lördag 2 december 2017

1500 Adventsmarknad i Söderköping

Tiden rusar iväg och idag var det dags för den årliga adventsmarknaden i vår lilla stad. Strålande solsken är väl lite för mycket att säga men en klar och fin dag blev det. Lagom kylig för oss som flanerade runt i sakta mak, men kallare förstås för dem som sålde i sina stånd. Men de flesta var ganska väl påpälsade.


Hagatorget i Söderköping med Ramunderberget i bakgrunden. (Bilderna går att klicka större.)

Den stora julgranen fanns på plats på Hagatorget där de flesta bodarna och stånden var uppställda. Gott och blandat som vanligt.


Vackra julkransar fanns att köpa...


...liksom hemsydda katter. 

Vildsvin finns det gott om här i Östergötland och här såldes vildsvinskorvar som säkert var goda. Men ingenting för oss eftersom Kent är vegetarian. Och inte går jag och köper en korv till mig själv som jag måste laga till. Jag är ju bortskämd med att Kent alltid bjuder på middag.


Vildsvinskorvar en masse.

När vi var på väg till Rådhustorget hände det mycket sorgliga att min kamera gick sönder. Displayen går att fälla ut men tydligen hade två små skruvar gängat ur så den har suttit och glappat ett par dagar. Hade jag varit förståndig hade jag tejpat fast den eftersom jag ändå aldrig fäller ut den. 

Nu hade jag inte gjort det vilket föranledde att displayen, som till sist bara satt fast med en pytteliten kabel, trillade ner på gatan. Ingen bild naturligtvis på displayen eftersom det var just den lilla kabeln som var kontakten med övriga kameran. 

Kent hade också med sig sin kamera så det här sista bilderna har han tagit. 


Min svägerska Anne Sophie säljer lotter för Lions på Storgatan.


Grantävling om vilken gran som är vackrast klädd.


Utsikt från rådhusbron över Storån och Sankt Laurentii kyrka. 

Hemma blev jag lite gladare eftersom jag fick överta Kents gamla kamera som är en kopia av min som gick sönder, bara ett par år äldre. Med skillnad att den har en display som inte går att fälla ut som väl är. 

9 kommentarer:

Gunnel sa...

Så trist med din kamera, men vilken tur att Kent hade en extra. Vi har också julskyltning här denna helgen och vad jag har läst i tidningen så är det likadant i de flesta kommuner här runt ikring. Det blir inte riktigt samma stämning när det är barmark, tyvärr. Ha en fin adventshelg.

Ingrid sa...

Vi hade en betydligt enklare form av julmarknad, men man får vara tacksam för att det blev någon alls.
Hoppas att din kamera går att laga.
Trevlig första advent!
Kram, Ingrid

Klimakteriehäxan sa...

Ser mysigt ut. Hoppas att MÅNGA köper och äter vildsvinskorv, och andra delar av den sortens gris. Det finns alldeles för många av dem!

Klimakteriehäxan sa...

PS jag lyckades ju tappa min kamera i vattnet redan i våras, har sen dess klarat mig med min gamla - som hålls ihop av en tejpbit ...

Anki sa...

Så tråkigt med kameran!
En lagom julmarknad helt i min smak - och jag kan konstatera att jag sparade 150 kr genom att fixa en hemgjord dörrkrans :)
Kram

Musikanta sa...

Gunnel:
Det fixade sig. Kent bytte egentligen bara för att ville ha bättre upplösning på sina bilder eftersom han är redaktör för vår församlingstidning på grund av önskemål från tryckeriet. Men den gamla kameran tar alldeles utmärkta bilder tycker jag. Så allt är frid och fröjd igen.
Kram

Musikanta sa...

Ingrid:
Att laga kameran är nog ingen idé - väl nästan lika dyrt som att köpa ny. Sen finns det ju inte längre några direkta fotoaffärer längre som man kan vända sig till. Dessutom har vi köpt våra på nätet. Men Kents gamla kamera fungerar jättebra så jag är nöjd och glad ändå.
Kram tillbaka från Ingrid

Musikanta sa...

Aina:
Jag ångrar mig att jag inte köpte ett vildsvinsisterband. Det hade varit spännande att smaka en sådan korv.
Ingrid

Musikanta sa...

Anki:
Så bra att du sparade så mycket pengar :-). Jag har mina vanliga gamla dörrkransar sen många år tillbaka som får duga. Bra att du påminde mig - jag hade totalt glömt bort dem.
Kram tillbaka