onsdag 13 april 2011

Våren på G.

Det som är kul med att vara med i fredagstemat är att man blir lite pushad att företa sig saker och ting. T.ex. som det här sista med att cykla. Jag är inte säker på att jag hade gett mig ut i blåsvädret häromsistens om det inte var för att jag ville skriva något om cykling, som var veckans fredagstema...

Det visade sig att det var jätteskönt och att det gjorde att även MM, alias Mogateus, tog sig tid att fixa sin cykel, som hade stått i garaget sedan förförra året. I tisdags gjorde vi tillsammans en cykelutflykt ner till den lilla badviken några kilometer härifrån för att kolla upp blåsippsbacken. Här kommer några bilder från cykelfärden. De går att klicka större.


Man ser så mycket bättre nu innan alla löven spruckit ut! Vy över Slätbaken.


Visst är den imponerande - den stora eken!
 
Äntligen har vi tagit oss ner för alla branta backar. Det gäller att bromsa hela vägen ner! MM vid cykeln.
 
Tyvärr hade inte kommunen råd att reparera bryggorna, som fanns här förut. Nu kallas det naturbad...
 
Omklädningshytterna får vara kvar så länge, men ingen underhåller dem...
 
Och visst fanns det blåsippor!
 
Mina älsklingsblommor...
 
Sommarställen på andra sidan viken.
 
Fiskare bodde väl här när det begav sig.
 
En sista bild på blåsipporna som MM tog innan vi åkte hem igen...
 
MM står troget och väntar på mig i backen när jag stånkande och pustande drar cykeln uppför denna och vilar mig varje femtionde meter...
 
Även tussilagona har äntligen krupit fram!
 
Snart hemma från årets första cykeltur. Ska bli gott med kaffe för MM och te och en dusch för mig. Jag är genomsvett efter dusten med uppförsbackarna hem medan MM inte är det minsta medtagen!

22 kommentarer:

Pettas sa...

Så härligt! funderade litet till allra först om du kallar MM till den stora eken men hittade trädet på sista bilden:D. Eken är ståtlig och MM också! Härlig cykeltur. Vi måste nog komma igång vi också bara vi får igång vår verksamhet till fredagen allra först.
Det är bra att bli litet pushad, håller med dig!
Kramar!
Karin

Musikanta sa...

Karin:
Du är alldeles för snabb med att kommentera, haha! Hos mig fungerar inte förhandsgranskningen, så jag måste publicera för att redigera. Då såg jag att eken hamnat längst ner i stället för där den skulle vara. Så nu är allting som det ska.

Konstigt, att när Blogger bytte för ett tag sedan gick förhandsgranskningen bort helt och hållet. Det var så bekvämt innan! Hur är det för dig? Funkar det? Att förhandsgranska kommentaren går bra.
Kramar från Ingrid

Pettas sa...

Musikanta,
förstod nog att det var något speciellt med Blogger på gång. Nu just fungerar allting bra för min del, men ibland visar Blogger nycker a´la carpaccio....:D
Kramar
från Karin

Musikanta sa...

Karin:
Allt fungerar bra, tycker jag med Blogger, utom just förhandsgranskningen. Sen är det ju nästan hopplöst att blogga något efter klockan tio på kvällen eftersom det tar en eeeeevig tid innan någonting händer...
Kram igen tillbaka från Ingrid

olgakatt sa...

Visst är det härligt med våren och jag är inte ett dugg ledsen att det kommer kallare dagar emellan och bromsar upp så att man hinner med.
Vad beträffar bloggers nycker så har jag inte alls samma problem. Har du provat med olika webläsare, Ingrid?
Jag använder helst Firefox men det finns ju flera olika att ladda hem gratis från nätet.

Musikanta sa...

Olgakatt:
Jag har inte provat med olika webläsare, så det är kanske värt ett försök. Tack för tipset!

Det är bra med lite kalla dagar emellanåt, annars får man bara dåligt samvete för att man inte är ute hela dagen :-)!

Ailas sa...

Gott jobbat, gissar att det kändes på vissa ställen dagen efter? :D

Tack för de härliga bilderna! Ni såg ut att ha en ganska jobbig bana, minst sagt. Då vill det till att cykeln är trimmad.

Jag borde ha lämnat in min för länge sedan, men icke då... Min vanliga slöhet ytterligare en gång.

Hoppas att du har en fin onsdag, även om vädret kanske svikit även dig?

Eleonora sa...

Vad spänstiga ni är båda två! Och du skulle ju städa tills dina tjejkompisar kommer. Mycket på en gång. Ha det gott söta vän. Kram

Klimakteriehäxan sa...

Älskar blåsippor och följaktligen även din header! Själv väntar jag på att möta årets första. Hoppas jag inte behöver vänta så länge till.

Marianne sa...

Åh så fint med blåsippor och tussilago! DÅ är det vår på riktigt!

Härligt med cykeltur också. Jag ska gå och köpa cykel i morgon, tror jag. För nu väntar jag inte längre på att Klas ska bestämma sig så att vi köper två på en gång och kan pruta ... (Du såg min min jag gjorde där va?) Jag vill ha cykel direkt när vi får huset så att jag kan cykla fram och tillbaka.

Vad har du för hjälm? De enda jag har sett är såna där med flammor på - förutom barnhjälmarna. Allt är bara killhjälmar för såna som vill låtsas att de åker i reafart. Jag skulle vilja ha en svart enfärgad. Men det verkar inte finnas. Hm, jag får nog googla när jag tänker närmare på saken.

Kram!

Musikanta sa...

Ailas:
Haha, det där med träningsverken på vissa ställen stämmer verkligen. Var lite jobbigt att sitta ner under cykeltur nr 2...

När det gäller trimningen spelade det inte så stor roll eftersom jag går och drar cykeln i nästan alla uppförsbackar - än så länge. Efter säsongens slut brukar jag ta mig uppför dem på cykeln med mycken möda.

På bilden med backen är det lika mycket uppför bakom som framför kameran!

Hade fullt upp igår med att förbereda Mina Vänners ankomst med mat och städning (måste jag ju göra ändå någon gång) så jag hann inte svara på kommentaren förrän idag. Var inte utanför dörren igår...

Musikanta sa...

Eleonora:
Att jag skulle städa stämmer, samt laga mat tills Mina Vänner skulle komma. Av dessa är det två herrar, en saxofonist och en basist. Det gäller att kunna skilja på Mina Vänner och Mina Damer, haha!

Hade du sett mig när jag kom hem från cykeltur nr 2 hade du nog inte tyckt att jag var särskilt spänstig :-)!
Kramar från Ingrid

Musikanta sa...

Klimakterihäxan:
Roligt att du titade in! Man lär sig alltid saker av sina bloggvänner - inte visste jag att det hette "header" om bilden överst. Enda felet med denna är att det är MM som tagit bilden och inte jag, men den var så fin att det fick bli ett undantag.

Blåsipporna har nog kommit fram även hos dig i Värmland - inte sant?

Musikanta sa...

Marianne:
När du susar fram i ilfart på vägarna hemma i Småland, är det nog ingen som ser hur din hjälm ser ut. Min är enfärgat lila och passar lika bra och illa ihop med alla kläder. Men den är bra om man skulle falla av och det är ju "huvud"saken.

Du kanske redan har varit och köpt din cykel vid det här laget. Jag tycker inte du ska bry dig om maken, folk här hemma ger sällan rabatt, möjligen kan man få en cykelpump eller en dito korg på köpet.

Det kan ju inte innebära någon större ekonomisk förändring för er med rabatt med tanke på husköpet, men han kanske har principer (ni har bott för länge utomlands) och det är ju svårt att komma över :-D...

Lycka till med cykeln.
Kram från Ingrid som ser fram emot den första rapporten från cykelturen från och till det nya hemmet!

Nilla sa...

Underbart med blåsippor! Det har jag också hittat. Tussilago har jag letat efter, men inte sett några ännu. Det ser trevligt ut med en cykelutflykt, bra motion också :-)

Tankevågor sa...

Vilka underbara blåsippsbilder! Bilder att bli glad av helt klart. :-)

Tycker ni är jättespänstiga som cyklar. Bor ni nära sjön...vacker omgivning är det i alla fall.

Ha en skön helg!

Kram

Lisbeth

Annika sa...

Blogger strular nu, tycker jag. Jag kan inte gå fram och tillbaka mellan htlm och "det vanliga". OM jag gör så försvinner ALL styckeindelning. Det geggar ihop totalt- DET gjorde det aldrig förr.
SÅ jag kan inte heller redigera förrän inlägget ligger ute...
SÅ irriterande.

Men vad härligt att cykla!!
OCH titta på de blåsipporna. HUR ljuvligt är inte det!!!
KRAM!!!

Erica Pettersson sa...

Vilka härliga bilder! Det verkar ha varit en trevlig cykeltur :)
Och jag älskar verkligen bilder på Blåsippor och Tussilago (Tussilago är för övrigt ett av mina favoritord)! Jag kan knappt vänta tills snön här har smält så pass att vårblommorna kan komma även hit till oss!
Men den smälter i en rasande takt, så jag är väldigt hoppfull :D

Hoppas att du får en bra helg!

Maggan sa...

Sådana härliga vårbilder. Du verkar bo i rena idyllen med vackra omgivningar. Själv ska jag ut och spana efter blåsippor på ett säkert vårställe imorgon, då det ska bli skönt väder.

Musikanta sa...

Nilla:
Det är mycket roligare att cykla än att gå promenader, tycker jag. Man hinner längre samtidigt som man ser lika mycket av naturen. Och så kan man ju alltid hoppa av cykeln när man har lust.

Lisbeth:
Ja, det är bara halvannan kilometer ner till badviken vid Slätbaken. På den lilla cykelrundan på sex kilometer som vi brukar ta, har vi utsikt över Slätbaken och Mem en stor del av vägen.

Jag önskar dig en skön fortsättning på helgen.

Kramar från Ingrid

Musikanta sa...

Annika:
Så lustigt! Min styckeindelning försvinner också, men när jag publicerar. Jag får alltid gå tillbaka till redigera och göra om! Men, som Olgakatt skriver, man kanske skulle byta webläsare (som jag inte vet vad det är, men förhoppningsvis MM...).

När blåsipporna kommer, då vet man att det är VÅR i alla fall trots att det är kallt och blåsigt.
Ha en skön fortsättning på helgen!
Kramar från Ingrid

Musikanta sa...

Erica Pettersson:
Kanske snön redan har smält bort när du läser det här :-)! Men det är fantastiskt hur fort det går med allt som växer så snart som den är borta. Här tog det bara några dagar innan de första tussilagona visade sig.

Håller med dig om att "tussilago" är ett ljuvligt ord. Tussilago farfara var nog det första blomordet på latin som jag lärde mig när jag var liten...

Maggan:
Du har väl redan varit ute och plockat blåsippor vid det här laget, antar jag :-)!
Hade ett dop och ett bröllop igår så jag hann inte svara på kommentarerna förrän idag. Här skiner solen och det lovar att bli en underbar söndag. Hoppas detsamma hos dig!