torsdag 21 december 2017

1509 Julkonsert med Stockholms Gosskör 2017

Nu har jag kommit hem efter två intensiva dagar i Stockholm med julkonserter. Den första med Stockholms Gosskör i Gustaf Vasa kyrka på måndagskvällen och den andra med Lilla Akademien i Immanuelskyrkan på tisdagskvällen.

Två av mina barnbarn, Casimir 10 år och Caspar 8 år sjunger båda i Stockholms Gosskör. Casimir har avancerat till Konsertkören, som ska åka på turné i England och Skottland i sommar. De kommer bland annat att sjunga i katedralerna i Canterbury och Edinburgh. Caspar sjunger i Diskantkören men han får vara hemma.


Casimir konsertklädd till julkonserten i Gustaf Vasa kyrka. (Bilderna går att klicka större.)


Caspar likaså konsertklädd inför kvällens julkonsert.

Programmet var drygt två timmar långt och konserten började inte förrän klockan 19.30. Man kan kanske förstå att de yngsta gossarna i Preparandkören blev lite trötta framåt kvällen. Alla skulle nämligen vara med och sjunga i den sista sången på programmet, Come all ye faithful som på svenska heter Dagen är kommen.Det var som vanligt helt fullsatt i den stora kyrkan så det var svårt att både ta bilder och att filma.Här sjunger Preparandkören tillsammans med Diskantkören. I Preparandkören har gossarna vita skjortor men i Diskantkören har man fått gosskörens åtråvärda tröja med dess egen logga. (Preparandkören är nybörjarkören som man sedan plockar ut pojkar till Diskantkören från. Inte alla får chansen tyvärr...) Casimirs Konsertkör stod på läktaren hela tiden tills den allra sista sången, så det blev ingen bild därifrån.

Trots att filmerna blev mer eller mindre dåliga på grund av att det satt så mycket folk framför att det var svårt att komma åt att filma, lägger jag ut två klipp från konserten. Man kan ju blunda och bara lyssna. Marias vaggsång sjöngs av körerna på fotot. Caspar står i första raden som nummer sex från höger. Han är ett år yngre än de övriga och även något kortare. Att han ändå fick börja berodde på att han redan kunde noterna.

Marias Vaggsång av Max Reger.O come all ye faithful med hela Stockholms Gosskör. Casimir står i första raden sjua från höger (han med det långa håret) och lillebror står som nummer tolv.

7 kommentarer:

Pettas sa...

Just den delen av jultid och julmusik saknar jag i år, men ibland blir det så också. Tack för fint inlägg och ha en innerligt fin jul hos Mirrfamiljen! Julkram!

Musikanta sa...

PettasKarin:
Roligt att du uppskattade inlägget. Önskar dig också en fin, god och rofylld jul med din familj.
Julkram tillbaka från Ingrid

Annika sa...

Vad härligt och maffigt med den konserten.
Där skulle jag gärna varit med.
God Jul till dig och de dina, Ingrid.
Kramar!!

Gunnel sa...

Vilken härlig konsert nu i juletid. Så duktiga barnbarn du har. Jag önskar dig en riktigt God Jul.

Musikanta sa...

Annika:
Hade varit roligt om du hade varit med :-). Önskar dig också en skön och fin jul med dina nära och kära.
Varma julkramar från Ingrid

Musikanta sa...

Gunnel:
Det ska bli skönt för barnen när alla konserter är över - det har varit väldigt många under den sista tiden för att inte tala om alla repetitioner. Men nu är det i alla fall slut för tillfället.
Jag önskar dig och din familj också en skön och fröjdefull jul, som det heter i sången.
Varma julkramar Från Ingrid

Paula i pörtet sa...

Mäktigt! Du är förstås mäkta stolt över de duktiga pojkarna! God Jul