fredag 28 september 2012

667 - 666

Om någon eventuellt skulle undra varför jag var orolig för att datorn skulle paja, berodde det på att talet 666 som bekant är associerat med olycka. Talet förknippas med ”the beast” i Uppenbarelseboken i Bibeln, draken som är fiende till Gud. Man har trott att man framkallar djävulen när man använder det talet i något sammanhang. Inget särskilt hände som väl var. Men kanske jag utmanar ödet genom det här inlägget...

Mer kan man läsa här. 


Bilden har jag hittat här på nätet. Intressant bibelsajt f.ö.

2 kommentarer:

olgakatt sa...

Nog förekommer mycket talmagi i bibeln. Jag var idag på en begravning där prästen vecklade in sig i talmagi över talet tre i den dödas födelse- och dödsdatum!
F ö gjorde han en väldigt fin insats med tanke på att vi var totalt 5 begravningsgäster med ett bra tal utan floskler och bjöd på en underbar baryton i psalmerna och en liturgisk bön.

Musikanta sa...

Olgakatt:
Jag blev lite fundersam när jag såg talet i min rubrik. Men jag tänkte att jag ska inte vara vidskeplig som kineserna. De undviker ju talet 4 bara för att det betyder död också bl.a. Hoppar över att numrera våning 4 och 14 etc. etc.

Det är inte lätt för präster att hålla griftetal, som inte känner den avlidna alls - det verkar vara fallet med den präst som funderade på treorna. Det var tydligen något som intresserade honom i alla fall. Det är bara präster som sjunger bra som sjunger begravningsbönen :-)!

Jag har varit med på en begravning där det inte var några gäster alls förutom begravningsentreprenören och ett vittne...