fredag 29 december 2017

1512 Juldagen i Stockholm 2017

På juldagen gick Kent och jag till Gustaf Vasa kyrka inte långt från där Mirrfamiljen bor, där delar av Bachs Juloratorium framfördes i mässan. Medverkade gjorde Gustaf Vasa Kammarkör och Drottningholms Barockensemble samt fyra solister. Kyrkan är nyligen renoverad och om denna kan man läsa här.


Gustaf Vasa kyrka vid Odenplan i Stockholm. (Bilderna, som Kent har tagit alla, kan klickas större.)


Det magnifika barockkoret.

Juloratoriet i sin helhet kommer att framföras på Trettondagen och går man på tre av de sex gudstjänsterna innan dess, kan man få en stämpel på ett kort som berättigar till en fribiljett till den konserten. Kostar 200 kr annars. Kanske något att ta efter för andra kyrkor med få gudstjänstbesökare under de vanliga söndagarna. 


Gustaf Vasa Kammarkör samt Drottningholms Barockensemble. Längst bort de fyra solisterna.


Närvaro vid tre gudstjänster genererar en fribiljett till ett värde av 200 kr till Juloratoriet av Bach på Trettondagen. 

På kvällen var Mirren, Kent och jag bjudna till Kents kusin Kay med sambo Ingrid, som bor ett stenkast från Hötorget. Vi tillbringade kvällen under glatt samspråk och med god mat och dryck.


Ingrid till vänster och Kay längst till höger i bild bjuder på glögg före julmaten. 

Tiden gick fort och hemfärden gick snabbt med tunnelbana till Odenplan och byte där till buss nästan ända fram till ingången på huset. En klar fördel för mig i alla fall, som slipper dra min rullväska (nästan) en kilometer och uppför en ganska brant backe innan jag kom fram till huset i Mälarhöjden. En fördel för barnen med flytten är att de har ett kvarter till skolan där de går och slipper att åka en halvtimme tunnelbana med byte varje dag.


Clarissa visar stolt upp sin drake, som hon har byggt av Plus Plus, för oss när vi kom hem. (Jag är inte sponsrad av företaget men jag tycker det verkar vara ett utvecklande och nytt (?) inspirerande lekmaterial för barn.)

4 kommentarer:

Ingrid sa...

Tittar in och önskar dig ett Gott slut på 2017 och ett riktigt Gott nytt år!
Kram, Ingrid

Musikanta sa...

Ingrid:
Jag önskar dig detsamma!
Kram från Ingrid

Äventyret framtiden sa...

Tack för möjligheten att vara med på er trevliga samvaro under juldagen! Passar på att önska er alla Ett Gott Nytt År!
Nyårskram!

Musikanta sa...

PettasKarin:
Haha, det kan ju inte vara särskilt intressant för dig men jag måste ju dokumentera det vi gör för eftervärlden...
Varm nyårskram tillbaka