onsdag 5 september 2012

Messias återkomst

Skönt att slippa oroa sig för jordens undergång och domens dag - Messias, som Jesus Kristus också kallas, har nämligen återkommit till jorden - åtminstone till Frankrike -  utan att det hänt så mycket. Visste dock inte att han kunde spela fotboll också.

Stortidningen (vad det nu innebär) l'Équipe utnämner nämligen Zlatan Ibramovic till den nye Messias och Aftonbladet är inte sen att haka på. Denne nye frälsare gjorde hela två mål i helgens fotbollsmatch i Paris. Kanske fler personer lockas till kyrkan i fortsättningen, för denna historiska händelse kan väl vara värd att ta upp i kommande predikningar!

Ack ja! Vad ska journalisterna hitta på att kalla de duktiga fotbollsspelarna i fortsättningen när Messias  redan är upptaget. Hjälte är ju för längesen helt uttjatat. Då återstår bara Jesus Kristus, om man inte vill likna honom där nere...

Vi får väl se hur man löser detta problem så småningom.


Den nye Messias, Zlatan Ibramovic. Bilden har jag hittat här på nätet.

6 kommentarer:

Pettas sa...

Haha, Musikanta, nu fick du till det ordentligt. Tycker bara att Zlatan Messias ser inte så mild och god ut på bilden precis. Någon form av predikningar kanske han håller på med;)

kram

Musikanta sa...

PettasKarin:
Säkert! Han brukar ju vara lagkapten så det är väl någon i gänget som får sina fiskar varma! Som prästerna förr i tiden skällde på sina syndiga församlingsbor från predikstolen...
Kram!

olgakatt sa...

Kan mycket väl tänka mig att nån påhittig präst lyckas baka in Zlatan i en predikan - fast knappast som Messias, förstås. Det ska nog till en fotbollsfanatisk murvel till det.
Och, som du så riktigt påpekar, vad har man att ta till när alla superlativ är slut?

Musikanta sa...

Olgakatt:
Tyckte att det var lite väl förmätet att jämföra Zlatan med Jesus - frälsaren. Om det bara behövs två mål på en fotbollsmatch för att bli en frälsare är det nog många som skulle kunna platsa. Även bland andra fotbollsspelare.

Nej, vad kan man bli mer än "frälsare" och "Messias"? "Gud" och "Jesus" kanske? Fast det skulle nog låta lite konstigt: "Han är en ny Jesus på planen"...

Karin sa...

När jag var på bokmässan i Nairobi för snart ett år sedan såg jag ett meddelande på en trädstam, som man sedan gammalt använder för att kommunicera med omvärlden: "Zlatan är den störste" Och därifrån är ju steget inte långt till "Av Davids hus den störste..."

Musikanta sa...

Karin E:
:-D! Nej, steget till han från Davids hus är inte långt! När jag googlade på bilder av Zlatan förstod jag också hur STOR han var. Trettioåtta och en halv miljon träffar! Men Jesus leder i alla fall med sexhundrasju och en halv miljon träffar än så länge...