måndag 17 september 2012

661 Mystisk blomma igen

Nu har min mystiska blomma växt ytterligare och fått frukter. Undrar om det rent av inte är en chilipepparväxt som kom som ett litet skott i min brudorkidé för några månader sen. Vad tror ni?Plantan är väl drygt en halv meter hög. (Bilderna går att klicka större.)
 

Så här ser frukterna ut.

6 kommentarer:

Pettas sa...

Någon sort av peppar är det helt säkert, men vilken ? Det finns många att välja på.

Kram

Musikanta sa...

PettasKarin:
Jag såg det när jag googlade på chilipepparplanta. Mängder! Får väl se om frukterna blir röda - får väl ta in växten i huset innan det blir för kallt.
Kram!

Karin sa...

Spännande! Jag vet absolut ingenting om pepparväxter, men skulle ändå säga att det är något åt det hållet. Här hittade jag halva färgtonkretsen och det ska bli intressant att följa din pepperoni, eller vad det nu är. http://pixabay.com/sv/paprika-chili-skarp-chili-peppers-8862/

Musikanta sa...

Karin E:
Vilken härlig färgtonskrets! Min frukt ser ut som en av dem som är högst upp - men den kanske blir röd vad det lider. Synd att jag inte planterade nästa skott som kom upp i samma orkidékruka efter en vecka...
Fast jag är inte förtjust i chili alls, så det gjorde inte så mycket :-).

Anonym sa...

Den verkar pigg trots att den står och trycker mot klagomuren. Spännande att se vartåt det lutar.

Musikanta sa...

Hej Anonym:
Kul beskrivning med referens till klagomuren. Den stod bara där när jag tog fotot. Nu ska den få komma in i värmen så får jag se om frukterna ändrar färg.
Skriv gärna ditt namn under kommentaren när/om du kommenterar någon annan gång.
Ingrid