lördag 3 november 2012

688 Lördagstema Show&Tell – Projekt

Det är englundskan i Livsrummet som står för novembers lördagsteman. Övriga teman för november och övriga lördagsbloggare hittar ni i min blogg på höger sida.

Har tänkt länge på följande projekt, men det har inte blivit av förrän nu, när första rubriken på novembers lördagsteman dök upp. Projekt Bokhyllerensning har alltså kommit igång så att framför allt aktuella böcker och låneböcker kan få plats och inte behöva stickas in här och där ovanpå andra i bokhyllan.

Projekt bokhylleröjning. (Bilderna går att klicka större.)

Den här hyllan ska jag ta itu med först. Här ligger gamla pärmar med tidningsklipp från min tid som frilansjournalist på NT i mitten av 90-talet. Noter från körledartiden och när jag spelade med Mina Vänner i vårt band. Plastburkar, som jag aldrig öppnar, med pennor och diverse annat i som jag inte har behövt på femton år.
 
Nothyllan. Här ligger också alla mina extraglasögon som jag ska lägga i en särskild låda, har jag tänkt.
Alla bokhyllor i mitt arbetsrum borde naturligtvis ses över, men jag får börja med en bit i taget. Här är hyllan med barnböcker och papper som jag ska ta som nummer två. Där behöver jag också rensa ut en del. När jag någon gång städar i bokhyllan brukar jag hitta en del böcker som jag letat efter länge. Det blir spännande att se vilka som kryper fram denna gång.

Barnboks- och pappershyllan.
 

16 kommentarer:

HeLena sa...

Ojdå! Det projektet borde jag också ta tag i... nåväl jag hinner, en annan dag.
Lycka till och hoppas du hittar något riktigt spännande som du letat efter;).
kram!

Karin sa...

Ja, det är bara att önska dig lycka till, även om jag anser och inser att läskunniga personer har ett svårt handikapp när det gäller att rensa upp i bokhyllor. Man försjunker lätt i någon text...

Yngsta dottern försökte hålla efter oss när det gällde bokhyllorna, när hon var barn. Hon gillade inte att böckerna låg "på platten", för det gjorde det inte hemma hos hennes kompisar. Alltså att man lade in böcker horisontellt ovanpå dem som stod i hyllan. Och måste vi ha så många!? Det är ett livslångt projekt, det där!

Kurt Enström sa...

I mina bokhyllor är det lika illa. Det var trösterikt att se dina.

Musikanta sa...

HeLena:
Det är bra med sådana här lördagsteman - jag har faktiskt rensat ut ett par andra hyllor med gamla körnoter också, som jag aldrig kommer att få användning för. Där ska jag lägga sådant som jag eventuellt ska spara från den här hyllan.
Kram tillbaka!

Musikanta sa...

Karin:
Väldigt många av mina böcker ligger "på plattan" - verkligen ett passande uttryck! Jag räknar med några dagar för att rensa de här hyllorna - det finns mycket att läsa bland de gamla tidningsklippen t.ex.
Måste vi ha så många böcker - ja vad ska man svara på det?
Ingrid som önskar dig en skön fortsättning på Allhelgonahelgen.

Musikanta sa...

Kurt:
Välkommen som kommentator till min blogg. Kul att se dig här. Skönt att kunna skänka någon lite tröst så här i Allhelgonatider.
Ingrid

olgakatt sa...

Jag blir också tröstad! Det projektet skjuter jag gärna upp....

ByFånen sa...

Jag anser att det är en naturlag att bokhyllor ska se ut så där. Och att böcker ligger på platten är fullständigt naturligt och i full överensstämmelse med naturlagarna. De binder minst energi på det sättet. Men det är klart, om man lägger många böcker på platten ovanpå varandra uppstår risk för bokskred... och jag hatar när saker ramlar och rasar. En känslig balans alltså, den mellan rasrisk och energibindning.

Musikanta sa...

Olgakatt:
Så skönt att det är fler än jag som har bokhyllor som svämmar övar. Har börjat idag att sanera och tömt EN hylla åtminstone. Det värsta återstår - hyllan med tidningsklippen. Det finns nämligen en hel massa som jag inte klistrat in än och som ska sättas in i en pärm i datumordning...

Musikanta sa...

Byfånen:
Tyvärr är det inte alla som delar din och min uppfattning om hur bokhyllor ska/kan se ut. Haha, jag läste slarvigt hos Karin, såg inte att det stod "på platten" utan skrev "på plattan". Troligen influerad av mitt senaste Stockholmsbesök.

Bra att du nämnde ordet "rasrisk". Barnbokhyllan utgör en klar rasrisk hos mig eftersom den ligger i mitten av bokhyllan och barnbarnen själva brukar förse sig med böcker från den. Måste flytta ner böckerna innan någon får en bok på tårna eller i huvudet. Hade inte tänkt på det innan...

Grekland nu sa...

Känner igen bilden, den kunde varit tagen hemma hos oss...Även här ligger många böcker på sniskan och det är omöjligt att få in en ny bok nånstans. Suck. Men å ena sidan är det väldigt trevligt med många böcker...

Äventyret framtiden sa...

En tröstad till!:)
Ibland får man ett ryck och tar tag i i hyllprojekten, men man fastnar så lätt i någon text och så kommer annat emellan.

Lycka till Ingrid!
kramar
Karin

Musikanta sa...

Ingabritt:
Det är hopplöst att göra sig av med böcker. Jag kanske ska börja med att ta och slänga min kurslitteratur i engelska från 1957 - har inte tittat i de böckerna sen dess, men de har hängt med i alla flyttningar.
Kram!

Musikanta sa...

PettasKarin:
Roligt som sagt att jag kan skänka lite tröst i novembermörkret åt några. Fast idag skiner solen här och jag ska strax ge mig ut på en promenad.

Det är inte bara det att man fastnar i någon bok, det kommer också till andra behov. Så nu måste jag ge mig iväg till IKEA i Linköping och komplettera med lite kontorsmaterial. Det är alltid kul att ha en anledning att åka dit.
Kramar!

Västmanländskan sa...

Lycka till! Att rensa i bokhyllan är svårt. Kram!

Musikanta sa...

Västmanländskan:
Jag har inte kommit så långt än - men jag har i alla fall varit på IKEA och handlat askar att lägga lösa grejor i (som glasögonen) så det är en början i alla fall.
Kram tillbaka