraktiskt - som du skriver - med långa naglar.

Min äldsta dotter stoltserade med sådana när vi sågs sist, till min stora förvåning, eftersom jag kommer ihåg henne som nagelbitare. När jag kommenterade hennes naglar skrattade hon och sa: "Det förstår du väl mamma, att det är lösnaglar!Dom tar jag bara på mig vid högtidliga tillfällen."
Kramar!!!

Anna, Fair and True sa...

Usch, vad äckligt det är med långa naglar som hon på din första bild! Ja, sista bilden också! Ryser!

Jag har samma problem med att jag ofta får börja från början för att jag kommit åt något. Man tror det är torrt men icke. Brukar råka ut för samma även de få gånger jag gått på riktig manikyr.

Anonym sa...

Jättesnygga naglar! Precis lagom långa och med en läcker färg.

Anonym sa...

Själv har jag 10 cm långa naglar. Har inga problem alls att göra allt som krävs för en dag. Jag kommer inte klippa dom utan låter dom växa i sin takt. Villl du se hur det ser ut så titta på instagram under namnet longestnailofsweden