måndag 1 november 2010

Församlingsdag i Skällvik med musik

Igår söndag var det trivsel- och församlingsdag i Skällviks församlingshem med början klockan tre på eftermiddagen. Musikunderhållning och allsång hade utlovats och mina goda vänner Marie, Leif och jag skulle stå för underhållningen var det tänkt från början. Några allsångshäften fanns naturligtvis inte när det kom till kritan, så jag fick klippa ihop ett papper hemma på lördagen och ta med mig.

Lite Taube, lite Lasse Dahlqvist och lite annat som t.ex. När ljusen ska tändas därhemma. Som väl var fanns också Claes, ledaren för Dagsbergsgänget på plats i församlingshemmet med sitt dragspel och sin trumpet. Tur, eftersom familjen Andersson inte dök upp förrän lite före fem. Dottern Ida hade nämligen avslutning på sin balettkurs i Norrköping samtidigt och ett sådant evenemang får man bara inte missa som förälder...

Inte var det så många som kom som när Dagsbergs Dragspelsgäng brukar stå för underhållningen, men det var väl i alla fall ett tjugotal personer som hade samlats kring matborden i församlingshemmet. Det bjöds nämligen på marinerad fläskkarré och ugnsbakade rotfrukter, potatis och grönsaker denna söndag. Till detta en ljuvlig gräddsås. Kaffe med kaka till efterrätt.


Några av församlingsborna bänkade vid matbordet i Skällviks församlingshem. (Bilderna går att klicka större)

Före maten musicerade Claes och jag flitigt i trekvart ungefär. Claes visade sig dessutom vara en entertainer av första klass. Han sjöng själv till eget dragspelsackompanjemang bl.a. den gamla välkända låten Kafferepet, den som sjöngs av Kvartetten Synkopen på sin tid. Sen spelade vi tillsammans What a wonderful world och några andra låtar. Allsångerna gick hem och alla sjöng snällt med.



Claes och jag spelar "What a Wonderful World" tillsammans

Förre kyrkoherden i Söderköping, Stig Erixon, underhöll också med diktläsning av Alf Henriksson. En trotjänare i församlingen, Nils-Erik Magnusson, hade skrivit ner några sidor med minnen från sitt långa och händelserika liv, som Stig också läste upp.



Stig läser från papperet med Nils-Eriks minnen  

Efter maten kom så äntligen familjen Andersson och satte förnyad sprätt på tillställningen. Vi rev bl.a. av Himlen är så oskyldigt blå och Duvemåla hage. Lilla Ida var med och sjöng i sista låten. Stig var också med och sjöng Tove Janssons Höstvisa tillsammans med oss.



Vi avslutade med "Himlen är oskyldigt blå" av Ted Gärdestad

Sen gick vi alla till Skällviks gamla vackra kyrka för att vara med om en musikandakt som avslutning på församlingsdagen. Ordinarie kantorn i församlingen ackompanjerade en trumpetsolist i några vackra musikstycken från 1600-talet.

7 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Musik förenar och värmer själar:).
Ha det bra!

Kramar!

Evatina-beth sa...

Härligt med så mycket sång och musik. Jag önskar verkligen att jag kunde sjunga, men man kan ju inte vara bra på allt. Att sjunga med i allsång och psalmer går ju i alla fall bra, eller hur?
Kram

Musikanta sa...

Karin:
Så rätt så - fast jag undrar om inte vi musiker ibland har roligare än våra åhörare :-)
Kramar!

Musikanta sa...

Eva:
När det är allsång är det ju meningen att ALLA ska sjunga med, vare sig de sjunger bra eller dåligt. De flesta kan ju sjunga med om bara grannarna tar i ordentligt. Så fortsätt och sjung med du!

Lärarna förr i tiden gjorde mycken skada när de talade om för barn att de inte fick vara med att sjunga för att det inte lät bra. Sådant sitter i hela livet för en del...
Kram från Ingrid

Lotta sa...

Åh, den Ted Gärdestads-låten är en riktig favorit! Jag tycker ni ser ut att ha haft det riktigt trevligt :-)

Eleonora sa...

Vilken härlig musikfest ni har haft tillsammans!

Klart Ingrid att vi ska festa på tårta när vi ses nästa gång!

Ha det gott.
Kram
Eleonora

Musikanta sa...

Eleonora:
Jag ser fram emot det :-)!
Ha det gott själv och stor kram från Ingrid