torsdag 11 november 2010

Mina Damer

Mina Damer blir namnet på den nygamla kören som jag leder. Åtminstone tills vi ses nästa gång om tre veckor. Vi hade många namnförslag på gång bl.a. Gladiolerna, som Karin på Åland hittat på och Mogna Röster på förslag från Bloggblad.

Förra körträffen enades vi om Kantanterna, ett passande namn för ett gäng tanter, varav endast några få platsar under pensionsgränsen. På andra plats kom Aurora och på tredje plats Kördamerna eller Sångfåglarna, jag kommer inte ihåg precis vilket som var trea.

Jag googlade för säkerhets skull de eventuella framtida körnamnen. Kantanterna hette en damkör i Tullinge, Aurora en blandad kör i Umeå och Kördamerna och Sångfåglarna fanns det också körer som hette. Östergökarna, ett annat förslag, visade sig vara en orienteringsklubb någonstans i Östergötland. Även Bloggblads Mogna Röster fanns med på nätet!

Men när Dagsbergs Dragspelsklubb spelade i Ringarum i tisdags var flera damer från min gamla VIS-kör där för att lyssna. När jag satt tillsammans med de forna körsystrarna vid lunchen, jämförde vi vad vi sjöng för sånger i respektive körer numera. Jag upptäckte efter ett tag att jag ideligen återkom till att ”mina damer” i min nuvarande kör sjöng det och det. Och plötsligt slog namnet ner som en klar blixt från himlen. Körnamnet var klart. Mina Damer förstås.

När jag kom hem googlade jag ängsligt på Mina Damer för att se om någon kör hette det – men det fanns ingen till all lycka! Inte ens en sportklubb någonstans…

Så nu har vi patent på det namnet och det är därför detta blogginlägg har kommit till. Ingen kör med självaktning kan kalla sig Mina Damer i framtiden förutom vi, eftersom vi numera finns på nätet. Men kanske någon manskör drar till med Mina Herrar någon gång – det vore kul!

Men, som sagt, namnet är inte spikat och kan ändras sedan mina körsystrar sovit på körnamnsförslaget till nästa körövning. Då ska vi träffas här hemma hos mig för att träna på ett program som vi ska framföra på Aktiva Seniorers julfest i Norrköping den 12 december. Till dess är det Mina Damer som gäller…

Här är mina damer i Mina Damer.  Några fattas som vanligt.

11 kommentarer:

Pettas sa...

Så kul; tänk att vi var två med förslaget Gladiolerna! Men Damerna är ju bra, rätt och slätt, rakt på sak.

kram

Musikanta sa...

Karin:
FÖRLÅT! Det VAR ju du som kom med förslaget Gladiolerna och inte Missen. Jag kollade nyss. Så bra att du påpekade det så jag kan länka om!
Många kramar!

Musikanta sa...

Karin:
Allt i sin ordning nu :-). Ser fram emot fredagstemat så småningom.
Kram!

Miss Gillette sa...

Bra namn! Stilfullt men inte trist. Om du lägger upp nåt ni framför på DuTub, lova då att tala om det här!

Musikanta sa...

Miss gillette:
Jag vet inte hur man gör när man lägger upp något på Dutub - hur gör man? Skulle vara kul!
Är körnamnet sanktionerat av dig måste det vara väldigt bra, haha.

Jag tycker också att det är lite lagom, inte för pretentiöst och inte för larvigt.Det fann t.o.m. nåd inför Mirren.

Bloggblad sa...

Bra namn! Lätt att presentera: Nu är det dags för Mina Damer att sjunga!

Är det den f.d. Bifrostkören?

Musikanta sa...

Bloggblad:
Det var så jag tänkte, att det t.o.m. kunde bli lite kul vid presentationen. Bara inte någon i publiken blir ängslig, haha!

Det är den gamla Bifrostkören i sin helhet. Vi tränar på onsdagar var tredje vecka ungefär om du har lust att vara med. Har mycket roligare nu än när vi var tvungna att ständigt öva till jul- och vårkonsert!

Anna, Fair and True sa...

Det är ju ett bra namn! De andra var också bra men man vill ju vara unik och inte heta samma som någon annan grupp!

Musikanta sa...

Anna, Fair and True:
Nej, det var ett önskemål från damerna att namnet skulle vara unikt. Annars hade jag själv tyckt att Aurora var ett fint namn...

Cecilia N sa...

Och hade ni hetat Aurora hade ni kunnat sjunga medan Auroraringen dansade. Fast det kanske inte är kompatibla repertoarer förstås ...

Musikanta sa...

Cicilia N:
Haha! Det hade varit något det... Nej MINA DAMER blir bra, i synnerhet som det inte finns någon annan kör som heter det.